Taktování procesorů Intel

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Taktování procesorů Intel

Příspěvek od tielka »

snížil sem takt na 4,3 Ghz v linx v poho několik hodin ale žačal sem hrát hru a pink modro takže sem to vrátil na starých osvědčených 4,5 Ghz a v poho našel sem na zahraničním foru nějaké to nastavení desky tak ho testnu uvidím.

Chlazení,Chlazení,Chlazení......
Nedalo mě to a tak sem si pohrál s nastavením ale borci od ASUSU vyladili bios tak že v podstatě vše jede na AUTO při jakém koliv nastavení cpu a co zvládne.Co mě vrtalo hlavou byla udajná stabilita formou testu LINX při pokojové teplotě a při normální používání pc byl stabilní ale pri testu LINX pád do modra má úvaha o tom že pád do modra způsobuje teplota jader které převyšovaly 90 stupnů se ukázala správná tedy sem otestoval pc následovně.

Metodika Testování:Vyhodil sem PC ven na mráz a začal testovat vysledek se dostavil okamžitě test LINX je stabilní.Chladit,Chladit,Chladit.

Obrázek
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

Dal sem za cíl stabilně udržet 4,75 Ghz bohužel v linx to za dvě kola hodí chybu je to tím že jádra mají 90 stupnů nevyřeší to ani radiátor s větrákem při venkovní teplotě - 2 stupně,podle mého by to už chtělo extrémní chlazení nebo aby venku mrzlo jak praštělo.zůstal sem s taktem na 4,6 Ghz nastavil sem v linx 400 kol a uvidím ráno teplota jader je max 70 stupnů napětí 1,36250 V.
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

Maximum z Maximuse a CPU E8500.OC neuvěřitelných 65%
v domácích podmínkách bez dusíku jenom vodnik a radiátor venku. teplota venkovní -5 C.
Obrázek
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

pěkné... nečetl jsem to sice detailně, ale vypadá to na vodníka,že? Když se tam zmiňuješ o radiátoru.4.5GHz je však slušné stabilně! A o pamětovém testu na 5200 ani nemluvě :!:
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Jo má vodníka s radem venku mimo barák :D to musí být hodně hadiček co :lol:
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

kotas píše:Tak nakonec kůli desky jsem se ustálil na 1000% stabilní frekvenci 3,23 GHz.
MB: Gigabyte EP35-DS3R
CPU: Q8300 @3.23 GHz při 1,31 V
RAM: GeIL @860MHz 4-4-4-12

Deska stabilně nezvládá (P35) FSB přes 430 nahoru

- PROSÍM O RADU. NEHNU SE S FSB NA TÉTO DESCE (GIGABYTE EP35-DS3R) NAD 430MHZ, CPU Q8300. MÁ NĚKDO STEJNÝ/PODOBNÝ PROBLÉM? NEPOMÁHÁ NIC, ANI "HRÁTKY" S NAPĚTÍM, DESKA TO PROSTĚ NEDÁ..NEBO SNAD PROCÁK...BIOS V POSLEDNÍ VERZI F4A, KTERÝ ROZPOZNÁ Q8XXX ŘADU..
- ZBYTEK SESTAVY VIZ PODPIS.
- GEILY ZVLÁDAJÍ V POHODĚ I FREKVENCI OKOLO 950MHZ..

//EDIT:
14.12 , 12 hod.
- Tak jsem celé ráno strávil s laborováním OC. Zatím jsem se pohl s Q8300 na 3,3 GHz (FSB 440), na desce přidáno napětí +0,2V FSB, na CPU v BIOS nastaveno 1,368V. Paměti jedou 1:1, tedy na 880 MHz při 2,2V a časování 5-5-5-18.
- Jakékoliv jiné nastavení FSB směrem nahoru - vždy vytuhne okamžitě po postu BIOS, nebo až po najetí do Win. Zkoušeno různě laborovat s postupním přidáváním jak na CPU, tak na FSB (+0,3V) a MCH (až do 0,3V) i RAM (na 2,3V) - bezvýsledně..
- Zkoušel jem už tolik kombinací, že už nevím, napadá mě jenom to, že mám obsazené všechny čtyři sloty pro paměti na desce..nechce se mi rozdělávat celý CASE, ale podle mého názoru to asi bude tím, plánuju upgrade a VGA po novém roce, takže jestli bude těch 3,3 GHz a paměti na 880MHz 1000% stabilních, nechám větší OC na nový rok 8)

Můj CPU-Z info validator:
Obrázek

když tak samotný screen tady:
Obrázek

Jen mi prosím někdo napište, jestli jste měli/máte stejný problém při zvyšování FSB vs MB vs CPU, nejlépe na EP35-DS3R, nebo na jiné s P35 :arrow: .

**starý dobrý dual-core, tam byl stabilní OC okolo 4GHz jedna báseň, hlavně se nemuselo tolik zvedat FSB a měl větší násobič, 9x namísto 7,5 u mého Quadu**
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

Stabilita přes 4 hod v LINXU chlazení vodník radiátor venku -7 stupnů.CPU max 36 stupnů jádra max 62 stupnů.
Obrázek
otrekr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od otrekr »

Jak si myslíte že bych mě trvalo dlouho přetaktovat procesor i-5 750 či i-7 920 na vzduchu s nějakým chladičem ARCTIC Freezer Xtreme Rev.2 spolu se všema testama stability?Chtěl bych jsem si přes nějaký program udělat 3 mody,jeden low power,střední a na konec high-end...Nemám zkušenosti s novýma procesorama a bohužel nemám čas na x dlouhé taktování...Děkuji :D
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

Taktování je sport takže ten čas si na to udělej.
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

tielka, slušný výsledek! Má cenu zainvestovat do vodníka+včetně solidního radiátoru atd ?
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
otrekr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od otrekr »

To máte radiatory venku?To na trubičkách nevzniká kondenzát?Máte to nějak izolovany?To tam máte destilku (levné destilky jsou např. pouze na 80% H2O,pouze demineralizovaná voda je 99,9% H2O)? Já amatér bych do vodníka nešel,přeci je třeba investovat min. 7.000 Kč abych to stálo za to.K tomu všemu stačí mít někde hliník a už je to v háji.Čerpadlo taktéž nežije 100% let a podobně :D
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

no upřímně, kupovat vodníka jen proto, abys v zimě strčil radiátor za okno a dosáhl tak stability třeba o 200MHz výše je blbost...navíc kvůli 200MHz řešit kondenzaci vlhkosti a riskovat, že mi to něco zkratuje (jelikož se jedná o normální vodu, nikoliv destilku, která většinou komponentám nic neudělá)...takže flankere, podle mě se to vůbec nevyplatí...když už investovat nějaké peníze, tak rovnou do SS či Cascade
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Pro 13" 2020 | Phone: Apple iPhone XS
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

SS je drahý jak kráva ani envím, kde to sehnat (snad jen zakázku to pár lidí dělá, sám bych si na to netroufl :( )
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

flanker píše:SS je drahý jak kráva ani envím, kde to sehnat (snad jen zakázku to pár lidí dělá, sám bych si na to netroufl :( )
tak záleží, jak výkonné potřebuješ...třeba Duniek z Polska dělá na zakázku Single Stage, ale nevím jeho cenu...třeba takové OCZ Cryo-Z není drahé, ale je slabé
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

Důvodem proč sem vyhodil radiátor na mráz byly vysoké teploty jader 90 celsia a pak modro v testu linx.toto chlazení funguje super do -7 celsia pak voda zamrzne málo nemrznoucí směsi.každopádně tento pokus potvrdil to že E8500 @ 4,5 Ghz je stabilní a důvodem obrazovky smrti byla teplota jader kdy chlazení při pokojové teplotě nestíhalo řádně chladit cpu.Další problém bylo nastavení na AUTO toto nastavení(níže),což mě přišlo moc nastavil sem tyto hodnoty nasledovně.při pokojové teplotě sem to v Linxu netestoval.

CPU PLL V:AUTO 1,7V @ 1,5V

FSB Ternination V:AUTO 1,5V @ 1,3V
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Nema smysl slezt s frekvenci kousek dolu a chladit v klidu vzduchem?Mel jsem kdysi E8400 na 4,2 a v poklidu s thermalrightem.Stejne rozdil mezi 4 a 4,5 nepoznas.Delas na tom neco,kde potrebujes CPU vykon?Na hry je to stejne fuk,tam uz to chce 4jadro.
Muj rekord byl 4,6GHz ale stabilta nula.
Mac...
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

Jednou sem šel do Maximuse tak hoši jedem na maximum.
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

godlike: to je ono, o čem jsme mluvili, jsou lidi (není jich moc), co milují takovéto "pokusy". Je fakt, že znám více lidí, co radiátory dávají ven.
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

kotas píše:
kotas píše:Tak nakonec kůli desky jsem se ustálil na 1000% stabilní frekvenci 3,23 GHz.
MB: Gigabyte EP35-DS3R
CPU: Q8300 @3.23 GHz při 1,31 V
RAM: GeIL @860MHz 4-4-4-12

Deska stabilně nezvládá (P35) FSB přes 430 nahoru

- PROSÍM O RADU. NEHNU SE S FSB NA TÉTO DESCE (GIGABYTE EP35-DS3R) NAD 430MHZ, CPU Q8300. MÁ NĚKDO STEJNÝ/PODOBNÝ PROBLÉM? NEPOMÁHÁ NIC, ANI "HRÁTKY" S NAPĚTÍM, DESKA TO PROSTĚ NEDÁ..NEBO SNAD PROCÁK...BIOS V POSLEDNÍ VERZI F4A, KTERÝ ROZPOZNÁ Q8XXX ŘADU..
- ZBYTEK SESTAVY VIZ PODPIS.
- GEILY ZVLÁDAJÍ V POHODĚ I FREKVENCI OKOLO 950MHZ..

//EDIT:
14.12 , 12 hod.
- Tak jsem celé ráno strávil s laborováním OC. Zatím jsem se pohl s Q8300 na 3,3 GHz (FSB 440), na desce přidáno napětí +0,2V FSB, na CPU v BIOS nastaveno 1,368V. Paměti jedou 1:1, tedy na 880 MHz při 2,2V a časování 5-5-5-18.
- Jakékoliv jiné nastavení FSB směrem nahoru - vždy vytuhne okamžitě po postu BIOS, nebo až po najetí do Win. Zkoušeno různě laborovat s postupním přidáváním jak na CPU, tak na FSB (+0,3V) a MCH (až do 0,3V) i RAM (na 2,3V) - bezvýsledně..
- Zkoušel jem už tolik kombinací, že už nevím, napadá mě jenom to, že mám obsazené všechny čtyři sloty pro paměti na desce..nechce se mi rozdělávat celý CASE, ale podle mého názoru to asi bude tím, plánuju upgrade a VGA po novém roce, takže jestli bude těch 3,3 GHz a paměti na 880MHz 1000% stabilních, nechám větší OC na nový rok 8)

Můj CPU-Z info validator:
Obrázek

když tak samotný screen tady:
Obrázek

Jen mi prosím někdo napište, jestli jste měli/máte stejný problém při zvyšování FSB vs MB vs CPU, nejlépe na EP35-DS3R, nebo na jiné s P35 :arrow: .

**starý dobrý dual-core, tam byl stabilní OC okolo 4GHz jedna báseň, hlavně se nemuselo tolik zvedat FSB a měl větší násobič, 9x namísto 7,5 u mého Quadu**
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

tielka píše:Jednou sem šel do Maximuse tak hoši jedem na maximum.
vybral sis bohužel špatného Maximuse...GENE není deska na taktování a úplně v pohodě by jsi ten procák mohl provozovat na 4,2-4,3GHz se vzduchem s dostačujícíma teplotama...navíc nechápu, jak tvůj vodník nemůže uchladit 1.352V na E8500 :o IFX-14 mi v pohodě chladilo E8400 C0 (vyšší zahřívání oproti E0) při 1.4V a měl jsem teploty do 80°C
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“