ATi HD5870/5850 jakou, kde a za kolik ?

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: ATi HD5870/5850 jakou, kde a za kolik ?

Příspěvek od godlike »

Powercolor 5850 ma nejblizsi dodavku az 7.2.2010. :roll:
Mac...
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

zas tak cerne bych to nevidel
Sapphire
29.12
31.1 80-100ks

Gigabyte ma prijit 22.12 tj zitra

a to sem koukl jenom k jendomu VO.
obcanskej
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od obcanskej »

beardie píše:MSI 5870 na alfe skladom
Cena 10.230,-Kč je u 5870 normální? Na CZC ji nemají, ale cena je tam 8.675,-Kč, s dodací lhůtou 2 dny na sklad. Jako jediná dejme tomu teoreticky možná dostupná, ostatní s dostupností neznámou. Tohle mi fakt moc normální nepřijde, je to úplně stejné jako s 8800GT a o něco lepší než s 4770...
Řeknu to asi takhle, 20% výkonu u GTX 580 navrch proti GTX 480? To bude stačit tak maximálně na nejslabší modely z řady HD 6900.
...majitelé KEPLER grafik budou brečet, protože ve většině hrách mají nižší výkon, než za tu samou cenu mají konkurenční grafiky HD 7800...
Mohu vám již se 100% jistotou říci, že zatím grafické karty KEPLER rozhodně výkonné HD 7900 neohrozí.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

rostouci ceny ma na svedomi i rostouci kurz dolaru a eura. Kdyz srovnam nakupni ceny karet kdyz vysly na trh a dnes je rozdil ve vsech VO 1000,- a vice. Tj maloobchody nejsou uplne na vine jak si vetsina lidi mysli.

//edit Wilik - promaz OT - myslim, ze nazev tematu je vystizny dost...
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Mac...
nou
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nou »

na sklade 5850 http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=14133364 osem kusov. v prepocte 7022Kc
a 5870 http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=14133269 taktiez osem kusov. 9836Kc
inak uz od vyroby taktnute 5850 - 765/4500; 5870 - 875/5200
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

a pak ze nejsou vubec dostupny :) Nekteri jedinci sou opravdu obcas na pest ze svymi kydy :P .
obcanskej
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od obcanskej »

Stratosi, ty kujóne, ty si nedáš pokoj, i když víš, že to skončí na smetišti, viď. Dostupná 5870 za skoro 11 tisíc (s poštovným ze Slovenska), to je opravdu dostupnost doslova za všechny peníze. Mimochodem ta 5870 MSI co byla ještě včera za přijatelnou cenu označena s dodací lhůtou 2 dny, je dnes opět ve stavu dostupnost neznámá, stejně jako zbytek karet 5870. A pak že jsou dostupný... A 3 měsíce po vydání už by snad dostupný být měly. Tím doufám naše marná diskuze končí a už dáš pokoj.
Řeknu to asi takhle, 20% výkonu u GTX 580 navrch proti GTX 480? To bude stačit tak maximálně na nejslabší modely z řady HD 6900.
...majitelé KEPLER grafik budou brečet, protože ve většině hrách mají nižší výkon, než za tu samou cenu mají konkurenční grafiky HD 7800...
Mohu vám již se 100% jistotou říci, že zatím grafické karty KEPLER rozhodně výkonné HD 7900 neohrozí.
arach
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od arach »

obcanskej píše:Stratosi, ty kujóne, ty si nedáš pokoj, i když víš, že to skončí na smetišti, viď. Dostupná 5870 za skoro 11 tisíc (s poštovným ze Slovenska), to je opravdu dostupnost doslova za všechny peníze. Mimochodem ta 5870 MSI co byla ještě včera za přijatelnou cenu označena s dodací lhůtou 2 dny, je dnes opět ve stavu dostupnost neznámá, stejně jako zbytek karet 5870. A pak že jsou dostupný... A 3 měsíce po vydání už by snad dostupný být měly. Tím doufám naše marná diskuze končí a už dáš pokoj.
co tady porad otravujes s tema recma, kdo chce tak si ji koupi i za vyssi cenu, ale koupi, kdo nechce jako ty, tak nekoupi a nemusi mit blby kydy porad dokola

http://www.mironet.cz/vga-sapphire-hd-5 ... i+dp98445/
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek Koci »

arach píše:co tady porad otravujes s tema recma ..
Jak to tu mluvíš? Tady nejsme na nádraží někde v Horní Dolní, jediný kdo tu otravuje jsi ty. Ta dostupnost je tristní, ví to všichni až na Stratose a tebe. Doporučuji méně navštěvovat DDblábol. Než tu začneš reagovat (čti vykřikovat) ještě dodám, že tohle info mám přímo od AMD, někde z konce minulého týdne. Na moje otázky jsem dostal asi tuto odpověď: situace se zlepší, ale nevím kdy.

Snad se tu jako demagogové nebavíme o (edice HD HD 5900, 5800) celých +-15 kartách na ČR a SR za nekřestaňské peníze a vydáváme to tu za úspěch, nebo se pletu?
Naposledy upravil(a) Mirek Koci dne úte 22. pro 2009, 12:16, celkem upraveno 4 x.
alea iacta est
Sledujte PCTuning na Facebooku a Twitteru.
Obrázek Obrázek
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

obcanskej

nevim co se ti nezda na cene HD5850? 6600,- s DPH je dneska bezna cena a skladem je Sapphire v hojnem mnozstvi a MSI na ceste tj zitra na sklade. Tvoje reci ze karty nejdou sehnat a sou totalne nedostpune sou proste bludy a smir se s tim.

Mironet bude mit do zitrka skladem HD5850 na 7 pobockach to mi jako nesehnatelne opravdu nepride :) U karet HD5870 maji status na ceste tj do 2 dnu ji maji na sklade (spise zitra protoze z VO chodi zbozi do druheho dne).

a o predrazenosti nemuze byt rec.
Nakupni ceny u VO sou nasledujici:
Actebis
Sapphire HD5850 - 6532,- s DPH
Sapphire HD5870 - 9230,- s DPH
Ed
Sapphire HD5850 - 6048,- s DPH
Sapphire HD5870 - 8537,- s DPH
100mega
Sapphire HD5850 - 5913,- s DPH
Sapphire HD5870 - 8347,- s DPH
Atc
Sapphire HD5850 - 6458,- s DPH
Sapphire HD5870 - 9086,- s DPH
tj Mironet je s marzi hodne nizko na to ze je o ty karty takovej zajem. Mohl by jit klidne vejs

Kdyz to tak vemu stejne mi pride blbost kupovat dnes HD5870, kdyz HD5850 staci nataktovat na 850Mhz na jadre a vykon je skoro stejny a clovek usetri 3000,-.
Naposledy upravil(a) Stratos dne úte 22. pro 2009, 12:20, celkem upraveno 2 x.
Fenous
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fenous »

Stratosi diky za informaci, vecer si pro ni jdu.
arach
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od arach »

bandita píše:
arach píše:co tady porad otravujes s tema recma ..
Jak to tu mluvíš? Tady nejsme na nádraží někde v Horní Dolní, jediný kdo tu otravuješ jsi ty. Ta dostupnost je tristní, ví to všichni až na Stratose a tebe. Doporučuji méně navštěvovat DDblábol. Než tu začneš reagovat (čti vykřikovat) ještě dodám, že tohle info mám přímo od AMD, někde z konce minulého týdne. Na moje otázky jsem dostal asi tuto odpověď: situace se zlepší, ale nevím kdy.

Snad se tu jako demagogové nebavíme o (edice HD HD 5900, 5800) celých +-15 kartách na ČR a SR za nekřestaňské peníze a vydáváme to tu za úspěch, nebo se pletu?

takhle se jmenuej tenhle topik, jako redaktor bys cist uz umet moh, tak nevim, karty dostupny jsou , kdo chce koupi, pocity nekoho ze karta je draha, nebo naopak levna a s tim spojeny rady at si pocka , koupi 4890 nebo ja nevim co jeste, jsou naprostej offtopik, muze se jit projevit treba na o par topiku niz na smetiste, nebo na to nadrazi
topik slouzi k tomu aby se potencionalnim kupcum podala informace , za kolik kde muzou zbozi koupit, nebo se pletu ?

ATi HD5870/5850 jakou, kde a za kolik ?
obcanskej
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od obcanskej »

To stratos - ano, je hezké, že když jsem psal o 5870, odpovídáš mi dotupností 5850. A 2 dny na cestě bylo včera u CZC, dnes lhůta neznámá, uvidíme jak to bude u Mironetu a jaká bude cena. Podle mě aby zůstala na skladě, bude ta cena přemrštěná.
Arach - byla to reakce na Stratose a povzdechnutí na dostupností, známý po mně chtěl sehnat 5870, ale nechce čekat a nechce zbytečně vyhazovat peníze za něco, za co nemusí. Vyřídím mu tvůj vzkaz ohledně ceny, jistě to ocení.

edit// Stratosi, početl jsem si tvoje další příspěvky a fakt nemá cenu v tom pokračovat. Ty si prostě jenom Stratos.

to arach - to Brno hned doporučím, díky, i když se mi to s tou cenou nezdá...
Naposledy upravil(a) obcanskej dne úte 22. pro 2009, 13:13, celkem upraveno 1 x.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

obcanskej píše:To stratos - ano, je hezké, že když jsem psal o 5870, odpovídáš mi dotupností 5850. A 2 dny na cestě bylo včera u CZC, dnes lhůta neznámá, uvidíme jak to bude u Mironetu a jaká bude cena. Podle mě aby zůstala na skladě, bude ta cena přemrštěná.
Arach - byla to reakce na Stratose a povzdechnutí na dostupností, známý po mně chtěl sehnat 5870, ale nechce čekat a nechce zbytečně vyhazovat peníze za něco, za co nemusí. Vyřídím mu tvůj vzkaz ohledně ceny, jistě to ocení.
na ceste mohlo byt cca 20ks ktere se behem dne rozprodali tj je logicke ze daly opet neznama (u CZC vse nad 4-5 dni = neznama). Ale tys tvrdil ze karta nejde vubec sehnat coz je blud a uvedom si to konecne :) Tydne chodi do CR nekolik stovek karet neli tisice kdyz sectu vsechny cisla ze vsech Ceskych VO + neoficialni kanaly co si kupuji obchody primo z EU a obchazej tim tak nase ceske distributory za ucelem vyssich zisků.

Kdyby karty dle tveho nazoru byly totalne nedostpune tak se nikde neobjevi status 2dny/na ceste, natož skladem nemyslis? :lol:

HD5870 Skladem (pardubice)
http://www.okcomputers.cz/sapphire-rade ... r/d-86690/
cena 9500,- s DPH

tady taky skladem
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000000SLZ (uz je na ceste, koukam odkazem sem nkolika lidem pomohl k levne HD5870 :)
cena 9150,- s DPH
Naposledy upravil(a) Stratos dne úte 22. pro 2009, 12:36, celkem upraveno 4 x.
arach
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od arach »

Obcanskej: jenze nazor ohledne ceny je tvuj subektivni pocit, jestli je to drahy nebo levny si musi dotycnej rozhodnout sam, do tohohle topiku to proste nepatri

mimochodem, jestli nekecaj tak tady skladem jsou v brne, ikdyz ta cena je podezrele nizka

http://www.softcom.cz/produkt/ati-radeo ... s/?flist=1
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

presne tak resit tu jestli je to predrazene nebo ne neni ucelem tohohle topiku to by si mel obcanskej uvedomit. MO ceny ovlivnuje hodne veci od kurzu dolaru/koruna/eura/cena ropy/poptavka, az po ceny, ktere maji ceske distribucni kanaly. MO je posledni v zebricku a ten uz toho moc nezmuze.
Naposledy upravil(a) Stratos dne úte 22. pro 2009, 12:43, celkem upraveno 1 x.
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek Koci »

Stratos píše: Tydne chodi do CR nekolik stovek karet neli tisice
Pojď se tu vsadit, dokážu ti věrohodně, že to tisíce nejsou. :wink:

//edit: to Stratos: příště to chce méně smajlíků a více přemýšlet, co bude s tou sázkou?
Naposledy upravil(a) Mirek Koci dne úte 22. pro 2009, 12:55, celkem upraveno 1 x.
alea iacta est
Sledujte PCTuning na Facebooku a Twitteru.
Obrázek Obrázek
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ano karet dle Obcanksyho chodi do CR nekolik kousku tydne a karty nejsou nikde skladem natoz dostpune :). Zvlastni ze sme vam to zde vyvratily a karty skladem sou v nekolika eschopech (coz na vanocni silenstvi povazuji za opravdu velky uspech a jenom to potvrzuje ue karet chodi opravdu hodne, tj dodavky se v poslednim mesici dost zvedly jak slibylo TMSC) nebo maji status na ceste. Je orpavdu zvlastni jak zde lide prosazuji dezinformace za ucelem zmateni lidi :)

k tomu poctu kusů. ted koukam do jendoho VO a v jedne varce (stejne datum) jenom HD5850/70 od Sapphire ma prijit 180ks v jeden den :) ALe oni si proste jenom vymysli :lol:

Stovky karet sem myslel oficialni cestou tj pres ceske VO (tisice sem myslle spise karty VO + neoficialni cestou tj primo z EU, znam par MO ktere to takhle delaji a diky tomu maji bud vetsi marze nebo nizsi ceny, ma to sva rizika hlavne co se tyce reklamaci apod, ale jim se to proste vyplati)

Ale je videt ze odpocujete od tematu. Jakmile sme vam dokazaly ze karty dostpune sou a sou skladem hned odvadite tema jinam :) Jak typicke.

Jinak zvlastni ze konkurencni GTX285 (k HD5850) maji v Actebisu nejlevnejsi za 7500,- s DPH (skladem neni) a na to nikdo nenadava :)
racz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od racz »

aj biť sa budete? :lol:
AMD Ryzen7 5700X - Zalman WB4 Gold | Gigabyte B450M DS3H | Kingstone Fury BEAST 3600MHz 32GB
MSI RX6700XT MECH | ADATA XPG SX8200 Pro 512GB | OCZ Vertex 460A 240GB | Seagate Barracuda 1TB | Seasonic Focus GX 550W (80gold) | ASUS TUF VB259Q
----
Zalman WB4 Gold | Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-A | Alphacool NexXxoS Xtreme 2 | Laing DDC 18W | 2x NF-P12-1300
viewtopic.php?t=107883
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“