Jaký notebook by odpovídal rychlostí CORE2DUO E8500 3,16 4GB

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
za-jic
Nováček
Nováček

Jaký notebook by odpovídal rychlostí CORE2DUO E8500 3,16 4GB

Příspěvek od za-jic »

Ahoj.
Mám si vybrat notebook do práce a tak by mě zajímalo, co by zhruba tak odpovídalo stolnímu počítači CORE2DUO E8500 3,16 4GB s GFORCE9800GT
grafika by stačila horší, dělá se na tom autocad a autodesk revit, je to podobné autodesk viz a archicadu, hry vůbec a ofis programy asi nemá cenu ani zmiňovat
měl bych se vejít do 25 tisíc, na monitoru a klávesnici mi nezáleží protože to budu mít vždy připojené k externímu monitoru a klávesnici doma i v práci, výdrž baterek taky není rozhodující, hlavně se jedná o rychlost procesoru a grafiky

Díky.
MindField
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký notebook by odpovídal rychlostí CORE2DUO E8500 3,16 4GB

Příspěvek od MindField »

chci Vam doporucit tenhle model http://www.alza.cz/asus-n61vn-d139970.htm urcite Vam bude stacit. Kdyz berete na firmu, tak mate ho za 20 000 :D
polo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od polo »

Vykon toho mobilneho Core2Quad je tak polovicny oproti E8500.
Samozrejme o kvalite prevedenia sa neda snivat, (Nieje naskodu sa zamysliet aj nad hlucnostou,ergonomiou,spolahlivostou atd. Pokyal to ma mat vykon a nic ine vas nezaujima aby ste neboli velmi sklamani ked to bude hucat ako stihacka pred odletom a polku casu v servise{resp. sa z tym servisom budete natahovat}
'Cause life is like a game sometimes
smoula
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od smoula »

za-jic píše:Ahoj.
Mám si vybrat notebook do práce a tak by mě zajímalo, co by zhruba tak odpovídalo stolnímu počítači CORE2DUO E8500 3,16 4GB s GFORCE9800GT
grafika by stačila horší, dělá se na tom autocad a autodesk revit, je to podobné autodesk viz a archicadu, hry vůbec a ofis programy asi nemá cenu ani zmiňovat
měl bych se vejít do 25 tisíc, na monitoru a klávesnici mi nezáleží protože to budu mít vždy připojené k externímu monitoru a klávesnici doma i v práci, výdrž baterek taky není rozhodující, hlavně se jedná o rychlost procesoru a grafiky

Díky.
Přitlač na pilu a kup Dell M6400.
To je jediný co ti může doporučit poněvadž za 25 určitě neseženeš notebook na kterým by šlo solidně pracovat.
za-jic
Nováček
Nováček

Příspěvek od za-jic »

a ten dell m640 bude alespoň stejně rychlej jako CORE2DUO E8500 3,16 4GB s gtx9800+ ?
protože 50 tisíc je jednou tolik co cena stolního pc s monitorem
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

za-jic píše:a ten dell m640 bude alespoň stejně rychlej jako CORE2DUO E8500 3,16 4GB s gtx9800+ ?
protože 50 tisíc je jednou tolik co cena stolního pc s monitorem
heh, a cos cekal?! na takhle vykonej book ti ani 50k stacit nebude (M6400 se v top konfiguraci vysplha klidne ke 100k)
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
za-jic
Nováček
Nováček

Příspěvek od za-jic »

no tak to řeknu šéfovi ať mi koupí jeden do práce a jeden domů voba s 20 palcovým monitorem a bude to ještě levnější než stejně výkonej notebook
protoža ta e8500 je na práci v pohodě, ale pomalejší nechci ani omylem
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

za-jic píše:no tak to řeknu šéfovi ať mi koupí jeden do práce a jeden domů voba s 20 palcovým monitorem a bude to ještě levnější než stejně výkonej notebook
protoža ta e8500 je na práci v pohodě, ale pomalejší nechci ani omylem
jop, to je rozumny - pokud by to slo, vzdycky bych dal prednost desktopu pred bookem :wink:
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sheep-Master »

C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
Bajdik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bajdik »

Ono je těžký sehnat procesor v notesu, co je přes 3GHz..
Ale ten ThinkPad T500 je asi fakt nejlepší řešení pro to, co potřebuješ - navíc má dost solidní displej na to, aby jsi mohl tvořit i přímo na něm..

Jo a poslal jsem ti SZ..
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“