Ahoj.
Potřebuji od vás jednu radu.
Stáhl jsem hru, která nemá žádný spouštěcí autorun, jen jeden soubot Install.exe
A rozhodl jsem se, že se na téhle hře naučím, jak AutoRun udělat.
Všechny věci fungují jak mají jen s jednou si nevím rady.
Mám položku Instalovat, a po kliknutí se hra v pohodě nainstaluje. A však poté mám položku Spustit a zde je ten háček.
Jak nastavit nějakou relativní cestu ke spouštěcímu souboru .exe, jelikož každý uživatel si hru nainstaluje do jiné složky, či jiného disku a poté nastává problém, aby AutoRun k tomuhle EXE souboru došel.
Snad jsem to popsal aspoň špetku srozumitelně.
Tvorba AutoRunu - Relativní cesta
- dObi
- Začátečník

- WerK
- Začátečník

-
Re: Tvorba AutoRunu - Relativní cesta
To bude problem, podle me tyhle spoustece nejsou uplne trivialni a zrovna tuhle cestu si museji vytahnout z registru
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
AutoRun se pustí na CD, pak když je hra nainstalovaná tak se na plochu pouze dá zástupce. Nebo ty chceš když strčíš CD tak ať se spustí ten program v PC?
Pokud se nepletu tak to co požaduješ je absolutní cesta. Absolutní je od kořene, tj C:\Windows apod relativní je ./dir apod. tj odkazuje se z aktuální složky dále
Pokud se nepletu tak to co požaduješ je absolutní cesta. Absolutní je od kořene, tj C:\Windows apod relativní je ./dir apod. tj odkazuje se z aktuální složky dále
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
- dObi
- Začátečník

Ne. Když mám hru nainstalovanou a vložím CD, spustí se Autorun, kde je Tlačítko Spustit a po kliknutí se hra spustí.
Pokud bych to zadal Absolutně, tudíž např.: "C:/Program Files/PC HRA/game.exe" šlo by to jen v případě, že uživatel nezadal při instalaci jinou cestu než defaultně zvolenou, či jiné písmenko disku.
Také chápu, že Relativní cesta není možná to správně řešení, jen jsem nevěděl, jak to napsat, jelikož s absolutní cestou to dle mě rozhodně takhle plasticky nepůjde.
O to mi právě jde, najít cestu, kde se hra nainstaluje.
Pokud bych to zadal Absolutně, tudíž např.: "C:/Program Files/PC HRA/game.exe" šlo by to jen v případě, že uživatel nezadal při instalaci jinou cestu než defaultně zvolenou, či jiné písmenko disku.
Také chápu, že Relativní cesta není možná to správně řešení, jen jsem nevěděl, jak to napsat, jelikož s absolutní cestou to dle mě rozhodně takhle plasticky nepůjde.
O to mi právě jde, najít cestu, kde se hra nainstaluje.
- WerK
- Začátečník

-
Ono relativni cesta se vetsinou mysli neco jineho - vzdycky muzes pouzit oba zapisy, kdyz cesta zacina pismenkem disku tak je to absolutni cesta, cokoliv jineho je relativni cesta vzhledem k aktualnimu adresari (v tomhle pripade to ono CD ze ktereho se spousti). Relativni cesta by proto mela smysl napriklad kdyby ten .exe hry byl primo na tom cd ... potom by stacilo zavolat jenom "nejakyprogram.exe" a spustil by se nezavisle na tom, na jakem pismenku je zrovna namapovana mechanika.
- dObi
- Začátečník

Jasně to chápu, četl jsem o tom, ale nevěděl jsem, jak správně tento problém popsat