Pomoc s výběrem notebooku - 30 000,-

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
maxskater
Nováček
Nováček

Pomoc s výběrem notebooku - 30 000,-

Příspěvek od maxskater »

Základní otázky

Jaký je váš rozpočet?

- 30 000 Kč

Jakou velikost notebooku preferujete?

- Od 15" nahoru

Preferujete nějaké značky?

- Jsem otevřený různým značkám, ale dobré zkušenosti mám s Asusem.

Co budete na notebooku nejčastěji dělat?

- Hrát hry, surfovat po internetu.

Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?

- Bude přenášen i vícekrát za den z jedné místnosti do druhé. Do školy či jinde mimo dům jen vyjímečně.

Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?

- Hraji především Counter-Strike, kde požaduji 100% kompatibilitu. Dále bych rád aby mi NTB vydržel co nejdéle na nové hry které teprve mají vyjít (mafia 2, crysis 2...), které bych rád rozjel. Nepotřebuji všude high detaily, budu rád když hra pojede bez padání fps. Z dnešních her vyjmenuji: Crysis, GTA4 a Mirrors Edge.

Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?

- Hodina stačí.

Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)?

- Pokud tam bude cokoliv jiného než W7 či XP, tak to stejně přeinstaluji.

Displej

Preferujete širokoúhlý nebo klasický poměr stran, resp. chcete laptop s 16:10 nebo 16:9 LCD?

- Raději 16:10, ale není to podmínka.

Jaké rozlišení by váš laptop měl nabízet?

- min. 1600x900

Chcete lesklý nebo matný displej? (Lesklý displej nabízí lepší podání barev, jsou na něm ale vidět odlesky, matný odleskovým neduhem netrpí)

- Toto je mi celkem jedno.

Kvalita zpracování a design

Je pro vás design počítače důležitý? A pokud ano, můžete připsat jaké se vám líbí.

- Jen ne růžové šasi...

Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)?

- min. 3 roky

Komponenty
Jakou značku a typ procesoru preferujete?

- Intel

Jak velká má být operační paměť?

- min. 4gb ram

Jakou značku a typ grafické karty preferujete?

- To je diskutabilní... Čím větší výkon tím lepší.

Jak velký má být pevný disk?

- min. 320 gb

Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou?

- DVD (bluray je zbytečnost)

Vyžadujete nadstandardní funkce zabezpečení (TPM čip, čtečku otisků prstů)?

- ne

Máte nějaké speciální požadavky?

- Kvalitní klávesnice + numerický blok velkou výhodou !!!

Abych Vám s tím trochu pomohl, tak jsem se díval po modelech MSI GT729 a Asus G72gx. Budu rád když mi něco k těmto notebookům řeknete.

Děkuji za Vaše rady a názory.
smoula
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Pomoc s výběrem notebooku - 30 000,-

Příspěvek od smoula »

maxskater píše:Základní otázky

Jaký je váš rozpočet?

- 30 000 Kč

Jakou velikost notebooku preferujete?

- Od 15" nahoru

Preferujete nějaké značky?

- Jsem otevřený různým značkám, ale dobré zkušenosti mám s Asusem.

Co budete na notebooku nejčastěji dělat?

- Hrát hry, surfovat po internetu.

Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?

- Bude přenášen i vícekrát za den z jedné místnosti do druhé. Do školy či jinde mimo dům jen vyjímečně.

Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?

- Hraji především Counter-Strike, kde požaduji 100% kompatibilitu. Dále bych rád aby mi NTB vydržel co nejdéle na nové hry které teprve mají vyjít (mafia 2, crysis 2...), které bych rád rozjel. Nepotřebuji všude high detaily, budu rád když hra pojede bez padání fps. Z dnešních her vyjmenuji: Crysis, GTA4 a Mirrors Edge.

Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?

- Hodina stačí.

Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)?

- Pokud tam bude cokoliv jiného než W7 či XP, tak to stejně přeinstaluji.

Displej

Preferujete širokoúhlý nebo klasický poměr stran, resp. chcete laptop s 16:10 nebo 16:9 LCD?

- Raději 16:10, ale není to podmínka.

Jaké rozlišení by váš laptop měl nabízet?

- min. 1600x900

Chcete lesklý nebo matný displej? (Lesklý displej nabízí lepší podání barev, jsou na něm ale vidět odlesky, matný odleskovým neduhem netrpí)

- Toto je mi celkem jedno.

Kvalita zpracování a design

Je pro vás design počítače důležitý? A pokud ano, můžete připsat jaké se vám líbí.

- Jen ne růžové šasi...

Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)?

- min. 3 roky

Komponenty
Jakou značku a typ procesoru preferujete?

- Intel

Jak velká má být operační paměť?

- min. 4gb ram

Jakou značku a typ grafické karty preferujete?

- To je diskutabilní... Čím větší výkon tím lepší.

Jak velký má být pevný disk?

- min. 320 gb

Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou?

- DVD (bluray je zbytečnost)

Vyžadujete nadstandardní funkce zabezpečení (TPM čip, čtečku otisků prstů)?

- ne

Máte nějaké speciální požadavky?

- Kvalitní klávesnice + numerický blok velkou výhodou !!!

Abych Vám s tím trochu pomohl, tak jsem se díval po modelech MSI GT729 a Asus G72gx. Budu rád když mi něco k těmto notebookům řeknete.

Děkuji za Vaše rady a názory.
MSI ne,Asus ano.
freEDelL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od freEDelL »

řekl bych to právě naopak, MSI ano a Asus ne. GTX 260 má v tom asusu při hraní více jak 100°C.
The situation inside the case, in regards to the components, looks a lot worse. Whilst the temperatures of the CPU level off to about 50°C and the GPU to around 60°C in idle mode, the cooling revealed big weaknesses in our endurance test (Furmark + Prime95). Thus, both the CPU (up to 97°C) as well as the GPU (up to 102°C) get alarmingly hot.
Viz. tato recenze

Při takových teplotách komponenty odejdou docela rychle...

U toho MSI jsem o těchto problémech neslyšel, takže bych spíše doporučil to MSI. Výkon grafické je o malinko nižší (3D mark06: GTX260 10000 bodů, 4850 9900 bodů). Ale teploty v burn jsou "jen" kolem 70°C. Procesory jsou stejné, ale opět u MSI s nižší teplotou (97°C vs. 60°C), takže bych raději volil MSI GT729 :roll: :wink:
Naposledy upravil(a) freEDelL dne stř 23. pro 2009, 16:50, celkem upraveno 1 x.
AMD Ryzen 5 1600X @3,9GHz @ 1,2V + SilentiumPC Fera3, ADATA XPG Z1 16GB DDR4 2400MHz @3066MHz 16-18-18-38 @1,36V, MSI GeForce GTX 1060 ARMOR 6G OCV1, SSD WD Green 120GB & SSD WD Green 240GB, 1TB WD Blue, Fortron Hydro 500W

DELL XPS 13, Intel Core i5-8250U, 8 GB RAM, 256GB SSD + 2x DELL Ultrasharp U2414H & docking station
^Paja^
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ^Paja^ »

jeden kamarad pracuje na reklamacnim oddeleni jednoho velkeho a znameho eshopu s PC komponenty a co jsem od nej slysel tak bych jakykoliv NB od MSI urcite nedoporucil... nejde jenom o pocet zavad a reklamovanost ale i posuzovani zavad a uznavani reklamaci vyrobcem, Asus na tom take neni o mnoho lepe s kvalitou nicmene alespon co se reklamaci a servisu tyka je urcte lepsi volbou... ja osobne mam NB od Dellu takze sem v klidu skoda ze u teto jinak vynikajici znacky je cena zase uplne jinde :(
Intel 5820K@4.6Ghz | Asus X99-A | MSI GTX 1080Ti Gaming X | 32GB DDR4 Corsair 2400Mhz | Creative Soublaster Z | SSD Samsung 850PRO 1TB |NZXT H440 + 875W Thermaltake toughpower XT | Logitech G400s@Icemat 2nd edition blue | 23" 120Hz Dell Alienware OptX + 23" IPS Dell P2314H| Windows 10 Pro 64-bit
freEDelL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od freEDelL »

ano a bereš MSI jako MSI? Řekl bych, že MSI za 12k bude asi méně kvalitní než book za 32k...
AMD Ryzen 5 1600X @3,9GHz @ 1,2V + SilentiumPC Fera3, ADATA XPG Z1 16GB DDR4 2400MHz @3066MHz 16-18-18-38 @1,36V, MSI GeForce GTX 1060 ARMOR 6G OCV1, SSD WD Green 120GB & SSD WD Green 240GB, 1TB WD Blue, Fortron Hydro 500W

DELL XPS 13, Intel Core i5-8250U, 8 GB RAM, 256GB SSD + 2x DELL Ultrasharp U2414H & docking station
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

freEDelL píše:ano a bereš MSI jako MSI? Řekl bych, že MSI za 12k bude asi méně kvalitní než book za 32k...
servis ale bude porad stejnej (a co se tyce kvality, tak tam bych byl hodne opatrnej). nicmene diskuzi (zamen za flame) na tema MSI nema smysl znovu rozpoutavat, uz to tu bylo receno mnohokrat - MSI rovna se znacka s asi nejlepsim pomerem cena / vykon, ale co se tyce spolehlivosti, kvality a servisu jedna z nejhorsich (ne-li uplne nejhorsi) na trhu.
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
^Paja^
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ^Paja^ »

tak ono je treba zajimavy ze co se tyka komponentu MSI tak vyjma jedne zakladni desky tak sem s MSI nikdy nemel zadny problem a tim mam na mysli i servis a reklamace, u NB osobni zkusenost nemam pouze sem zde chtel zminit doporuceni od cloveka ktery pracuje primo branzi
Intel 5820K@4.6Ghz | Asus X99-A | MSI GTX 1080Ti Gaming X | 32GB DDR4 Corsair 2400Mhz | Creative Soublaster Z | SSD Samsung 850PRO 1TB |NZXT H440 + 875W Thermaltake toughpower XT | Logitech G400s@Icemat 2nd edition blue | 23" 120Hz Dell Alienware OptX + 23" IPS Dell P2314H| Windows 10 Pro 64-bit
freEDelL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od freEDelL »

nicméně jsem to myslel tak, že to MSI je lepší než ten ASUS...

Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“