ASUS Extensa 5630EZ první spouštění

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Vitezslav2
Začátečník
Začátečník

ASUS Extensa 5630EZ první spouštění

Příspěvek od Vitezslav2 »

Potřeboval bych poradit s prvním spuštěním.V tomto PC je předinstalovaný LINUX .Mám problém s instalací XP.V BIOSU nastavím BOOTování z DVD mechaníky,ale po nakopírování potřebných souborů mi to vyhodí chybu instalace a oznámení,že se instalace přerušila aby se nepoškodil HDD.Můžete mi poradit nějaký postup?Děkuji všem.
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: ASUS Extensa 5630EZ první spouštění

Příspěvek od -- DiL -- »

problem bude pravdepodobne v AHCI respektive ovladacich pro SATA radic. jsou dve moznosti - bud v BIOS-u AHCI vypni (bude-li ta moznost) a nebo nastav "HDD SATA mode" na "disable" (bude-li ta moznost) nebo prepni "HDD mode" na "IDE" (bude-li ta moznost). u ruznych notebooku se tyto "parametry" jmenuji ruzne, vicemene jde ale o to same - vypnout AHCI a HDD prepnout do IDE modu.

druhou moznosti (lepsi) je implementovat SATA / AHCI ovladac primo do instalacniho CD windows. postup je velmi jednoduchy a je velmi polopaticky popsan zde - http://komku.blogspot.com/2007/11/integ ... ndows.html

1) stahnes si nLite
2) stahnes si AHCI / SATA ovladac pro tvuj system (predpokladam ze Windows XP 32bit - na to bacha, at si nestahnes treba pro 64bit)
2) prekopirujes obsah instalacniho CD windows XP do adresare na pevnem disku
3) spustis nLite, vyberes cestu k adresari s WinXP a pak uz jen pokracujes dle linku vyse

nakonec si jen vypalis takto "upraveny" WinXP na CD / DVD (nLite to primo umoznuje) a voala, mas svou vlastni instalacku WinXP s potrebnymi AHCI / SATA ovladacemi
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
Vitezslav2
Začátečník
Začátečník

Moc děkuji za návod.Ještě jsme zjistily,že Windows 7 jdou bez problémů nainstalovat.
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

Vitezslav2 píše:Moc děkuji za návod.Ještě jsme zjistily,že Windows 7 jdou bez problémů nainstalovat.
yop, u 7-cek s AHCI problem neni - pouze u XP-cek...
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
Vitezslav2
Začátečník
Začátečník

Tak jsem stáhl vše potřebné.Jen se ještě zeptám,jak dostanu ty ovladače do té zkopírované složky s XP?Pomocí nLite?
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

Vitezslav2 píše:Tak jsem stáhl vše potřebné.Jen se ještě zeptám,jak dostanu ty ovladače do té zkopírované složky s XP?Pomocí nLite?
kua, dival si se vubec na ten obrazkovej navod co jsem postoval? vzdyt tam je to krasne popsany vcetne fotek :x

- vytvoris si na disku slozku "A", do ktery zkopirujes cely instalacni CD Windows
- pak si vytvoris slozku "B", do ktery stahnes ovladace na AHCI / SATA
- nainstalujes a spustis nLite a pak uz pokracujes dle toho navodu (bod 3 a dale)

ve zkratce - nejdriv te nLite vyzve, aby si zadal slozku kde se nachazi instalacni CD Windows (tzn.vyberes "A" - viz.bod 4), pak das parkrat next a oznacis (viz.bod 6) "Drivers" a "Bootable ISO", nasleduje NEXT a INSERT, vyberes "Single driver" a v nasledne otevrem okne zvolis adresar "B" respektive .inf soubor, ktery je soucasti ovladace. ufff.

podle toho obrazkovyho navodu to musi zvladnout uplne kazdej :wink: (dokonce i ja :oops: )
Vitezslav2
Začátečník
Začátečník

Zvládl jsem to dobře akorát DVD už není pravděpodobně bootovací.Nechce mi nabootovat z mechaniky.
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

Vitezslav2 píše:Zvládl jsem to dobře akorát DVD už není pravděpodobně bootovací.Nechce mi nabootovat z mechaniky.
pak si bud nezvolil "BOOTABLE ISO" (bod 6), nebo si spatne zvolil parametry vypalovani (bod 12) a nebo nemas v BIOS-u nastavenou DVD-mechaniku jako prvni bootovaci zarizeni...
Vitezslav2
Začátečník
Začátečník

Bootování z mechaniky samozřejmě mám.Omlouvém se,ale jakej bod 6 a 12?Asikoukám čpatně.U toho odkazu který jsi mi napsal nic o vypalování nevidím.Díky a omlovám se za nechápavost.
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

Vitezslav2 píše:Bootování z mechaniky samozřejmě mám.Omlouvém se,ale jakej bod 6 a 12?Asikoukám čpatně.U toho odkazu který jsi mi napsal nic o vypalování nevidím.Díky a omlovám se za nechápavost.
sry, ale tohle uz je na moje nervy trochu moc :twisted: - takze posledni info: navod, kterej jsem tu postoval, se sestava ze 16-ti bodu. bod 6 = vyber "Drivers" a "Bootable ISO", bod 12 = nastaveni parametru vypalovani. sezen si nekoho, kdo umi anglicky a kdo ti ten navod prelozi...
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“