Vista Home Premium Cz upgrade => Win 7 eng?

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
kAdEtT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Vista Home Premium Cz upgrade => Win 7 eng?

Příspěvek od kAdEtT »

zdravím,chci se zeptat,jestli je možné upgradovat z českých Vist home premium 32 bit na anglické Win 7 64bit?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Vista Home Premium Cz upgrade => Win 7 eng?

Příspěvek od zombux »

na jakou verzi anglických W7? "inovace" tak jako tak nepůjde, musíš reinstalovat.
pokud zůstaneš na Home Premium, není co řešit, normálně použiješ svůj klíč z českých a nainstaluješ s ním anglické.
pokud chceš vyšší verzi W7, musíš si koupit upgrade.
ignorelist: kremrole a dezoláti
kAdEtT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kAdEtT »

jasný,je to win7 home premium taky.Jen jde o to,jestli nebude problém,když budu chtít 64bit.Kámoš dovezl z ameriky a má jeden upgrade navíc,tak mě zajímá,jestli to půjde.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

32 bit na 64 bit inovovat nepujde.
Musis si sehnat original retail x64 medium a pouzit klic z upgradu.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Největší průšvih "upgradek" je ten, že se musí instalovat vždy z předchozí verze (i budoucí přeinstalování se musí provést instalací původních widlí a pak jejich upgradem).
Pokud se použije retail/OEM medium a udělá se čistá instalace, tak to nevezme s/n upgradky.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Tak to pak ten upgrade nema moc smysl. Inovace visty na 7 je cca 4 hodiny, kdo by se s tim rubal.

edit:
No neslo by nahodit tu 7 bez klice z upgrade media a pak pustit znova instalaci z prostredi te 7 a zvolit vistou instalaci?
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

LiveBomb píše:No neslo by nahodit tu 7 bez klice z upgrade media a pak pustit znova instalaci z prostredi te 7 a zvolit vistou instalaci?
To jsem nezkoušel (někdo zde ale psal, že upgradka není bootovací a já to přijal za fakt), ale mám vyzkoušené, že čistá instalace bez klíče z OEM media a následné vložení upgrade-klíče nejde, pokud jsem dělal upgrade (u známého) z WXP, tak si to klíč v pohodě vzalo.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Shit píše:To jsem nezkoušel (někdo zde ale psal, že upgradka není bootovací a já to přijal za fakt), ale mám vyzkoušené, že čistá instalace bez klíče z OEM media a následné vložení upgrade-klíče nejde, pokud jsem dělal upgrade (u známého) z WXP, tak si to klíč v pohodě vzalo.
mea culpa, ta upgradka možná JE bootovací, zkoušel jsem to na starém PC, až později jsem zjistil že tam nechce bootovat ani standardní Vista, musím si to ještě ověřit.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Shit píše:
LiveBomb píše:No neslo by nahodit tu 7 bez klice z upgrade media a pak pustit znova instalaci z prostredi te 7 a zvolit vistou instalaci?
To jsem nezkoušel (někdo zde ale psal, že upgradka není bootovací a já to přijal za fakt), ale mám vyzkoušené, že čistá instalace bez klíče z OEM media a následné vložení upgrade-klíče nejde, pokud jsem dělal upgrade (u známého) z WXP, tak si to klíč v pohodě vzalo.
takže aktuální informace: z upgrade média bootovat jde, čistá instalace na zformátovaný disk taky, klíč z krabičky upgrade média to normálně sežere, aktivace projde normálně. nevím jestli na to má nějaký vliv to, že předtím na tom PC byly nainstalované Visty, ale počítám že ne.
zdá se, že upgrade média jsou úplně normální média.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“