BSOD po instalaci Windows 7

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
petnek
Nováček
Nováček

BSOD po instalaci Windows 7

Příspěvek od petnek »

Ahoj, mám následující problém.
Na notebooku Asus F3Jc (Core Duo T2250 1,73GHz, 2048MB RAM, nVidia GeForce Go 7300) jsem se snažil nainstalovat Windows 7, ale pokaždé jsem skončil na stejném problému. Procedura instalace proběhla nejspíše v pořádku, ale po posledním restartu, kdy se má poprvé zobrazit plocha se objeví chybová hláška, že proces inicializace přihlášení selhal, krátce na to se NB sám restartuje a po animaci nabíhání systému to spadne do BSOD (modrá smrt), po chvilce automatický restart a opět BSOD a takhle dokola. Windows jsem úspěšně instaloval na jiné PC a to bez problému, v instalačním DVD problém tedy nebude. Měl jsem podezření na špatnou RAM, projel jsem tedy paměti MemTestem, ale žádné chyby to nenašlo. Před tím byl na notebooku systém Win XP, bez problémů. Zkoušel jsem v nouzovém režimu (do něj se dostanu) nainstalovat základní drivery. Povedlo se nainstalovat driver na grafiku a hotfix na procesor. Jiné to nechtělo schroustat, stáhnout jsem mohl pouze drivery na Visty, na stránkách Asus pro můj model notebooku drivery pro Win 7 nejsou. Při dalším pokusu jsem zkusil vypnout všechny periferie v BIOSu, ale taky nic. Na obrazovce BSOD je hláška DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL. V technických informacích je "*** STOP: 0x000000D1 (0x00000000, 0x00000002, 0x00000008, 0x00000000)

Nevíte v čem by mohl být problém?
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: BSOD po instalaci Windows 7

Příspěvek od wallot »

ono nevim jak je to ted u W7 ale visty byly docela haklive na hardware a na pameti obzvlast. tam kde Wxp jely v pohode tak visty s padaly.

zacal bych tim ze pokud mas moznost zkusit nainstalovat visty tak to udelej. pokud system nebude padat tak je nejaky problem s ovladaci ve w7, pokud bude, mas HW problem a sup na reklamaci
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
petnek
Nováček
Nováček

Příspěvek od petnek »

Dozvěděl jsem se, že problém by mohl být se SATA HDD. Win7 s ním prý mají nějaký problém. Stačí nainstalovat jiný ovladač disku, ale kde ho seženu, to nevím.

Možnost instalace Vist bohužel nemám. Reklamace taky nepřipadá v úvahu, protože už to není nejmladší kousek...
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

neda se v biosu prepnout rezim fungovani SATA radice? tim bys w7 donutil pouzit jiny ovladac ale teda ani s IDE ani s AHCI rezimem v w7 problem nemam a to jsem menil rucne ovladac z IDE na AHCI
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

petnek píše:Stačí nainstalovat jiný ovladač disku, ale kde ho seženu, to nevím.
Pokud to je založeno na nF chipsetu, tak na stránkách nVidie.
petnek
Nováček
Nováček

Příspěvek od petnek »

wallot píše:neda se v biosu prepnout rezim fungovani SATA radice? tim bys w7 donutil pouzit jiny ovladac ale teda ani s IDE ani s AHCI rezimem v w7 problem nemam a to jsem menil rucne ovladac z IDE na AHCI
Bohužel, v BIOSu notebooku nemohu přepnout na jiný režim.
Shit píše:Pokud to je založeno na nF chipsetu, tak na stránkách nVidie.
Notebook je postaven na Intelu
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

petnek píše:Stačí nainstalovat jiný ovladač disku, ale kde ho seženu, to nevím.
petnek píše:Notebook je postaven na Intelu
Tak si stáhni AHCI/RAID driver ze stránek Intelu:
http://downloadcenter.intel.com/Detail_ ... 3&lang=eng
petnek
Nováček
Nováček

Příspěvek od petnek »

V Download centru Intelu jsem se proklikal na svůj chipset a stáhnul AHCI/RAID driver. Intel Matrix Storage. Nic jiného jsem pro disk nenašel, ale i když jsem to našel pro notebooky a můj chipset, nejde to nainstalovat :sad:
petnek
Nováček
Nováček

Příspěvek od petnek »

Jen se zeptám, jak mám nainstalovat/naimportovat ty katalogy zabezpečení co tam jsou? Žádný install tam není :?:
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

petnek píše:..jak mám nainstalovat/naimportovat ty katalogy zabezpečení co tam jsou? Žádný install tam není :?:
Install tam ani nemůže být, natož import "*.cat" ... "Cat" se načte sám. :nervous: ;-)

Obrázek

Při instalaci ovladače AHCI načti tento "inf" z libovolného media.
tiborec
Nováček
Nováček

Příspěvek od tiborec »

Ahoj,
mám do puntíku stejný problém, jako kolega petnek. Po úspěšné instalaci Win 7 (různé x86 edice) při prvním startu nastane shodná BSOD.
Firmware jsem flashnul na nejnovější (307), zkoušel jsem stáhnout i doporučované ovladače AHCI, ale bez úspěchu :( Ze dvou neznámých zařízení, která zbudou ve správci zařízení, totiž ani jedno není AHCI, ale obě patří ke čtečce karet.
Zkoušel jsem nainstalovat i Windows Vista a kupodivu bez nejmenších obtíží, čili hardwarem to nebude.
Podařilo se ti nakonec nějak tento problém vyřešit?
Díky,
Tibor
bandolier.wz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bandolier.wz »

neni to nahodou předaktivovaná win7 ?
protoze toto nekdy predaktivovane win7 delaji...
:listen: BVaudio A300SE + VMA-II S :listen:
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od jan.svoboda »

tiborec: Viz. kolega - legální Windows?
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“