KMPlayer a 5.1 zvuk, zesílení slabších částí

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

KMPlayer a 5.1 zvuk, zesílení slabších částí

Příspěvek od arxeiss »

Mám problém s KMPlayerem na W7. Nehraje mi přitom basový reproduktor.

Nevím vůbec co s tím. Zadní i středový normálně hrajou, ale basový je 100% potichu, pokud přímo bednách dám basový úplně doprava tak se nezmění vůbec nic.

Zkoušel jsem i v nastavení zvukovky přehodit basový a středový ale to potom zní divně, navíc když tam je ten test a kliknu na středový tak hraje středový, a když na basový tak basový. Proto si myslím že je někde něco blbě v KMP.
Nevíte někdo?

Edit:\\ Psal jsem to níže přidám i tady. Nevíte proč se tišší části dají hlasitěji, takže to hraje jakoby žádné ztišení nebylo?
Naposledy upravil(a) arxeiss dne stř 23. pro 2009, 21:38, celkem upraveno 1 x.
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
KapaCZ
Začátečník
Začátečník

Re: KMPlayer a 5.1 zvuk

Příspěvek od KapaCZ »

spust KMPSetup nechází se ve složce kam si instnul KMP. Vyber User define Setting a pak už postupuj podle obrazovek. CCA 4 obrazovka je o nastavení repráků. Jinak pokud film nemáš 5.1 ale 2.1 tak zadní hrát nebudou.
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Tam mám zvolené 5.1 a když si pustím obyč mp3 tak mi hraje všech 5 repráků, ale ne sub.

Edit:\\ Jěště se mi stává že když je ta hudba tišší tak ji KMPlayer zhlasití. Hledám tyto 2 věci v nastavení a furt nic
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
jarino269
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jarino269 »

stiahni si Gom player a pri prvom spusteny sa ta pita aku mas zostavu 2,1 alebo 5,1 alebo 7,1 ... a funguje to .. vlastne skusenosti !!
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Tak u toho hraje pouze levý a pravý :lol:
Tak mě napadá jestli nehledám chybu kde není :evil:
Ale to zesilování zvuku v tišších částech dělá pouze KMPlayer

Edit:\\ Jak to tak procházím tak chyba asi bude jinde, ale nevím kde
jarino269
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jarino269 »

skus pripojit repro napr. : k mp3 a uvidis ci bude hrat aj subwoofer
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

mp3 nemám. Ale to je detail, mám mobil. Ale tím tak maximálně vyzkouším jestli mi funguje sub, ale ten funguje. Protože když otevřu toto http://i.cr3ation.co.uk/dl/s1/jpg/soundscreen.jpg a kliknu na daný reprák tak on zahraje, a mi hraje i sub, takže vada po cestě nebo v subu nebude. A navíc když připojím mp3 tak to bude Stereo vstup, a ty bedny už to rozvedou co do levého, co do pravého atd... ale z PC mi vede 5.1 vstup.
audis
Začátečník
Začátečník

Re: KMPlayer a 5.1 zvuk, zesílení slabších částí

Příspěvek od audis »

zdravím, když uý se bavíte o KMplayeru, naistaloval sjem poslední verzi 2.9.4.1436 a když chci něco udělat s nastavením zvuku, pravomyš do obrazu a volba AUDIO tam prostě není.

nastavoval nic nechci, nejradši dát vše defaut, ale třeba jen pro výběr zvukové stopy. meníčko TITULKY tam je, ale audio, které u starší verze bylo hned vedle prostě ne. "vybrat zvukovou stopu" sem příšel na to, že ji lze vybrat v levé častí dole.

Má někdo tip na jiný přehrávač, s kompaktibilitou KMPlayeru, ale ne tolik nastavovátek? mně se líbí, že se přehraje vše a používám to i jako audo přehrávač (má playlist jako winamp), té tuny nastavovátek si nevšímám, ale když se něco posere a já potřebuju něco nastavit jinak, tak se ztrácím.
požadavky: na hudbu a přetáhování myší do playlistu, přehrávání dvd, přehrávání AVI, přehrávání mkv (klidně přes Core AVC), podpora titulků v zvláštním sub/srt/apod. souboru i součástí mkv.

nepotřebuju ekvalizéry, zvukové efekty, videoefekty. Mediaplayerclassic není špatný, ale krkolomně se ovládá. zatím jediný adept. VLC krkolomný. Mv2player vyhovuje nejvíc, ale dvd-video a mkv a nějak nezvládá. hudba přes něj krkolomná.
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: KMPlayer a 5.1 zvuk, zesílení slabších částí

Příspěvek od arxeiss »

Tak už jsem přišel i na to jak nastavit aby hrál Sub.
Nastavení Interní audio dekodér, Reproduktory AC3 nechat na 3/2+SW 5.1 kanálový a zmáčknout vedle toho to C a povolit přesměrování nízké frekvence.
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“