Radeon HD 3650 gddr2 vs x1650pro gddr3

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
kusiks
Nováček
Nováček

Radeon HD 3650 gddr2 vs x1650pro gddr3

Příspěvek od kusiks »

Mohl by mi prosim nejaky znalec poradit, ktera z techto karet je vykonejsi a cca o kolik? (Opravdu u te 3650 myslim gddr2 pameti, tak to berte v potaz) :)
Naposledy upravil(a) Krteq dne pon 28. pro 2009, 12:30, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesun z ATi karet
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Radeon HD 3650 gddr2 vs x1650pro gddr3

Příspěvek od jan.svoboda »

Ahoj, mohl. Jaké chceš využití, převážně hry? V jaké cenové relaci? Protože bych nevybral asi ani jednu. HD3650 je lepší, ale v případě s rychlejšíma pamětěma, GDDR 2 je opravdu špatné. X1650 je horší, ale rychlejší paměti. Prostě z těchlech dvou karet bych nebral ani jednu. Napiš využití a cenu, a nějakou vyhovující kartu bychom našli.
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Nie si náhodou obmedzený na AGP karty?
kusiks
Nováček
Nováček

Příspěvek od kusiks »

Takze, jak pisu v hlavicce: 3650 je DDR2 a jina moznost neni. x1650pro je DDR3. Nemam AGP :-D. Uz davno. Todlencto je na sims pro segru semtam trackmania a WoW. Ma tam integrovanou strasne slabou Geforce. (neco jako nvidia nforce 7050PA) -nejak tak se to jmenuje. Kartu budu kupovat za 800Kc. A chci koupit 3650 ddr2. Kvuli cene. Vic do te karty dat nechci. Chci abyste mi to porovnali s Radeonem x1650pro GDDR3, jelikoz jsem ji kdysi chvili mel v PC. A vim co od ni presne ocekavat = vim ze tondlecto je urcite dostacujici. Takze, co vy na to? :)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

X1650 je šrot, 3650 je cca na úrovni X1950Pro což je "trochu" rozdíl. nějaké DDR2/3 bych vůbec neřešil, jestli takováhle karta bude mít ve hrách o 1fps víc nebo ne už je stejně fuk.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Tu máš porovnanie tých dvoch kariet v rôznych hrách a 3D bnenchmarkoch:

Kód: Vybrat vše

http://www.tomshardware.com/charts/gaming-graphics-charts-q3-2008/compare,797.html?prod[2125]=on&prod[2151]=on
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Máte tady domotané to označení pamětí, ale jak píše Zombux, to je úplně jedno, protože AA si na tom stejně u ničeho normálního nezapneš, takže ten 1FPS tě tráit nebude. Taky si rozmysli, jestli se ti vyplatí tu kartu kupovat novou - u něčeho takového bych to rovnou bral tady z PCT bazaru, a máš to rázem za polovinu...
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
kusiks
Nováček
Nováček

Příspěvek od kusiks »

zombux píše:X1650 je šrot, 3650 je cca na úrovni X1950Pro což je "trochu" rozdíl. nějaké DDR2/3 bych vůbec neřešil, jestli takováhle karta bude mít ve hrách o 1fps víc nebo ne už je stejně fuk.
To se mi moc nezda, ze by to bylo zas tak uplne fuk, jestli bude vybavena ddr2/3... :?
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od jan.svoboda »

To se mi moc nezda, ze by to bylo zas tak uplne fuk, jestli bude vybavena ddr2/3... :?
Je to pravda, ty karty mají srovnatelný výkon, ve hře si AA asi moc neužiješ a rozdíl bude pár fps mezi těmito kartami. Máš v nějakém příspěvku odkaz na test, tak se mrkni.
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
kusiks
Nováček
Nováček

Příspěvek od kusiks »

jan.svoboda píše:
Je to pravda, ty karty mají srovnatelný výkon, ve hře si AA asi moc neužiješ a rozdíl bude pár fps mezi těmito kartami. Máš v nějakém příspěvku odkaz na test, tak se mrkni.
Dival jsem se na nej. Je zavadejici, protoze testovana X1650 pouziva pameti ddr2 ane 3.
kusiks
Nováček
Nováček

Příspěvek od kusiks »

A jeste bych chtel doplnit, ze mne opravdu nezajimaji moderni dnesni narocne hry. Sims2, Trackmania Nations Forever, World of Warcraft, Flat out 2 apod. narocne... to je oc tu bezi.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

kusiks píše:Je zavadejici, protoze testovana X1650 pouziva pameti ddr2 ane 3.
nemyslím si že by to bylo zásadně špatně. je to podobné jako dneska řešit jestli je lepší Pentium 100 nebo 120 a bazírovat na tom jestli má v nějakém testu jedno o celých 10% vyšší výkon než druhé. 3650 je jasně lepší než X1650, i kdyby mělo 2GB GDDR8. co na tom ještě nechápeš?
ignorelist: kremrole a dezoláti
kusiks
Nováček
Nováček

Příspěvek od kusiks »

No prirovnavani ke starym penitiim je myslim az moc brutalni. :lol: Ale dobra, kdyz na tom tady tak vscichni trvate, tak na tom neco asi bude. Dycky se radeji poradne ve vsem ujistim.. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“