Zcomax WA-2204A-TX padá spojení

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Petrenka
Začátečník
Začátečník

Re: Zcomax WA-2204A-TX padá spojení

Příspěvek od Petrenka »

Tak hlásím,že o víkendu vše OK,ale hned v pondělí odpoledne mrtvo,úterý to samé. Zapíná se mi to v 10:00. Když dojdu kolem páté,tak spojení není. Zkoušel jsem odpojit síťový kabel jak od modemu,tak i od PC,ale nic,tak jsem vypnul a zapnul modem,ale stále nic, pomohlo až vypnutí a zapnutí routeru.
Fakt mě nenapadá čím by to mohlo být. Přes týden nejsem schopen zjistit po jaké době to umře :(
Nemám pevnou IP, tak ani WatchDog asi nelze použít.

Tak teď jsem vypozoroval,že mi to přestalo fachčit po cca 4 hodinách.
Petrenka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Petrenka »

Takže momentálně je situace taková, že jsem si vypůjčil druhý(ten samý) router a testoval to s ním a vysledek naprosto stejný, tzn. vypadává spojení. Nicméně mám nový poznatek, router jsem přesunul o poschodí víš přímo k první zásuvce a zatím to jede den a půl bez výpadku, tzn. že buď mi to něco ruší, nebo mu vadí zesilovač, který je ale speciálně konstruován na tyto účely.
Jeden router momentálně jede jako AP a druhý jako client, ale mám problém s tím clientem, nemůžu se dostat na jeho web rozhraní. AP jsem dal na odresu 192.168.1.253 a clienta na 254, ale ikdyž jsen napojený LAN kabelem na clienta, tak vidím jen 253,ale konfigurovat clienta 254 nemůžu. Vše fungovalo do doby, než jsem clienta napojil přes tu wifi na AP. Od té doby, se nemohu dostat na clienta.

má někdo nějaký nápad ? co dělám blbě ?
Petrenka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Petrenka »

Takže kdyby to někoho zajímalo, jak to celé dopadlo, tak nakonec jsem si koupil jiný router Asus 520gC a tento používám jako klienta na Asus a zatím - 5 dní v kuse to jede bez problémů.
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

Tyhle routery jsou mizerné, stačí víc rušení nebo slabý signál a tuhnou.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
jardafox
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jardafox »

cau, mam stejnej router, ale jinej problem, nejsem schopnej ho nastavit tak, aby fungoval s UPC internetem. uz nevim co delam spatne, zabejvam se tim uz druhej den, nahral sem tam novej FW 1.4.6I a porad nic, poradi nekdo?
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

zkousel jsi restartovat UPC modem? vytahnout z elektriny na 10 sekund, aby se nacetla nova MAC adresa toho wifi routeru. mas ho v rezimu router? co presne ti na nem "nefunguje".
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“