Snížení taktu pamětí po výměně procesoru

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
Barnabas
Nováček
Nováček

Snížení taktu pamětí po výměně procesoru

Příspěvek od Barnabas »

Dobrý den všem. Vyměnil jsem svůj starý procesor E2180 za E6700 na MB ASUA P5PE-VM a takt pamětí se mi snížil ze 400MHz na 354MHz. Paměti 2 x 1GB Transcend, běží v Dual Channel. V BIOSu jsem nenašel nic čím by se dala frakvence změnit. Za každou radu díkes.
Obraz3.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
^Paja^
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Snížení taktu pamětí po výměně procesoru

Příspěvek od ^Paja^ »

v BIOSU bys mel mit polozku pojmenovanou neco ve smyslu DRAM frekvency control a v ni kdyz nastavis manual tak muzes rucne nastavit frekvence a casovani, jestli tam ta polozka neni coz bych se divil (vetsina ASUS desek to tam ma) tak bych skusil tam hodit nejnovejsi BIOS a skusit jestli to nezpristupni dalsi nastaveni, kazdopadne je i mozne ze ti CPUz ukazuje spatne hodnoty setkal sem se s tim uz nekolikrat pravda vetsinou to bylo u casovani ale mozne je i toto ...
Intel 5820K@4.6Ghz | Asus X99-A | MSI GTX 1080Ti Gaming X | 32GB DDR4 Corsair 2400Mhz | Creative Soublaster Z | SSD Samsung 850PRO 1TB |NZXT H440 + 875W Thermaltake toughpower XT | Logitech G400s@Icemat 2nd edition blue | 23" 120Hz Dell Alienware OptX + 23" IPS Dell P2314H| Windows 10 Pro 64-bit
Barnabas
Nováček
Nováček

Příspěvek od Barnabas »

I při startu PC mi to ukazuje 354MHz (džíve 400MHz), BIOS mám poslední, ale ještě se do něj kouknu. Díky.
Barnabas
Nováček
Nováček

Příspěvek od Barnabas »

Tak jsem to tam našel ale i po zadání hodnot z CPU-Z stále stejné.
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Stále stejné kde? Při startu nebo už jen v CPU-Z?
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Barnabas
Nováček
Nováček

Příspěvek od Barnabas »

Vše stejné po startu i v CPU-Z.
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Pokud jsi to nezapomněl uložit tak je to zajímavé. A když přetaktuješ procesor ( nejenom změnit děličku na RAM ) tak to pořád ukazuje špatně?
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Barnabas píše:Vyměnil jsem svůj starý procesor E2180 za E6700 na MB ASUA P5PE-VM a takt pamětí se mi snížil ze 400MHz na 354MHz. V BIOSu jsem nenašel nic čím by se dala frakvence změnit.
Vyměnil jsi procesor s FSB 800 MHz za procesor s FSB 1066 MHz, takže se v BIOSu posunuly násobiče pamětí.

Zřejmě jsi nehledal dost pečlivě, když jsi tu možnost v BIOSu nenašel.

Tak znovu a lépe.
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Lokomotiva píše:Zřejmě jsi nehledal dost pečlivě, když jsi tu možnost v BIOSu nenašel.

Tak znovu a lépe.
Barnabas píše:Tak jsem to tam našel ale i po zadání hodnot z CPU-Z stále stejné.
:roll:
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Prima.

Ještě je třeba dát změny v BIOSu uložit a vylézt až pak z něj.
Odpovědět

Zpět na „Paměti“