Zdravím, napriek tomu, že som tu prelúskal fórum tak som si nie istý tým, čo s mojim problémom.
Potrebujem obnoviť partíciu na disku WD4000AAKS bez straty dát, ktoré sú na ňom. Bola tam len jedna primárna partícia. Zaráža ma, že Windows ten disk nevidí, ale partition magic áno, ale iba ako nealokovaný priestor a ponúka mi vytvorenie novej partície. Nechcem však stratiť dáta.
Skúsil som testdisk a nenájde na ňom žiadne partície. Výpis vyzerá nasledovne:
/dev/sde - 400 GB / 372 GiB - CHS 48641 255 63, sector size=512 - Initio WD4000AAKS-00TMA
Drive L: - 1374 MB / 1310 MiB - CHS 327 64 32, sector size=2048 - EF3557I YBE774T
Partition table type (auto): Intel
Disk /dev/sde - 400 GB / 372 GiB - Initio WD4000AAKS-00TMA
Partition table type: Intel
Analyse Disk /dev/sde - 400 GB / 372 GiB - CHS 48641 255 63
Current partition structure:
Partition: Read error
Môžem dať na disku nanovo vytvoriť partíciu, aby som nestratil dáta?
Obnova primárnej partície
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Spacer
- Nováček

-
- /G\Anarchy
- Začátečník

Re: Obnova primárnej partície
No tak to bych nezkoušel, být tebou tak zkusím nějaký program na obnovu dat. TestDisk & PhotoRec, Partition Table Doctor...
- nou
- Začátečník

-
ano ked vytvoris particiu presne tak ako si ju mal tak by nemalo dojst k strate dat. odporucam ale zohnat vetsi disk a spravit bitovu kopiu celeko disku a experimentovat na nom. "dd if=/dev/sde of=/dev/sdf bs=1M"
- Spacer
- Nováček

-
Obávam sa, že bitová kópia sa nebude dať urobiť, dokiaľ na tom disku nevytvorím partíciu. Ale nestratím tým dáta? Teraz sa proste ten disk javí ako nepoužívaný bez partícií a nedá sa testdiskom ani partícia nijako obnoviť. Akým softom sa dostanem na takýto disk bez partícií?
Ono totiž teraz je na disku iba unallocated space. Dá sa nejakým softom urobiť bitová kópia aj takehoto priestoru?
Ono totiž teraz je na disku iba unallocated space. Dá sa nejakým softom urobiť bitová kópia aj takehoto priestoru?