Vodní chlazení - vybíráme jednotlivé díly
Moderátor: morke
- cosotraX*
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vodní chlazení - vybíráme jednotlivé díly
ok.. v nejblizsich dnech obednavam.. diky moc
Time machine: Intel Core i5 750 - 4.01 GHz - 1,3V| ASUS P7P55D | Kingston HyperX T1 2x4GB 1600MHz CL9 | AMD Radeon HD6790 1GB | Seagate Barracuda 7200.11 ST3750330AS | Seasonic SS-500ET | Primecooler MeshCase
Notebook: Acer TravelMate 5330 + Intel Core 2 Duo T5250 1.5 GHz | 3 GB ram
- tielka
- Středně pokročilý
čipset blok měděný co nejlevnější.poradte dik
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
alphacool smart motion...tielka píše:čipset blok měděný co nejlevnější.poradte dik
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- myom
- Středně pokročilý
viscool NB blok...
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- Ladin
- Začátečník
-
Sice se najdou cca o kilo levnejsi, ale tenhle ma dost univerzalni uchyceni.MaWa píše: alphacool smart motion...
Recenze, sice v polstine, s fotky vnitrku podle kterych bude malo restriktivni. http://mod-planet.com/alphacool-smart-m ... ,1436.html
// Woyta vydeleno OT.
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život. Čínské (výstižné) přísloví
- cosotraX*
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
bude tohle ok ? je to pro kamose.. bude tim chladit e8200@4,2ghz a casem pak nejakou i3/i5 a prida do okruhu grafiku... budou ty 2 fany na tom 360 radiatoru stacit? budou 2 metry hadice v middle toweru stacit?
Time machine: Intel Core i5 750 - 4.01 GHz - 1,3V| ASUS P7P55D | Kingston HyperX T1 2x4GB 1600MHz CL9 | AMD Radeon HD6790 1GB | Seagate Barracuda 7200.11 ST3750330AS | Seasonic SS-500ET | Primecooler MeshCase
- Woyta
- Středně pokročilý
Blok bych nebral LT ale normalni verzi.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- cosotraX*
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
je tam moc velky rozdil? a jeste kolik asi vazi 360 radiator plny vody?
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
fany vem revoltec air guard. tech 30Kc navic snad neni moc a vydrzi vic a foukaji vic.
ek vezmi fakt radeji klasicky supreme. pokud to opravdu nejde z financnich duvodu tak fajn, ale klasicky supreme je o dost lepsi a univerzalne kompatibilni. rozhodne bych nevahal.
radiator plny vody - predpokladej cca kilo. plus minus
ek vezmi fakt radeji klasicky supreme. pokud to opravdu nejde z financnich duvodu tak fajn, ale klasicky supreme je o dost lepsi a univerzalne kompatibilni. rozhodne bych nevahal.
radiator plny vody - predpokladej cca kilo. plus minus
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- gejmer
- Začátečník
-
FC blok na Rampage II Extreme
Chtěl bych to nejlepší z nejlepších.
Bohužel Koolance z nepochopitelných důvodů přestal dělat svůj BLOK !
Můj názor je,že asi to nejlepší co se dá sehnat je tento BLOK OD JSC.
Poprosil bych i o radu od MaWy,nebo někoho dalšího z JSC,dík.
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
podekuj Asusu, velmi lehce zmenil layout na teto desce a tudiz puvodni EK full board (ne ten revize 2) stejne tak jako Koolance full board nebo bitspower full board na tu desku uz nepasuji...ted pasuji, ale musi se lehce upilovat...proto se take prestavaji delat. takze zasadni otazka je - jak dlouho tu desku mas ? jestli ji mas cca dele nez od minuleho leta, tak mozna mas puvodni verzi. pokud mas pozdeji, tak jedine co ti na to pujde je to co jsi dal v odkaze.gejmer píše:FC blok na Rampage II Extreme
- gejmer
- Začátečník
-
Na to o změně layoutu si přišel kde?Neřikám,že to neni pravda,jen se ptám.Ale stejně se mi to nezdá.
Revizi mam 2.010. Deska byla vyrobena v unoru 2009.
Jinak nechápu proč tedy Koolance nebo Bitspower neudělal stejně jako EK novou revizi bloku.
Ten blok od EK co jsem dával v odkaze je asi jediný co se mi líbí,ten z první revize byl fakt děsnej,tragedie http://www.alphacool.cz/produkt/EK_Wate ... ml?arg1=01
Revizi mam 2.010. Deska byla vyrobena v unoru 2009.
Jinak nechápu proč tedy Koolance nebo Bitspower neudělal stejně jako EK novou revizi bloku.
Ten blok od EK co jsem dával v odkaze je asi jediný co se mi líbí,ten z první revize byl fakt děsnej,tragedie http://www.alphacool.cz/produkt/EK_Wate ... ml?arg1=01
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
za prve zmenili mosfety na horni strane desky, takze aby se na ne dal pouzit X58 kit (napriklad) od EK nebo v podstate cokoliv jineho (thermalright hr-09 apod), musi byt mezi blokem (chladicem) a samotnymi mosfety alespon 3mm silna teplovodia podlozka, protoze jinak tam ten blok uchytit nejde...gejmer píše:Na to o změně layoutu si přišel kde?Neřikám,že to neni pravda,jen se ptám.Ale stejně se mi to nezdá.
a za druhe, a to se tyka toho full board bloku, zmenili uchyceni prvni PCI-E 16x grafiky nahore. drive tam byl jen takovy jednoduchy zobacek, ale pak tam davali uz standardni packu, ktera je bohuzel cca o centimetr delsi, a prave cca pul centimetru prekazel full board bloku. tzn lide to resili bud ulomenim packy, nebo obrousenim bloku. obrousit to ale slo jen u EK, protoze byl z plexi (nebo acetalu). ten koolance se brousil fakt blbe.
takze mas pravdu, "layout" desky jako takovy nemenili, menili jen nektere drobnosti...kvuli kterym ale z toho ale pekny bordel. jako obvykle u asusu
- gejmer
- Začátečník
-
Jo jasný,proto se asi Koolance na*ral a na bloky pro tuto desku zcela rezignovalMaWa píše:takze mas pravdu, "layout" desky jako takovy nemenili, menili jen nektere drobnosti...kvuli kterym ale z toho ale pekny bordel. jako obvykle u asusu
No docela to i chápu.
Před časem,těsně před tím,než jste ho na Alphacool vyřadili z nabídky,tak byl k mání za poměrně "super cenu" kolem 2 000,- .
Což je pěkné za blok od Koolance.
Bohužel jsem to pros*al a pak už nebyl vůbec
Bloky na mosfety by mně ani tak netrápily,nějaké mám a jsem schopen si je upravit tak aby se dali na desku použít.
Ohledně "bordelu" u Asusu,no asi takhle měl jsem od nich Striker II Formula a od EK blok na SB,
pěkně jsem si to nainstaloval a všechno měl hotové,když jsem zjistil že mi fitinky překáží ke grafice,fakt dobrý
Tak jsem to musel celý rozdělat a namontovat jiný náhradní top.
- Bedas
- Začátečník
-
Jak fungují 45stupnový fitinky? třeba TATO ..doufám, že ne tak - jak se dotáhne, tak zustane natocena ..ale, že si ju natočím směrem, jakým potřebuju a pak dotáhnu nezávisle na tom směru natočení. Předpokládám, asi tím druhým způsobem, ale raději se zeptám
btw: jde u nás sehnat nějaká levnější než tato? http://www.alphacool.cz/produkt/Bitspow ... rg1=010603
btw2: u 90stupnových fitinek to bude zrovna tak, jako u techto, co?
btw: jde u nás sehnat nějaká levnější než tato? http://www.alphacool.cz/produkt/Bitspow ... rg1=010603
btw2: u 90stupnových fitinek to bude zrovna tak, jako u techto, co?
CPU: AMD Phenom X4 9950 BE RAM: Kingston HyperX 1066MHz 4GB(2 x 2GB) Motherboard: Asus M2N32-SLI Deluxe HDD: SAMSUNG HD501LJ, 2x 500GB + 1TB Grafika: ASUS ENGTX275 896MB
..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..:: Water cooling ::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::....::..::..::..::..::..::..
[pumpa]Laing DDC 12V PRO AGB + Alphacool TOP -> [cpu blok]EnzoTech SCW-1 - Sapphire revA -> [chipset blok]by Wroom -> [mosfet blok #1]by Wroom -> [radiátor #1]Alphacool NexXxoS PRO I rev2 -> [mosfet blok #2]by Wroom -> [gpu blok]Swiftech MCW60 -> [radiátor #2]Magicool Copper Radiator Triple Xtreme 360 -> [expanzka] [url=ttp://wroom.wz.cz/komponenty/exp_v2/exp_v2.html]by Wroom[/url]
..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..:: Water cooling ::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::....::..::..::..::..::..::..
[pumpa]Laing DDC 12V PRO AGB + Alphacool TOP -> [cpu blok]EnzoTech SCW-1 - Sapphire revA -> [chipset blok]by Wroom -> [mosfet blok #1]by Wroom -> [radiátor #1]Alphacool NexXxoS PRO I rev2 -> [mosfet blok #2]by Wroom -> [gpu blok]Swiftech MCW60 -> [radiátor #2]Magicool Copper Radiator Triple Xtreme 360 -> [expanzka] [url=ttp://wroom.wz.cz/komponenty/exp_v2/exp_v2.html]by Wroom[/url]
- Ladin
- Začátečník
-
Ta na tom obrazku je rotacni. Takze nasroubujes do bloku a pak si nastavis uhel jaky potrebujes.
Delaji se ale i pevne, ktere rotacni nejsou. Takze doporucuji pres mail kontaktovat alphacool a zeptat se.
Pokud bys je chtel adapter pouzit treba s fitinkama EK, tak ty v nem nedotahnes. BP fitinky maji kratsi zavit, takze jedine pouzit teflonovou pasku.
Delaji se ale i pevne, ktere rotacni nejsou. Takze doporucuji pres mail kontaktovat alphacool a zeptat se.
Pokud bys je chtel adapter pouzit treba s fitinkama EK, tak ty v nem nedotahnes. BP fitinky maji kratsi zavit, takze jedine pouzit teflonovou pasku.
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život. Čínské (výstižné) přísloví
- Bedas
- Začátečník
-
a toto mě právě nejde do hlavy...jak je tam zajistěna ta těsnost, když si s tím pak mužu otáčet jak chcu?Ladin píše:Ta na tom obrazku je rotacni. Takze nasroubujes do bloku a pak si nastavis uhel jaky potrebujes.
tak snad není kdyžtak problém vzít brusku a ty závity ubrousit na mensi delku, ne?Ladin píše:Pokud bys je chtel adapter pouzit treba s fitinkama EK, tak ty v nem nedotahnes. BP fitinky maji kratsi zavit, takze jedine pouzit teflonovou pasku.
CPU: AMD Phenom X4 9950 BE RAM: Kingston HyperX 1066MHz 4GB(2 x 2GB) Motherboard: Asus M2N32-SLI Deluxe HDD: SAMSUNG HD501LJ, 2x 500GB + 1TB Grafika: ASUS ENGTX275 896MB
- Ladin
- Začátečník
-
Neni problem zbrousit, to je fakt.
O vnitrni stavbe ti toho moc nereknu. Ale vzhledem k tomu ze je slozena ze dvou casti,
predpokladam, ze uvnitr je tesneni a casti jsou k sobe slisovany.
O vnitrni stavbe ti toho moc nereknu. Ale vzhledem k tomu ze je slozena ze dvou casti,
predpokladam, ze uvnitr je tesneni a casti jsou k sobe slisovany.
- byv
- Nováček
Zdarec.shanim nejakej filtr, kterej muzu dat do okruhu.uvazoval sem o tomhle
http://www.alphacool.cz/produkt/Aqua_Co ... 1=01060904 ale ma malej zavit tak nevim jestli bude mit vnitrni prumer 10 na fitinkach a to sitko se mi taky nezda.
pak me napada uz akorat
http://www.azlevnetopeni.cz/Rozruch/Det ... -2-aa.aspx
ten ma psany pokles tlaku 0,2 bar- a je celkem malej nebo
http://www.steno.cz/s/filtrace-a-uprava ... non-l.html -ten je vetsi tak si myslim mensi restriktivita
s vložkou http://www.steno.cz/s/filtrace-a-uprava ... ignon.html
cerpadlo mam ddc+top. nejrestriktivnejsi blok je cascade+thermochill 360 a black ice 240 paraelne. pak uz vsechno pohodicka
edit:oprava linku
http://www.alphacool.cz/produkt/Aqua_Co ... 1=01060904 ale ma malej zavit tak nevim jestli bude mit vnitrni prumer 10 na fitinkach a to sitko se mi taky nezda.
pak me napada uz akorat
http://www.azlevnetopeni.cz/Rozruch/Det ... -2-aa.aspx
ten ma psany pokles tlaku 0,2 bar- a je celkem malej nebo
http://www.steno.cz/s/filtrace-a-uprava ... non-l.html -ten je vetsi tak si myslim mensi restriktivita
s vložkou http://www.steno.cz/s/filtrace-a-uprava ... ignon.html
cerpadlo mam ddc+top. nejrestriktivnejsi blok je cascade+thermochill 360 a black ice 240 paraelne. pak uz vsechno pohodicka
edit:oprava linku
Naposledy upravil(a) byv dne pon 11. led 2010, 17:07, celkem upraveno 2 x.
V celém kompu jeden vetrak a to ve zdroji Seasonic S12-II 430 .AMD Athlon 2500@3200 watter cooled, Ati X1650Pro watter cooled,a7v880 wattecooled, 2GB RAM dual chanel CL2,
WD 500GB watter cooled poctive zabaleny v obale od cd-rom,
WD 500GB watter cooled poctive zabaleny v obale od cd-rom,
- gejmer
- Začátečník
-
Tak za prvé!Nauč se uploadovat soubory(pravděpodobně obrázky,nebo co)!
Nehodlám stahovat X MB soubor z nějakýho deb*lního serveru a ještě navíc zaheslovaný
Za druhé,filtr do okruhu je podle mně spíš zbytečnost a nic moc to nepomůže.
Jako filtr bohužel může působit i samotný vodní blok.
Nehodlám stahovat X MB soubor z nějakýho deb*lního serveru a ještě navíc zaheslovaný
Za druhé,filtr do okruhu je podle mně spíš zbytečnost a nic moc to nepomůže.
Jako filtr bohužel může působit i samotný vodní blok.