Dobry den, mam jednu otazku. Vlastnim notebook Acer aspire 9620 (Intel dualcore 2ghz, 4gb ram, GF 9500gm, win7). Mam ho takmer uz vyse roka a zo zaciatku som na nom hraval docela narocne hry bez problemou, dnes uz nejak stratil vykon, hry zacinaju po chvilke hrania sekat. Myslel som ze bude problem v chladeni, tak som si kupil este externy chladic. Momentalny problem ale neviem vyriesit. Hru HON (heroes of newerth) rozbeham kludne v high detajloch a pekne sa hybe, ale po chvilke zacne neuveritelne sekat, potom zase ide plynule a takto dokola. Ked som znizil detajly na low, tak sa to sprava uplne rovnako, comu docela nerozumiem.
Na grafickej mam najnovsie ovladace, a netusim cim by to mohlo byt. skusal som vypnut anitivir a vsetko mozne a stale to robi. Viete o nejakej rade ako tento problem odstranit? Dost ma mrzi ze nemozem hravat po nete bez toho aby mi to sekalo. Dakujem za odpovede
Problem s low fps - Acer aspire 9620
Moderátor: Don
- kloaka
- Nováček
-
- -- DiL --
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problem s low fps - Acer aspire 9620
tipuju to na prehrivani - nejspis GPU. tomu by i odpovidalo "cyklovani vykonu" - grafika se prehreje, snizi si takty cimz se "zchladi", zvysi takty na standart, prehreje se, snizi si takty atd...
doporucuju sehnat nejakej softik pro mereni teploty GPU a CPU a overit to.
pokud se CPU / GPU skutecne prehriva, bude stacit poradne vycistit ventilator a pasiv (idealne stlacenym vzduchem).
doporucuju sehnat nejakej softik pro mereni teploty GPU a CPU a overit to.
pokud se CPU / GPU skutecne prehriva, bude stacit poradne vycistit ventilator a pasiv (idealne stlacenym vzduchem).
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
- kloaka
- Nováček
-
diky moc, rozobral som ho, prefukal (prachu tam bolo dost) a pri hrani HON alebo inej hry uz isiel opet normalne. Dufajme ze mu to vydrzi. Este raz dakujem za radu
- -- DiL --
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
neni zac . takovouhle "ocistu" to chce provadet pravidelne - dejme tomu jednou za 3 - 6 mesicu. zabere to jen chvilku a zamezis tim zbytecnymu namahani komponent vysokou teplotou...kloaka píše:diky moc, rozobral som ho, prefukal (prachu tam bolo dost) a pri hrani HON alebo inej hry uz isiel opet normalne. Dufajme ze mu to vydrzi. Este raz dakujem za radu
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!