windows 7 "krabicova" verzia

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
vendo007
Začátečník
Začátečník

windows 7 "krabicova" verzia

Příspěvek od vendo007 »

mno, mam taku malu otazku k tejto "krabicovej" verzii (http://www.alza.sk/microsoft-windows-7- ... 142453.htm), da sa pouzit na 2 PC, pricom by boli legalne tie widle na oboch?
"Real power can't be given. It must be taken."
Whiskas
Nováček
Nováček

Re: windows 7 "krabicova" verzia

Příspěvek od Whiskas »

Iba na jednom :wink:
Obrázek Obrázek Obrázek
vendo007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vendo007 »

no tak to dakujem za take widle za 5k :x
co sa tyka OEM, tam ide len o to ze je nepredajny samostatne? alebo ked ho raz nainstalujem tak druhykrat uz nepojde (ked vymenim nieco v PC, odide disk bude treba reinstal)
reifik
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od reifik »

No,koupíš si věc,teda program, za 5.000.-ká a ona ti vlastně nepatří,máš jí jen zapůjčenou za dost nehorázných podmínek :wink:
S.h.I.t.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od S.h.I.t. »

oem se dá legálně použít jen tehdy, jeli na stejném dokladu jako sestava nebo vybrané komponenty, jinak není legální
reifik píše:No,koupíš si věc,teda program, za 5.000.-ká a ona ti vlastně nepatří,máš jí jen zapůjčenou za dost nehorázných podmínek :wink:

hm.,... jestli to nebude tím, že nekupuješ věc/program, ale právo na její použití :-D
vendo007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vendo007 »

tak ste ma potesili

k tej OEM, ona by bola na doklade spolu s celym PC (zobral by som vsetko z alzy kedze odtial aj tak mam 90% veci) ide mi o tu platnost po napriklad nudzovej vymene komponentu ako HDD, pripadne ked sa do pocitaca nieco dalsie dokupi, ako oni budu poznat ze som ho nejak upravil? bude sa dat nainstalovat opatovne tato verzia? (predpokladam ze ziadny tipek z MS nepride ku mne domov a nebude sa domahat toho dokladu a nebude sa domahat vidiet cele pc ci presne je take ako na doklade)
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

vendo007 píše:no tak to dakujem za take widle za 5k :x
cos čekal, že dostaneš neomezený počet licencí? ... možná by nebylo špatné si před koupí přečíst i licenční podmínky, pak bys třeba nebyl takhle zklamaný.
vendo007 píše:k tej OEM, ona by bola na doklade spolu s celym PC (zobral by som vsetko z alzy kedze odtial aj tak mam 90% veci) ide mi o tu platnost po napriklad nudzovej vymene komponentu ako HDD, pripadne ked sa do pocitaca nieco dalsie dokupi,...
Pokud ti odejde jakákoliv komponenta, tak OEM licence nezaniká a pokračuje dál. Přídávat hardware můžeš taky jak chceš ... a pokud se nepletu, tak vyměnit se může jakákoliv komponenta mimo základní desky (ale tímhle se nejsem jistý, takže možná kecám).
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Typek z MS ne, ale policie nebo jiny organ klidne muze.
Dokud nezmenis desku a procesor, tak by ti inovace (disk, grafika, ramky) projit mohla. Reaktivace po vymene desky a procesoru je mozna, projde ti, ale legalni to bude pouze pokud mas doklad o nutnosti vymeny desky (reklamace), legalni to nebude pokud ji vymenis kvuli "zastaralosti".
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
vendo007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vendo007 »

Smith píše:
vendo007 píše:no tak to dakujem za take widle za 5k :x
cos čekal, že dostaneš neomezený počet licencí? ... možná by nebylo špatné si před koupí přečíst i licenční podmínky, pak bys třeba nebyl takhle zklamaný.
cakal som v tom baleni za 5k aspon dve tie licencie :(
ale to ze OEM zanika az pri nejakej podstatnejsej vymene ma celkom potesilo, pojdem asi do OEM-u

dikes!
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

vendo007 píše:ale to ze OEM zanika az pri nejakej podstatnejsej vymene ma celkom potesilo, pojdem asi do OEM-u
takže LiveBomb potvrdil to co jsem si myslel ... dokud nevyměníš desku a/nebo procesor, tak OEM jede pořád dál ... OEM je idální, pokud víš, že v tom PC nepotřebuješ měnit desku/procesor každé 2 měsíce ... v tom případě ti nejspíš ten hardware přežije až do vydání dalších Windows.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Smith píše:
vendo007 píše:ale to ze OEM zanika az pri nejakej podstatnejsej vymene ma celkom potesilo, pojdem asi do OEM-u
takže LiveBomb potvrdil to co jsem si myslel ... dokud nevyměníš desku a/nebo procesor, tak OEM jede pořád dál ... OEM je idální, pokud víš, že v tom PC nepotřebuješ měnit desku/procesor každé 2 měsíce ... v tom případě ti nejspíš ten hardware přežije až do vydání dalších Windows.
no jistě, krabicovka má smysl jen pro magory kteří mění hardware jak fusekle - ti mají dost peněz na hardware, takže je vyšší cena krabicovky nemůže rozhodit. pro drtivou většinu lidí OEM bohatě stačí - kupujou se s novým PC (obvykle, žejo :mrgreen: ) takže se dá předpokládat že na něm nějakou dobu vydrží, když něco zdechne tak OEM licence normálně dál pokračuje, a drobné výměny hardwaru taky nejsou problém.
ignorelist: kremrole a dezoláti
vendo007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vendo007 »

este sa na nieco spytam, na stranke alzy je napisane
Produkt dále můžete zakoupit společně s novým počítačem nebo s následujícími komponentami, které tvoří funkční počítač (základní deska, procesor, operační paměť, pevný disk a skříň počítače včetně zdroje napájení).
to akoze si musim kupit skrinku s nejakym shit noname zdrojom??!?!?!?! :x

nevie mi sem niekto hodit odkaz na presne znenie tych licencnych podmienok? neviem sa k tomu dopracovat
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

vendo007 píše:
skříň počítače včetně zdroje napájení
to akoze si musim kupit skrinku s nejakym shit noname zdrojom??!?!?!?! :x
samozřejmě že case a zdroj můžou být koupeny odděleně
OEM podmínky viz https://partner.microsoft.com/download/cze/40096808
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

Ja mam Visty HP 64b OEM a menil jsem 4x desku, procesor 3x , grafiku to uz radeji ani nepocitam, kazdopadne aktivace probehla vzdycky v poradku...
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
smrtka.smety
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrtka.smety »

A když budu mít OEM legální verzi a odejde mi deska => z reklamačky mi pošlou jiný kus (ekvivalent, ale jiný).
Co potom?
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

smrtka.smety píše:A když budu mít OEM legální verzi a odejde mi deska => z reklamačky mi pošlou jiný kus (ekvivalent, ale jiný).
Co potom?

Nic, zavolas si na linku MS a poprosis o znovuaktivovani...Nicmene, ja jsem nikdy prosit nemusel, aktivace vzdy probehla bez problemu..
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Jan Machalík píše:
smrtka.smety píše:A když budu mít OEM legální verzi a odejde mi deska => z reklamačky mi pošlou jiný kus (ekvivalent, ale jiný).
Co potom?

Nic, zavolas si na linku MS a poprosis o znovuaktivovani...Nicmene, ja jsem nikdy prosit nemusel, aktivace vzdy probehla bez problemu..
přesně tak, není to žádný problém, prostě se znovu aktivuje.
BRKO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRKO »

zombux píše: no jistě, krabicovka má smysl jen pro magory kteří mění hardware jak fusekle - ti mají dost peněz na hardware, takže je vyšší cena krabicovky nemůže rozhodit. pro drtivou většinu lidí OEM bohatě stačí - kupujou se s novým PC (obvykle, žejo :mrgreen: ) takže se dá předpokládat že na něm nějakou dobu vydrží, když něco zdechne tak OEM licence normálně dál pokračuje, a drobné výměny hardwaru taky nejsou problém.
No ja mam kuprikladu stary komp a nejakou dobu na nem vydrzim, abych tak rekl :)
Jsem tedy nucen si krabicovou verzi koupit. Ale koukam, ze ENG w7 home premium jaksi v nasich shopech nený? :(

win10: b450, 1600af, 16GB 3200mhz, rx570, 550W
win10: b450, 5700x3d, 32GB 3200mhz, rx 6600, 550W
Fenous
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fenous »

A co mas na starym compu za OS? Pokud mas XP tak staci koupit VUP verzi, ktera jde i na XP, jenom musis udelat kompletni instalaci systemu. Neni treba kupovat plnou verzi.
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“