hd3850xhd5770

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
glejza1
Nováček
Nováček

hd3850xhd5770

Příspěvek od glejza1 »

Ahoj borci,vždy jste mě dobře poradili.V blízké budocnosti 2-3měs.bych chtěl vyměnit svou HD3850 256MB za HD5770.Moje stařičké PC - AMD Athlon 64 X2 3800+@5000+,A-DATA 2GB,FORTRON 400W.
Jedná se o to,jestli to CPU,nebude až tak moc brzdit tu HD5770,jestli to bude zvládat zdroj i když ta spotřeba karet je téměř stejná.Co myslíte,vyplatí se to?Dík za rady.P.S.To CPU už víc nenataktuji(stabilita).
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Re: hd3850xhd5770

Příspěvek od Kamikadze »

Procesor te bude brzdit a to vyrazne. Podle mne ten upgrade samotne GK nema smysl, mozna snad vymena za Radeon HD 5750 jeste jakz takz smysl ma. Co se tyce zdroje, ten by imgo mel utahnout obe zminovane karty v pohode.
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Souhlas, možná by nebylo od věci popřemýšlet i o upgradu CPU, pokud možno za co nejvyšší model, který dokáže deska pobrat + OC.
glejza1
Nováček
Nováček

Příspěvek od glejza1 »

Jaký do AM2?Co se dá ještě sehnat?
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Záleží na modelu desky. Potom můžeš na stránkách výrobce nalézt list podporovaných CPU i s potřebnou verzí BIOSu. Když budeš vědět model CPU, prohledej bazary a určitě něco najdeš.
glejza1
Nováček
Nováček

Příspěvek od glejza1 »

Takže deska je Gigabyte-GA-M55S-S3 (rev. 2.0),ale je socket AM2 kompaktibilní se socketem AM2+,jestliže ano,tak by už na výběr něco bylo,ikdyž stejně bych požádal o radu Vás odborníků,co do toho nacpat.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Do té desky lze, s odpovídající verzí BIOSu, nacpat i Phenom II X4. Ale na to by možná nestačil zdroj a už jsme dost mimo téma. Pokud chceš poradit s výběrem CPU, polož dotaz v odpovídající sekci a tématu - Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+. Zde se řeší pouze výběr grafických karet. Díky za pochopení.
glejza1
Nováček
Nováček

Příspěvek od glejza1 »

Jasně,nějak mi to nedšlo.V každém případě moc díky.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“