Half-Life 2 - problem s Runtime Library
Moderátor: Baneshee
- Error
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Half-Life 2 - problem s Runtime Library
Normalne hraju, dojdu k dalsimu loadingu a pak se to sekne a vyskoci tabulka:
MS Visual C++ Runtime Library
Runtime Error!
C:\.\.\.\hl2.exe
abnormal program termination
Pri kazdym loadingu se mi to sekne, pak zase zapnu hru a muzu pokracovat od toho autosavu. Poradi mi pls nekdo co s tim? Normalne mi to slo a kdyz sem to nainstaloval na novym pc tak to nejde.
Diky
MS Visual C++ Runtime Library
Runtime Error!
C:\.\.\.\hl2.exe
abnormal program termination
Pri kazdym loadingu se mi to sekne, pak zase zapnu hru a muzu pokracovat od toho autosavu. Poradi mi pls nekdo co s tim? Normalne mi to slo a kdyz sem to nainstaloval na novym pc tak to nejde.
Diky
- barco
- Středně pokročilý

- palda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Error
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- palda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Wuuduu
- Středně pokročilý

stale si nanapisal, ci to je origos, to moze byt dolezite a ak nie je, ani uz nepis...
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
- kotas
- Středně pokročilý

Re: Half-Life 2 - problem s Runtime Library
Mám úplně stejný problém a vlastním orig. ORANGE BOX. Při zapnutí hry funguje, tak dva-tři loadingy levelu a hups, hra spadne a vyhodí to runtime error
.
OS čerstvě naisntalován, cca 7 dní zpět. Všechny ovladače a drivery jsou v aktuálním stavu, stejně tak DirectX a systém.
Neví někdo co s tím??
/EDIT: Zaktualizoval a přeinstaloval jsem i C++ runtime a nic nepomohlo zatím..
/EDIT2:odinstaloval jsem všechny ovladače včetně od grafiky a nahodil nové a taky nic
.Včera jsem u toho strávil do půlnoci a ho*no z toho
. Asi kůli té hry udělám znovu FORMAT..nějaké nápady či pomoc?
OS čerstvě naisntalován, cca 7 dní zpět. Všechny ovladače a drivery jsou v aktuálním stavu, stejně tak DirectX a systém.
Neví někdo co s tím??
/EDIT: Zaktualizoval a přeinstaloval jsem i C++ runtime a nic nepomohlo zatím..
/EDIT2:odinstaloval jsem všechny ovladače včetně od grafiky a nahodil nové a taky nic
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
- kotas
- Středně pokročilý

Tak nevím, asi vyřešeno, na internetu jsem dlouho hledal a jediný funkční způsob je tenhle:
--Half-life 2 runtime error fix!--
ok I found a solution to this problem iv'e been having since i built a new gaming PC. every time I would open hl2 or lost coast i would get a runtime error i searched for a long time and judging by the number of unanswered help post iv'e read i decided to post what i found publically. apparently steam skipped a few files in the installation process. all you have to do is use windows search for these files.
winsta.dll
shimeng.dll
setupapi.dll
wtsapi32.dll
once you have found and copied these files put them in this directory.
C:\Program Files\steam\steamapps\<email>\Half-Life 2\
then go retreive this file...
C:\Program Files\steam\steamapps\<email>\Half-Life 2\bin\engine.dll
and put it here...
and thats it! works for lost coast as well.
- Hrál jsem schválně cca 30min včetně asi 5 loadingů a hra fachala v pohodě. Akorát když jsem hru vypínal, tak vyhodila Runtime Error - teď letím pryč, mám práci, až bude čas, testnu více.
--Half-life 2 runtime error fix!--
ok I found a solution to this problem iv'e been having since i built a new gaming PC. every time I would open hl2 or lost coast i would get a runtime error i searched for a long time and judging by the number of unanswered help post iv'e read i decided to post what i found publically. apparently steam skipped a few files in the installation process. all you have to do is use windows search for these files.
winsta.dll
shimeng.dll
setupapi.dll
wtsapi32.dll
once you have found and copied these files put them in this directory.
then go retreive this file...
C:\Program Files\steam\steamapps\<email>\Half-Life 2\bin\engine.dll
and put it here...
and thats it! works for lost coast as well.
- Hrál jsem schválně cca 30min včetně asi 5 loadingů a hra fachala v pohodě. Akorát když jsem hru vypínal, tak vyhodila Runtime Error - teď letím pryč, mám práci, až bude čas, testnu více.
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
- Mirek1
- Začátečník

kotas:Zdravím.Prosím tě,mohl bys mě přiblížit návod* v češtině?
Nebo svými slovy jak na to?
Děkuji moc.
Děkuji moc.
- kotas
- Středně pokročilý

OK, našel jsem řešení tohoto problému. Pokaždé, když by se spustil hl2 nebo datadisk, jsem podle té runtime error chyby hledal dlouho a soudě podle množství nezodpovězených otázek jsem se rozhodl napsat, co jsem našel - veřejně. Instalátor zřejmě přeskočil několik souborů v instalačním procesu. Vše, co musíte udělat, je vyhledat tyto čtyři soubory:Mirek1 píše:kotas:Zdravím.Prosím tě,mohl bys mě přiblížit návod* v češtině?
Děkuji moc.
winsta.dll
shimeng.dll
setupapi.dll
wtsapi32.dll
- Já je měl v adresáři Windows\System32
Jakmile je najdete, zkopírujte je do adresáře:
C:\Program Files\steam\steamapps\<váš účet>\Half-Life 2\
Potom otevřete adresář:
C:\Program Files\steam\steamapps\<váš účet>\Half-Life 2\bin\engine.dll
a ten soubor engine.dll nakopírujte do:
A je to
- Mirek1
- Začátečník

Moc Ti děkuji.
- kotas
- Středně pokročilý

Nemáš zač,Mirek1 píše:Moc Ti děkuji.
já už mám nainstalovaný OS včetně všech programů, teď kopíruji data - zálohy a pak pustím defragmentaci. Večer nainstaluju ORANGE BOX, snad vše pojede bez potíží.
- kotas
- Středně pokročilý

Kdyby někdo měl problém se spuštěním, zde jsou moje rady-
1) Při hraní nebo zapnutí se hra vypne a hodí chybovou hlášku s Runtime Error:
Vše, co musíte udělat, je vyhledat tyto čtyři soubory:
winsta.dll
shimeng.dll
setupapi.dll
wtsapi32.dll
Potom otevřete adresář:
2) Při hraní či v menu to vyhodí hlášku, že hl2.exe byl ukončen blabla:
Nejprve v nastavení STEAM aplikace zrušit in-game informace (kdy při zapnutí hry vám STEAM hodí hlášku o steam comunity a tipy apod.). Já ještě povypínal všechny pro mě nedůležité věci, záleží na vás, na hl2.exe již nemají ale vliv..
Dále potom v OS Vista + 7 v nastavení: upřesnit nastavení systému-v upřesnit záložka výkon-nastavení-zabránění spuštění dat-zapnout...služby kromě-a přidejte aplikaci STEAM v adresáři C:\Program Files\steam
Restartujte PC.
Aplikace STEAM musí běžet s administrátorskými právy-takže STEAM-vlastnosti-kompatibilita-spustit program jako správce /pokud PC používá více uživatelů, tak nastavit pro všechny uživatele). A Half-Life 2 + všechny episody spouštět jako správce a máte vystaráno
.
1) Při hraní nebo zapnutí se hra vypne a hodí chybovou hlášku s Runtime Error:
Vše, co musíte udělat, je vyhledat tyto čtyři soubory:
winsta.dll
shimeng.dll
setupapi.dll
wtsapi32.dll
Potom otevřete adresář:
2) Při hraní či v menu to vyhodí hlášku, že hl2.exe byl ukončen blabla:
Nejprve v nastavení STEAM aplikace zrušit in-game informace (kdy při zapnutí hry vám STEAM hodí hlášku o steam comunity a tipy apod.). Já ještě povypínal všechny pro mě nedůležité věci, záleží na vás, na hl2.exe již nemají ale vliv..
Dále potom v OS Vista + 7 v nastavení: upřesnit nastavení systému-v upřesnit záložka výkon-nastavení-zabránění spuštění dat-zapnout...služby kromě-a přidejte aplikaci STEAM v adresáři C:\Program Files\steam
Restartujte PC.
Aplikace STEAM musí běžet s administrátorskými právy-takže STEAM-vlastnosti-kompatibilita-spustit program jako správce /pokud PC používá více uživatelů, tak nastavit pro všechny uživatele). A Half-Life 2 + všechny episody spouštět jako správce a máte vystaráno
Oba dva body zcela korektní a hra funguje na 100%.
Není zač.