externí disk WD
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- jiirii
- Nováček

-
externí disk WD
Dobrý den, jednoho dne mi nejspíš u externího disku odešlo napájení, při spuštění začalo zběsile blikat tlačítko on_off a pak už nic, disk se při tomto spuštění ani kdykoliv po tom ani nehne. Vypreparoval jsem disk z futrálu a připojil ho ke zdroji v pc a na šálu jako druhý disk (místo druhého disku, který mám v pc (piny u ext. disku jsem nastavil na slave), ale zdroj se vůbec nerozběhl. Myslel jsem, že to třeba zdroj neutáhne, tak jsem u disku změnil piny na master a připojil ho jako jediny disk v pc, ale zdroj se prostě nerozběhne, v momentě kdy vše vrátím do původního stavu pc funguje normálně. Zdroj mám 350w a běžně na něm makají dva HDD. Externí disk, který mám je WD essential 250GB. Nemáte někdo prosím podonou zkušenost, nebo je nějaký jiný postup jak udělat z externího disku interní, či nějak jinak vyzkoušet, zda je ext. disk nepoškozen.
, předem dík za info.
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: externí disk WD
Tak zkus v jiném PC, ale jelikož v tomto mají Zdroj a HDD společné pouze napájení, tak možná je nějaký zkrat. Pokud je disk SATA tak nejspíše podporuje Hot Swap tak ho zkus zapojit za běhu, buď pojede nebo ti komp klekne.
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
- jiirii
- Nováček

-
1. HDD jsem připojil přes USB k pc a zkusil ho připojit za běhu ke zdroji = komp kleknul, zdroj přestal běžet,
2. HDD jsem připojil k šále jako druhý disk a připojil za běhu ke zdroji komp kleknul, zdroj přestal běžet a HDD master s OS můžu celý reinstalovat neboť po restartu PC nemůže najít OS (Bios hlásí, že disk je disablet). no nic, chybama se člověk učí.
Stejně dík, alespoň zájem mi pomoci. Nemáte někdo prosím další radu jak připojit ext. HDD k PC v případě nefunkčnosti ext.napájení.
Nechápu proč se vypíná zdroj, pokud se nerozběhne zdroj s připojeným ext.diskem, nemůžu přeci nikde nic nastavit, nebo se dá něco nastavit ještě před připojením ke zdroji, kromě pinu na disku, nechápu to.
2. HDD jsem připojil k šále jako druhý disk a připojil za běhu ke zdroji komp kleknul, zdroj přestal běžet a HDD master s OS můžu celý reinstalovat neboť po restartu PC nemůže najít OS (Bios hlásí, že disk je disablet). no nic, chybama se člověk učí.
Stejně dík, alespoň zájem mi pomoci. Nemáte někdo prosím další radu jak připojit ext. HDD k PC v případě nefunkčnosti ext.napájení.
Nechápu proč se vypíná zdroj, pokud se nerozběhne zdroj s připojeným ext.diskem, nemůžu přeci nikde nic nastavit, nebo se dá něco nastavit ještě před připojením ke zdroji, kromě pinu na disku, nechápu to.
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jestli klekne zdroj, tak buď je slabý, nebo v disku je někde zkrat. Ale disk moc nežere, spíše to druhé.
Proč se disk s OS nehlásí nechápu
ale přes programy by měly data jít zachránit, pokud ovšem nebyl třeba zkrat na tom externím a neodpálilo i ten druhý.
Proč se disk s OS nehlásí nechápu
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB