Gigabyte K8NF-9 (nF4 Ultra) - zkusenosti?

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Ono snad na žádném biosu téhle desky nejde moc taktovat - co ti ale doporučím je taktování z windowsů a program ClockGen... :wink:
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Enermax Modu82 625W / Fractal Meshify / 3x Dell P2720D 2560x1440
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

SpeedyGT píše:Zdravím, má na této desce někdo Thermalright HR-05 SLI a dlouhou grafiku? Myslim že by tam měl jít, ale raději se zeptám, jelikož do něj asi pudu...
Tak tam HR-05 SLI mám a je to uplně vo pohodě - navíc sem přišel jen o jeden sata, což mě taky těší :) a místa je tam dost...

Obrázek Obrázek
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Enermax Modu82 625W / Fractal Meshify / 3x Dell P2720D 2560x1440
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Zdravím all, mám takový problém - od té doby, co mám v biosu připravenou děličku, takt, časování pamětí a Voltáž na CPU pro následný přetakt z Winů (GlockGen), tak jakmile kdykoli na delsi dobu vypnu PC (>30min) nechce se zapnout (komp běží, ale monitor se nenačte - bliká stále dioda disku /i když je odpojen/). Pomůže jen rychle ho zase vypnout a znova zapnout, poté už jde (když to poprvé nevypnu do cca 15s -> default BIOS). :? :?

Nemáte někdo podobnou zkušenost? Asi bych to připisoval nějaké součástce které něco trvá než se zahřeje, ale to je jen můj tip... :)
tygyt
Nováček
Nováček

Příspěvek od tygyt »

Mal som rovnaký problém pri taktovaní cez Clockgen.Pomohlo mi pri každom vypnutí PC vypnúť aj sieťový vypínač na zdroji :wink: .Pri taktovaní v BIOSe som mal zase problémy spomenuté vyššie (fungovalo len pri HT 1x) :evil: .Už netaktujem,chladím pasívom TT SonicTower 27-38°C 8)
om-neo
Nováček
Nováček

Porucha Gigabyte K8NF-9

Příspěvek od om-neo »

Zdravim vsetkych PC nadsencov,
mam takuto poruchu:

Akonahle je PC zapojene do elektrickej siete zapnu sa ventilatory atd., a vsetko zacina ako normalne - spusti sa do prevadzky ale nedojde ani k zaciatku biosu - cierna obrazovka, nereaguje na vypinac ani restart, . Jedine co mozem urobyt je vypnut ho vypinacom I/O na zdroji.

- 1. napalovacka sa spusti len na urcity interval po zapojeni, potom nefunguje.
- 2. napalovacka je v poriadku
ked som im prehodil kable a nechal len 1.nap. spustal sa PC v sekvenciach (asi po 1.5 sekudne, raz ano raz nie)

Tato porucha zacala ked som odbehol z izby a nasledne uz nasiel pocitac vypnuty - nereagujuci na vypinac, tak som skusal I/O, myslim ze mi este startoval na urcity cas (5sekund a dost) po zapojeni do elektriny, a nakoniec to skocilo takto.

Mam Gigabyte K8NF-9 s.939, Athlon64, Zdroj500W som skusal vymenit, porucha ostava

Treba vymenit MB alebo sa to da opravit? Ide niekde zohnat MB so soc.939?

Dakujem za akekolvek prispevky.
________________________________________________________________________________
Co som uz skusal
odpojit pred zapnutim mechaniky, vybrat ramky - skusat s jednou, vybrat a vycistit grafiku, resetovat cmos - baterka, cistit MB od prachu, znovuzapojit kabliky - vypinac, diody

Este sa mi stalo ze pri zapinani/vypinani zdroja ostal 1X nenabehnuty aj pri ON ale vypinac na MB nereagoval. (???), po dalsom vypnuti/zapnuti sa opet spusta akonahle je v elektrickej sieti.
Mirek E.
Začátečník
Začátečník

Re: Porucha Gigabyte K8NF-9

Příspěvek od Mirek E. »

Zdravím,

jak píšeš, bude se zřejmě jednat o závadu na desce, když jsi všechny možné alternativy vyzkoušel.

Deska na s. 939 se dá sehnat, viz. bazar zde na foru.
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 7800XT Nitro+ | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“