SE W950i - vymena mikrofonu
- NEONET
- Středně pokročilý

SE W950i - vymena mikrofonu
Tak jsem si odpalil mikrofon v tomto telefonu... mam tu mrtvou desku z K550i se stejnym mikrofonem (myslim tim tu vlozku)
A ted si nejsem jist, protoze mikrofon ma ve vrchni casti zvukovod (otvor) a zrejme jeduty, jak jej tedy odpajet z puvodni desky a prehodit do me W950? myslite ze bych na to mel jit horkym vzduchem, nebo radeji telefon hodit do servisu s tim, ze mi mikrofon vymeni a jeste si tu vlozku zaplatim + prace
jak to vypada:
A ted si nejsem jist, protoze mikrofon ma ve vrchni casti zvukovod (otvor) a zrejme jeduty, jak jej tedy odpajet z puvodni desky a prehodit do me W950? myslite ze bych na to mel jit horkym vzduchem, nebo radeji telefon hodit do servisu s tim, ze mi mikrofon vymeni a jeste si tu vlozku zaplatim + prace
jak to vypada:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: SE W950i - vymena mikrofonu
No podle toho, jak to vypadá, tak to má pouzdro podobné BGA. Tam jinak, než s horkým vzduchem nepochodíš.
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj- srna
- Středně pokročilý

a obavam se ze v domacich podminkach uz vubec ne....nenapada me nic cim to prohrat a pritom neznicit zbytek desky 
edit: mozna tak odpajet ten starej mikrofon pomerne brutalne, a to ohrat kovovy pouzdro mikrofonu mikropajkou az odpadne...ale stejne bych se do toho radsi nepoustel
edit: mozna tak odpajet ten starej mikrofon pomerne brutalne, a to ohrat kovovy pouzdro mikrofonu mikropajkou az odpadne...ale stejne bych se do toho radsi nepoustel

- NEONET
- Středně pokročilý

no dobre, zacnu jinak, techniku na horky vzduch mame na praxi a zachazet s tim umim, zaizolovat okoli mikrofonu, chytit mikrak vakuovou pinzenou a fouknout muzu, ale z vrchu mikrofonu (kam bych foukal) je prave jiz zmineny zvukovod, jasne ze bych nefoukal do nej, ale jde mi o to, abych funkcni vlozku neuvaril, u te soucasne nefunkcni mi to je jedno, tu bych klidne odriznul drasticky terba dremelem (opatrne samozrejme)
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
- srna
- Středně pokročilý

to s pristupem k technice je velky plus, proc nereknes treba mistrovi o pomoc?
ja uvazoval pripad s lepsi domaci dilnou (=mikropajka+odsavacka)
ja uvazoval pripad s lepsi domaci dilnou (=mikropajka+odsavacka)

- NEONET
- Středně pokročilý

doma v dilne regulovatelnou mikropajku a odsavacku mam, i jine vybaveni, ale sam vim, jelikoz delam elektrotechniku a zabezpecovacku, ze delat takove veci muze vest ke smrti mikrofonni vlozky, nebo spaleni pcb telefonu. Jinak praxi na dilne mam pristi tyden a tak se ptam dopredu, jestli je realne to vymenit a vlozku neznicit, nebo rovnou zajit do servisu a sic za penize, telefon mit jiz zitra funkcni, dokonce si myslim, ze zde se najdou i takovi useri, kteri by mohli mistra necemu priucit
- srna
- Středně pokročilý

no....radim ti ze svych zkusenosti ze zivota servisniho technika (puvodem jsem silnoproudar). i kdyz casto se s elektronikou ruznyho druhu potkam a obcas i opravuju, ale jen v omezene mire
osobne bych si to nedal bez nekoho zkusenyho, doposud jsem opravoval jen nokie ktery maj tyhle externi veci (mic, repro, tlacitka) vetsinou pres kontakty
osobne bych si to nedal bez nekoho zkusenyho, doposud jsem opravoval jen nokie ktery maj tyhle externi veci (mic, repro, tlacitka) vetsinou pres kontakty

- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Souhlas. Věřím ale, že by ten mikrofon šel připojit i přes kontakty. Tím myslím použít jiný mikrofon podobné velikosti, který ale má dotykové kontakty, ne kontaktní plošky. Staré Siemensy a některé další výrobky měly mikrofony s pružinovými kontakty. To by pro tebe asi bylo nej.
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj- NEONET
- Středně pokročilý

no mozna jo, ale W950 neni levny telefon a je to udelane tak, ze na mikrofon malych rozmeru se jeste nasad kolem dokola gumka a zvukovod v krytu presne dosedne kolem nej
- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já už vím, o kterým krámu to mluvíš. No, bude to sranda. Až to budeš mít, tak poreferuj, jak se ti to dělalo.
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj- NEONET
- Středně pokročilý

ano, pouzit google a vime
jinak levna hracka to neni
//Trinom: Však jo, až když jsem si znova přečetl ten název, tak jsem si vzpomněl, že to má kámoš a už na tom měnil displej. Jinak popravdě řečeno, na P990i to nemá. To rozložení tlačítek je děs.
Ty ještě nemáš padesátku?
- NEONET
- Středně pokročilý

50-ka jeste neni no, jinak mi to rozlozeni nevadi a s P990i bych to nesrovnaval, spis s M600 coz je "bratr" tohoto telefonu, akorat qwerty klaveska navic...
jinak na dilnu jsem se jeste nedostal, takze nejdrive ve stredu
E// tak zitra se na to nejspise vrhnu
E2//
Tak jsem to dnes odpajel, ale prisel sem na to, ze kovovy kryt mikrofonu po zahrati hotkym vzduche odpadne a zistane maly kousek DPS s krystalem (aspon tak vypada) z ktereho trci tenoucke dratky do toho DPS (zajistene asi underfilem) coz ho sundat bylo jednoduche, ale uz jsem ho nedostal na mou desku, takze asi reseni bude koupit cely mikrofon novy, nanest pajku, pritisknout na misto, pridrzet pinzetou a fouknout
foto kdyztak zitra
jinak na dilnu jsem se jeste nedostal, takze nejdrive ve stredu
E// tak zitra se na to nejspise vrhnu
E2//
Tak jsem to dnes odpajel, ale prisel sem na to, ze kovovy kryt mikrofonu po zahrati hotkym vzduche odpadne a zistane maly kousek DPS s krystalem (aspon tak vypada) z ktereho trci tenoucke dratky do toho DPS (zajistene asi underfilem) coz ho sundat bylo jednoduche, ale uz jsem ho nedostal na mou desku, takze asi reseni bude koupit cely mikrofon novy, nanest pajku, pritisknout na misto, pridrzet pinzetou a fouknout
foto kdyztak zitra
- NEONET
- Středně pokročilý

No tak jsem se pustil do práce sám a přináším funkční řešení (i pro majitele M600i a K550i)
Místo původní vložky jsem použil klasickou kulatou 2-ou pólovou vložku, ale na desce máme 4 kontakty...
Schéma
http://miranda.neonets.eu/schema.png
Ano je tam odpor 0 ohm... je to prakticky propojka ale SMD odpor 0R se mi libil vice, viz dalsi foto
Napojena nová vložka
http://miranda.neonets.eu/100_7058.JPG
Vytvarované vodiče
http://miranda.neonets.eu/100_7060.JPG
Podlepení izolační podložkou, která zároven i vložku udrží na místě
http://miranda.neonets.eu/100_7061.JPG
Ano, je to sice zbastlené, ale funkční a nejde to vidět... zas taková prasečina to ovšem není, podle mého měření stejné vložky (rozdíl pouze že zvukovod měla zespodu, přez PCB) a její rozebrání a prozkoumání...
Dopomohl mi google pro ověření informací.
Místo původní vložky jsem použil klasickou kulatou 2-ou pólovou vložku, ale na desce máme 4 kontakty...
Schéma
http://miranda.neonets.eu/schema.png
Ano je tam odpor 0 ohm... je to prakticky propojka ale SMD odpor 0R se mi libil vice, viz dalsi foto
Napojena nová vložka
http://miranda.neonets.eu/100_7058.JPG
Vytvarované vodiče
http://miranda.neonets.eu/100_7060.JPG
Podlepení izolační podložkou, která zároven i vložku udrží na místě
http://miranda.neonets.eu/100_7061.JPG
Ano, je to sice zbastlené, ale funkční a nejde to vidět... zas taková prasečina to ovšem není, podle mého měření stejné vložky (rozdíl pouze že zvukovod měla zespodu, přez PCB) a její rozebrání a prozkoumání...
Dopomohl mi google pro ověření informací.
- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
já si myslím, že tohle provedení je velmi kulturní a některé servisy by si to mohly vzít příkladem.
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nenajíždějí mi obrázky 
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
- NEONET
- Středně pokročilý

Obrázky jsou přímo u mne na serveru a ten jede a obrázky se načítají.. u mne to asi není
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak teď najely okamžitě, včera najížděly 3 minuty a pak to vyhodilo chybu že server neodpovídá
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB