/G\Anarchy píše:OMG Logicky bude cena vyšší pokud je fermi o 35% výkonnější, kolik lidí tu zajímá velikost čipu/výkon? dolar je dražší tuším o 60h
Velikost čipu většinou reflektuje i jeho cenu. Cena/výkon by bylo přesnější.
LegitReviews píše:We also heard a rumored launch date of March 2nd, 2010 from various people at the show, so it looks like the graphics card is close to coming out.
Tohle se před pár dny doneslo i ke mě, tak na tom asi něco bude
To mi je jasný že něvěříš nVidia bude muset prodávat tak aby to někdo kupoval, logicky že... a jestli bude dotovat tak je to jenom její problém, mě zajímá koncová cena jasně poměr cena/výkon mě zajímá... stratos psal tu blbinu
pomer vykon/velikost cepu neni zadna blbina zpamatuj se. Vyrobit 2x vetsi cip s 20-30% vykonem navic neni zadny umeni. To jenom ukazuje jak nesikovny sou vyvojari cipu kdyz si k vyssimu vykonu potrebuji dopomoct masivnim narustem tranzistoru. Umeni je vyrobit malej ale vykonej cip.
Uz se vi cena GTX380?Bude cca za 15k +- jako 5970?
Lidi zlaty me je uprime zcela fuck,esli NV vydelava na fermi 1kc nebo 1miliardu,for je pouze v tom,ze je to nejrychlejsi jednochipovka na svete.
Naposledy upravil(a) godlike dne čtv 7. led 2010, 16:12, celkem upraveno 1 x.
Jo to teda je k čemu mi to bude? pokud se mi karta vleze do bedny tak mě velikost čipu nezájímá jo a zopakni si matiku pokud vím je to o 60% vetší čip s +36% výkonem. No fakt žádná sláva
Naposledy upravil(a) /G\Anarchy dne čtv 7. led 2010, 16:12, celkem upraveno 1 x.
myslim ze cena bude zalezet na dostupnosti u nas, stejne jako tomu je u radeonu
ikdyz by nv nasadila peknou cenu, tak jestli tech karet bude kvuli poptavce ve velkejch zahranich shopech nedostatek a k nam se zas dostane jen par kousku, tak si cz shopy budou mastit kapsy
Taky bych řekl že to tak dopadne, dostupnost bude mizerná jako to bylo u 58XX(né-li horší) a eshopy toho budou využívat nakonec vydělá ten kdo bude mít lepší dostupnost...
cipu moc nebude. Cipy pudou i do TESLY. velky zmetky pujdou do GTX360. Tj defakto jeden cip pujde to 4 karet GTX360/380 a 2 druhy TESLY. TO vsechno pri bidny vyteznosti ktera bude daleko mensi nez u HD58xx cipů. Tj cena se urcite vysplha hodne vysoko, nehlede na dost slozity PCB diky siroky sbernici.
Imho tech cipu na launch neni potreba zas tak neuveritelne mnozstvi, urcite mensi nez HD 58x0. Pokud je vykon +- na urovni HD 5970, cena bude stejna, rekneme okolo 14k. Slabsi GTX 360 muze byt treba za 10k. To jsou ceny, za ktere se tech karet proda vyrazne mene nez HD 58x0, takze dostupnost muze byt relativne slusna i pri vyrazne nizsim poctu funkcnich cipu. Navic za tri mesice se snad TSMC podari jeste trochu vyladit vyrobni proces.
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Nejmenovaný "redaktor" by si taky konečně mohl obměnit slovník, tyhle fráze + "z říše snů" se opakují co newska
Nová řada využívá architektury Fermi a budí velký rozruch, protože očekávání jsou jedním slovem obrovská a zastírací manévry výrobce dotaženy skoro k dokonalosti.
Najlepsie je na tom ze doteraz mohla ATI vykrikovat ze jak ma navch ked ma DX 11 a ze nvidia ma akurat Physx co ona nema.Teraz uz nema vyznam ATI ani kupovat ked mozeme mat vsetko od nVidie.
CPU: Core i7-3930K @ 4400Mhz / 1.30V, MB: Gigabyte GA-X79-UD5, RAM: G.Skill RipjawsZ 4x2048MB DDR3 2133 9-11-10-28,VGA: 2 x Gigabyte 580 GTX SLI @ 855/1710/4200, HDD: Corsair SSD Force Series 240GB,2x WD Caviar Black 1TB SATA3,PSU: Enermax Revolution ERV950EWT,Audio: Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series,Keyboard: Logitech G19,Mouse: G9x + Razer Destructor,LCD: 30"HP ZR30w,Case: CM HAF X,OS: Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit
Youki, máš naprostou pravdu, ATI nemá vůbec význam kupovat. Jenom to chce mít těch 10 tisíc a známého v nějakém obchodě, abys Fermi vůbec dostal, že...
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.