Alt+F4

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
01010110
Nováček
Nováček

Alt+F4

Příspěvek od 01010110 »

Zdravim,
nedavno jsem presel z Xp na win7 a mam problem s pouzivanim zkratky Alt+F4. Drive to fungovalo dobre, proste jste meli otevrenych mega oken, tak stacilo jen zbesile pomackat zkratku a bylo. Max kdyz se to stisklo na prazdny plose vyskocilo okno o ukonceni windows. Ted se zavre jen soucasne aktivni okno a pak hned vyskakuje ta hlaska o vypnuti PC. Vygooglit se mi povedlo jen to, ze nejsem sam koho to s**e, ale jak na to nikde.

Nevi nekdo co s tim? :oops:
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Alt+F4

Příspěvek od Stano K. »

Ak chceš hromadne zatvoriť všetky okná tak klikni pravým tlačítkom na zoskupené ikony na lište štart a daj "Zavrieť okno".
01010110
Nováček
Nováček

Příspěvek od 01010110 »

sTano11 píše:Ak chceš hromadne zatvoriť všetky okná tak klikni pravým tlačítkom na zoskupené ikony na lište štart a daj "Zavrieť okno".
Nejde mi o hromadne zavreni oken. Jde mi o to, aby Pri stisku Alt+F4 nevyskakovalo to okno o vypnuti win, ale zaviraly se okna stylem co byl v Xp.
Pr. Mam otevrenou stranku, z ni vykliknu dalsi 3 odkazy(ne do tabu ale v novych oknech), ted se prekliknu nekam jinam neco delam a pak, kdyz jsem v xp zaktivnil nejaky z oken tak jsem je vpohode pozpatku pozaviral ALt+F4(ty 3 rozklikly linky) az mi v liste zustala jen ta puvodni stranka, ted se zavre jen to okno do kteryho se prepnu a pak uz vyskakuje hlaska o vypnuti.
Todle je jen priklad, stve me to obecne nejen v prohlizeci.
S.h.I.t.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od S.h.I.t. »

Alt+f4 zavírá aktivní okno. Tzn. funguje přesně tak, jak fungovat má.

Jediný rozdíl je v tom, že Win XP okamžitě označily další okno jako aktivní, Win 7 ji neoznačí a tak je aktivní jakoby explorer a tím pak vzniká žádost o vypnutí.
01010110
Nováček
Nováček

Příspěvek od 01010110 »

Nj, nejspis to funguje tak jak "ma". Ale v xp to zaviralo okna dokud nejaky byly a az pak vyskocil box s "vypnout pc?" presne jak pises a to mi sedelo. Da se s tim neco udelat? Nastavit to po staru?
Naposledy upravil(a) 01010110 dne čtv 7. led 2010, 19:45, celkem upraveno 1 x.
S.h.I.t.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od S.h.I.t. »

Nedá, toto je vlastnost. Prostě to nepřepne další okno jako aktivní. Ostatně pro to ani není důvod. Pro přepínání aktivních oken je tu alt+tab, ne alt+f4
01010110
Nováček
Nováček

Příspěvek od 01010110 »

Hm, stejne diky za odpovedi:) Ale driv se mi to libilo vic, uz jen kvuli tomu ze nemusim mezi oknama prepinat kdyz jich chci par pozavirat. To uz pak rovnou muzu klikat mysi na X

Edit: tak s tim alt+tabem to je aspon pul bidy. Staci 1x alt+tabnout a uz se to zavira jak sem chtel;) myslel jsem ze se pak zas ihned zaktivni explorer, takze slava!
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“