Half Life 2 - problem se spuštěním
Moderátor: Baneshee
- FragmeNT
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Half Life 2 - problem se spuštěním
Zdravim vas.. Dneska jsem si nainstaloval Orange Box edici Half Life2 s tim, ze si hru projdu pekne od zacatku a pak si dam epizody, ktere jsem jeste nehral a mam problem, se kterym si nevim rady. Vsechno mi funguje krome HL2 jako takoveho
Kdyz dam spustit hru, napise mi to "Platform error: failed to initialize module" a jsem opet we windowsech a pak to jeste vyplivne nejakou hlasku s pameti - blablabla nelze provest operaci Read. Zkousel jsem hru odinstalovat a znovu nainstalovat z DVD, dale take odinstalovat a nechat to stahnout ze Steamu a taky bez uspesneho reseni. Take jsem dal "Overit integritu souboru", ktera se nachazi ve Steamu. Stale stejny problem. Nesetkal jste se tim uz nekdo? Epizody 1 a 2 mi normalne jedou a stejne tak Portal. Predem dik za rady.. System je Windows XP SP3, vsechny ostatni hry co mam mi jedou bez problemu. Chjo clovek si po par letech chce zahrat a hned tohle.
Asus ROG STRIX Z270F Gaming, Intel Core i7 7700K (4,8GHz) + Noctua NH-D15S, 16GB DDR4 Kingston HyperX Fury 2666MHz, SSD Kingston HyperX Savage 240GB, MSI 1080 Gaming+, LED monitor 27" BenQ EW2770QZ, Sound Blaster BlasterX G1 (USB), sluch. Beyerdynamic DT 880 (250ohm), Windows 10 Pro (1709)
- bubanek
- Středně pokročilý

Re: Half life 2 - problem se spuštěním
Ve Steamu dej
File->Settings->In-game->zruš Enable Steam Community in-game
File->Settings->In-game->zruš Enable Steam Community in-game
- FragmeNT
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Diky, ale tuto polozku mam vypnutou natvrdo porad kvuli CounterStriku 1.6., protoze mi to tam furt vyskakovalo kdyz sem si dal pomalou chuzi. Ale asi jsem to vyresil - prepnul jsem jazyk Steamu z cestiny na English a prask - HL2 se rozjel. Sice tomu nerozumim, ale takhle to funguje. Zrejme se jim tam vloudil nejakej bug. Doufam, ze to bude fungovat i pri dalsim spusteni.
Asus ROG STRIX Z270F Gaming, Intel Core i7 7700K (4,8GHz) + Noctua NH-D15S, 16GB DDR4 Kingston HyperX Fury 2666MHz, SSD Kingston HyperX Savage 240GB, MSI 1080 Gaming+, LED monitor 27" BenQ EW2770QZ, Sound Blaster BlasterX G1 (USB), sluch. Beyerdynamic DT 880 (250ohm), Windows 10 Pro (1709)
- yuri.cs
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Urcite nastav ve Stemu English. Cestina a ostatni jazyky byly doimplementovany dodatecne, rozhazujou adresarovou strukturu a mohou bejt i takhle zabugovany 
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
- kotas
- Středně pokročilý

Re: Half Life 2 - problem se spuštěním
Kdyby někdo měl problém se spuštěním, zde jsou moje rady-
1) Při hraní nebo zapnutí se hra vypne a hodí chybovou hlášku s Runtime Error:
Vše, co musíte udělat, je vyhledat tyto čtyři soubory:
winsta.dll
shimeng.dll
setupapi.dll
wtsapi32.dll
Jakmile je najdete, zkopírujte je do adresáře:
C:\Program Files\steam\steamapps\<váš účet>\Half-Life 2\
Potom otevřete adresář:
C:\Program Files\steam\steamapps\<váš účet>\Half-Life 2\bin\engine.dll
a ten soubor engine.dll nakopírujte do:
2) Při hraní či v menu to vyhodí hlášku, že hl2.exe byl ukončen blabla:
Nejprve v nastavení STEAM aplikace zrušit in-game informace (kdy při zapnutí hry vám STEAM hodí hlášku o steam comunity a tipy apod.). Já ještě povypínal všechny pro mě nedůležité věci, záleží na vás, na hl2.exe již nemají ale vliv..
Dále potom v OS Vista + 7 v nastavení: upřesnit nastavení systému-v upřesnit záložka výkon-nastavení-zabránění spuštění dat-zapnout...služby kromě-a přidejte aplikaci STEAM v adresáři C:\Program Files\steam
Restartujte PC.
Aplikace STEAM musí běžet s administrátorskými právy-takže STEAM-vlastnosti-kompatibilita-spustit program jako správce /pokud PC používá více uživatelů, tak nastavit pro všechny uživatele). A Half-Life 2 + všechny episody spouštět jako správce a máte vystaráno
.
1) Při hraní nebo zapnutí se hra vypne a hodí chybovou hlášku s Runtime Error:
Vše, co musíte udělat, je vyhledat tyto čtyři soubory:
winsta.dll
shimeng.dll
setupapi.dll
wtsapi32.dll
Jakmile je najdete, zkopírujte je do adresáře:
Potom otevřete adresář:
C:\Program Files\steam\steamapps\<váš účet>\Half-Life 2\bin\engine.dll
a ten soubor engine.dll nakopírujte do:
2) Při hraní či v menu to vyhodí hlášku, že hl2.exe byl ukončen blabla:
Nejprve v nastavení STEAM aplikace zrušit in-game informace (kdy při zapnutí hry vám STEAM hodí hlášku o steam comunity a tipy apod.). Já ještě povypínal všechny pro mě nedůležité věci, záleží na vás, na hl2.exe již nemají ale vliv..
Dále potom v OS Vista + 7 v nastavení: upřesnit nastavení systému-v upřesnit záložka výkon-nastavení-zabránění spuštění dat-zapnout...služby kromě-a přidejte aplikaci STEAM v adresáři C:\Program Files\steam
Restartujte PC.
Aplikace STEAM musí běžet s administrátorskými právy-takže STEAM-vlastnosti-kompatibilita-spustit program jako správce /pokud PC používá více uživatelů, tak nastavit pro všechny uživatele). A Half-Life 2 + všechny episody spouštět jako správce a máte vystaráno
Oba dva body zcela korektní a hra funguje na 100%.
Není zač.
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO