Half Life 2 - problem se spuštěním

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
FragmeNT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Half Life 2 - problem se spuštěním

Příspěvek od FragmeNT »

Zdravim vas.. Dneska jsem si nainstaloval Orange Box edici Half Life2 s tim, ze si hru projdu pekne od zacatku a pak si dam epizody, ktere jsem jeste nehral a mam problem, se kterym si nevim rady. Vsechno mi funguje krome HL2 jako takoveho :-( Kdyz dam spustit hru, napise mi to "Platform error: failed to initialize module" a jsem opet we windowsech a pak to jeste vyplivne nejakou hlasku s pameti - blablabla nelze provest operaci Read. Zkousel jsem hru odinstalovat a znovu nainstalovat z DVD, dale take odinstalovat a nechat to stahnout ze Steamu a taky bez uspesneho reseni. Take jsem dal "Overit integritu souboru", ktera se nachazi ve Steamu. Stale stejny problem. Nesetkal jste se tim uz nekdo? Epizody 1 a 2 mi normalne jedou a stejne tak Portal. Predem dik za rady.. System je Windows XP SP3, vsechny ostatni hry co mam mi jedou bez problemu. Chjo clovek si po par letech chce zahrat a hned tohle.
Asus ROG STRIX Z270F Gaming, Intel Core i7 7700K (4,8GHz) + Noctua NH-D15S, 16GB DDR4 Kingston HyperX Fury 2666MHz, SSD Kingston HyperX Savage 240GB, MSI 1080 Gaming+, LED monitor 27" BenQ EW2770QZ, Sound Blaster BlasterX G1 (USB), sluch. Beyerdynamic DT 880 (250ohm), Windows 10 Pro (1709)
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Half life 2 - problem se spuštěním

Příspěvek od bubanek »

Ve Steamu dej
File->Settings->In-game->zruš Enable Steam Community in-game
FragmeNT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FragmeNT »

Diky, ale tuto polozku mam vypnutou natvrdo porad kvuli CounterStriku 1.6., protoze mi to tam furt vyskakovalo kdyz sem si dal pomalou chuzi. Ale asi jsem to vyresil - prepnul jsem jazyk Steamu z cestiny na English a prask - HL2 se rozjel. Sice tomu nerozumim, ale takhle to funguje. Zrejme se jim tam vloudil nejakej bug. Doufam, ze to bude fungovat i pri dalsim spusteni.
Asus ROG STRIX Z270F Gaming, Intel Core i7 7700K (4,8GHz) + Noctua NH-D15S, 16GB DDR4 Kingston HyperX Fury 2666MHz, SSD Kingston HyperX Savage 240GB, MSI 1080 Gaming+, LED monitor 27" BenQ EW2770QZ, Sound Blaster BlasterX G1 (USB), sluch. Beyerdynamic DT 880 (250ohm), Windows 10 Pro (1709)
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

Urcite nastav ve Stemu English. Cestina a ostatni jazyky byly doimplementovany dodatecne, rozhazujou adresarovou strukturu a mohou bejt i takhle zabugovany :)
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Half Life 2 - problem se spuštěním

Příspěvek od kotas »

Kdyby někdo měl problém se spuštěním, zde jsou moje rady-

1) Při hraní nebo zapnutí se hra vypne a hodí chybovou hlášku s Runtime Error:
Vše, co musíte udělat, je vyhledat tyto čtyři soubory:
winsta.dll
shimeng.dll
setupapi.dll
wtsapi32.dll

Jakmile je najdete, zkopírujte je do adresáře:
C:\Program Files\steam\steamapps\<váš účet>\Half-Life 2\
Potom otevřete adresář:
C:\Program Files\steam\steamapps\<váš účet>\Half-Life 2\bin\engine.dll
a ten soubor engine.dll nakopírujte do:
C:\Program Files\steam\steamapps\<váš účet>\Half-Life 2\

2) Při hraní či v menu to vyhodí hlášku, že hl2.exe byl ukončen blabla:
Nejprve v nastavení STEAM aplikace zrušit in-game informace (kdy při zapnutí hry vám STEAM hodí hlášku o steam comunity a tipy apod.). Já ještě povypínal všechny pro mě nedůležité věci, záleží na vás, na hl2.exe již nemají ale vliv..
Dále potom v OS Vista + 7 v nastavení: upřesnit nastavení systému-v upřesnit záložka výkon-nastavení-zabránění spuštění dat-zapnout...služby kromě-a přidejte aplikaci STEAM v adresáři C:\Program Files\steam
Restartujte PC.
Aplikace STEAM musí běžet s administrátorskými právy-takže STEAM-vlastnosti-kompatibilita-spustit program jako správce /pokud PC používá více uživatelů, tak nastavit pro všechny uživatele). A Half-Life 2 + všechny episody spouštět jako správce a máte vystaráno 8) .
Oba dva body zcela korektní a hra funguje na 100% 8) .
Není zač.
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“