Streamy se přehrávají příliš rychle

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
minimal
Nováček
Nováček

Streamy se přehrávají příliš rychle

Příspěvek od minimal »

Zdravim :shock:
mam problém s přehráváním všech streamovanych radii i TV. Zaclo to teprv pred par dny (na dost starym pocitaci, ale driv to vzdy fungovalo). Prehravaji se totiz moc rychle, jen o malinko ale prece, takze za chvili to zacne koktat a zastavovat se a zkratka cekat... Dela to ve vsech prehravacich (i ve webovych) a prohlizecich, celkem dobre se s tim vyrovnava treba WidleMediaPlayer, kterej se obvykle proste zastavi (s hlaskou Ukladani do vyrovn. pameti: xy%), tak jednou za minutu a pak pokracuje dal (od tam, kde skoncil). Sere me to. Vsechny kodeky i driver sitovky sem preinstaloval a nepomohlo to. Videa a mp3, ktery se ukladaj na disk (napr. z YouTube) chodej dobre. Napada nekoho, cim to muze byt?
WinXP, Celeron 566MHz, cca 384MB RAM, stara Ati grafika, vsechno stary, misto na disku je...
Naposledy upravil(a) minimal dne stř 6. led 2010, 20:53, celkem upraveno 1 x.
xxsawer
Začátečník
Začátečník

Re: Streamy se přehrávají příliš rychle

Příspěvek od xxsawer »

Jak to myslíš, že to co se ukládá na disk jede? Dej sem nějakej konkrétní odkaz co ti nejede.
Nenapsal si jakej máš WMP, jaky prehravace pouzivas pro streamovani a v jakym prohlizeci si to zkousel
Jinak na disk nebo do pameti se uklada vsechno. Youtube je taky streamovani, jenze to je stream ze souboru kdezto nejaky online radio je proste online stream.
Zkus treba vysilani CT, jak zivy tak zaznamy...
Doporucuju se taky podivat na vytizeni procesoru pri prehravani...
Dal odinstalovat vsechny kodeky a podobnej sajrajt a dat tam jedinej kodek - xvid
minimal
Nováček
Nováček

Příspěvek od minimal »

Myslel jsem tedy, ze se prehrava zrychlene online stream, ale stream ze souboru bezi v poradku. Na prikladu CT: zive vysilani zrychlene, porady z archivu normalne.
WMP verze 9; jinak všechno nejnovější verze (napr. WinAmp, BSPlayer, KMPlayer...), stejne tak nejnovejsi verze web-browserů (Chrome, Firefox, IE...) - problém všude stejný.
Procesor radia zvlada, videa jen do bitratu cca 800kbit/s, pak se seka obraz, ale to je jina vec...
---
Takze dle rady jsem se zameril na kodeky: program Gspot zjistil, ze mam v kompu 155 kodeku; Windows jich (pomocí Ovládacích panelů-zvuky-hw-vlastnosti) vidi jen cca 30 (celkem audio i video), program mmview 145 - timto programem jsem je vsechny zakazal, nechal jen ten Xvid a restartoval. Win uz vidi jen 1, a to zvukovy "Převaděč PCM". Vysledek: vse pri starem.
Testuju na live-streamech CT24 (http://www.ct24.cz/vysilani/?streamtype=WM2 ve WMP v okne Chromu) a minimalradio.com (http://1mediaserver.de:8000/ ve winampu)
Tak jsem zakazal i posledni kodek (Xvid) a restartoval. Win vidi porad jen ten Převaděč PCM, streamy se přehrávají (i když nevim jakto - bez kodeků), ale pořád zrychleně :cry:
---
Takze porad nevim a predem dekuji za dalsi napady...
A jak odinstalovat vechny kodeky najednou? Umim je jen disablovat pomoci toho mmview...
xxsawer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xxsawer »

Doporucuju nainstalovat WMP 11
Tim odinstalováním všech kodeků sem nemyslel abys je začal zakazovat nějakou další pofidérní aplikací ale abys je fakt odinstaloval. 155 kodeků si určitě nenainstaloval ručně, takže tam máš určitě nějakej super mega balík. Doporučuju všechno vrátit do původní podoby, odinstalovat všechny kodeky a různy super utility typu vobsub atd co si ty sám nainstaloval, pak stáhnout samotnej xvid, třeba odsud
http://www.koepi.info/xvid.html
To ti bohatě vystačí...
Po pravdě ani nevim co všechno se přesně ukazuje v ovládacích panelech na tom místě co si psal...Já tam mám tohle
http://img215.imageshack.us/img215/8707/snap061.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/3264/snap060.jpg

Jediný co sem přidával sám je právě ten xvid, zbytek je teda asi součást instalace xp...
Jinak z toho co píšeš mám prostě pocit,že to způsobuje nějakej plugin nebo něco co se nainstalovalo s nějakym balíkem...
minimal
Nováček
Nováček

Příspěvek od minimal »

A můžeš doporučit nějakej správce kodeků něco, který není pofidérní?
Ovládací panely Widlí se mi totiž taky nezdají úplně fidérní, když jich vidí jen zlomek (než jsem je zakázal, měl jsem jich tam jen o pár víc, než ty) a četl jsem, že pomocí toho se stejně taky nezbavím všech, co tam jsou...

(Jinak neakej velkej balík kodeků jsem tam instaloval naposled už kdysi a léta vše fungovalo. Az ted, kdyz se to rozbilo, sem tam placnul All in one ze slunečnice, což nepomohlo.. A předpokládal bych, že se různé streamy dekoduji ruznymi kodeky - ze by se teď pokazily současně jen ty, co obsluhuji audio a video livestream? =Nemuze byt problem preci jen jeste nekde jinde? A jakto ze se to vubec prehrava, kdyz mam ted vsechny vypnute?)
xxsawer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xxsawer »

omg nebudu tě přemlouvat abys tyhle shit programy nepoužíval, to je tvoje věc, mně všechno funguje... :-D
Správce kodeků? K čemu jako? Můžeš mi říct co na nich jako spravuješ???
Jakto, že jede stream i když si všechno "zakázal" nějakou utilitou? Asi protože ve WMP a i jiný přehrávače mají některý základní kodeky integrovaný přímo v sobě...nebo sou integrovaný někde jinde...
minimal
Nováček
Nováček

Příspěvek od minimal »

Kdybych chtěl používat tyhle programy, tak se neptám po jiných. Správce kodeků nebo něco jsem myslel k tomu, abych je mohl pokud možno všechny odinstalovat, jak radíš. Pomocí ovládacích panelů se musí odinstalovávat každý zvlášť a hlavně je tím zřejmě neodinstaluju všechny... Nebo nic lepšího není?
xxsawer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xxsawer »

Jestli si instaloval nějakej balík tak má určitě i nějakej uninstaller co ti odebere všechny kodeky co byly součástí toho balíku
Jinak nepsal sem, že máš odinstalovat všechny kodeky, ale jenom ty, který si tam sám dal
minimal
Nováček
Nováček

Příspěvek od minimal »

dik za trpelivost, ale porad nic :(
odinstaloval jsem ten pack All in one a divX web player. Nic jineho jsem nenasel. ( -> streamy pořád zrychlené) Nainstaloval jsem Xvid z toho Tveho odkazu. Restart. Podle Ovládacích panelů mam teď dokonce všechny kodeky stejný jako ty, chybí jen videokodek Ivcodec2.dll. (Podle mmwiev - 139 kodeků, Gspot - 149) Live-streamy jsou ale pořád zrychlené.
Ještě nějaký jiný nápad?
minimal
Nováček
Nováček

!!!

Příspěvek od minimal »

:roll: :oops: :roll:
moc se omlouvám za mystifikace, byť jen částečné, ale teď jsem zjistil, že se mi rychle přehrává na počítači všechno audio i video, tzn. i to nestreamované (u streamovaného je to jen rychleji odhalitelné, páč se seká:). V jakékoliv aplikaci/přehrávači. Systémový čas přitom běží dobře. Zrychlení je konstantní, zhruba 5 seKund na minutě.
minimal
Nováček
Nováček

Příspěvek od minimal »

:mrgreen:
Problém byl v ovladači zvukovky - VIA AC`97 - resp. v její nejnovější verzi - vrátil jsem se ke starší a vše běhá, jak má. Evidentně tedy ovlivňuje i video. Stálo mě to minimálně 800 vlasů.
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“