Chlazení CPU AMD Athlon 64 X2 4200+

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
Pedroso
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Chlazení CPU AMD Athlon 64 X2 4200+

Příspěvek od Pedroso »

Zdravím, v pc (deska DFI nF4 Venus) mám výše uvedené CPU chlazené chladičem Arctic Cooling Freezer 64 Pro (teplovodivá pasta použita AC MX-2). Při zakrytovaném case je teplota v IDLE 60°C 1.jádro, 52°C 2. jádro. Pokud v tomto stavu systém zatížím (prim 95) dojde buď k vypnutí pc po několika minutách běhu testu, nebo se pohybuji na teplotách přes 80°C 1. jádro a 70°C 2. jádro. Teploty měřeny Everestem. Co je velmi zvláštní je fakt, že chladič je vcelku vlažný (jak žebroví, tak heatpipe na vrchní straně chladiče). Chladič je pootočen (umožňuje otočení o 90° vertikálně) aby "foukal" na zadní stranu case, kde je teplý vzduch odváděn 120mm fanem ven. Více napoví fotky. Nevím si s tím rady, kde by mohla být chyba (chladič se ani nehne, takže si nemyslím, že by byl nasazen špatně), zda by pomohlo vsaní dalšího fanu do 5,25" pozice, který by přiváděl chladný vzduch do case k chladiči CPU? Nebo vyměnit chladič CPU za něco výkonnějšího? Koukal jsem třeba po Noctue, ovšem ta cena mi přijde už dost vysoká...
Ještě bych dodal, že jeden větráček (120mm) je ukryt před disky a vhání vzduch dovnitř (chladí disky) a Noctua NF-R8, která je umístěna v bočnici a stará se o přívod chladného vzduchu ke grafice Zotac 880GTS.

Obrázky:
DSC01334_změna velikosti.JPG
DSC01333_1_změna velikosti.jpg
Předem děkuji za odpovědi.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
smrtka.smety
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Re: Chlazení CPU AMD Athlon 64 X2 4200+

Příspěvek od smrtka.smety »

Jak silná vrstva je nasazena mezi chladičem a CPU?
Je CPU taktován?

Dle mého názoru je problém, mezi chladičem a CPU, špatně (nerovnoměrně) nasazený a pod.
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Hlavně by si měl uklidit ten bordel před chladičem. Kabely...
A sundat chladič, pořádně očistit, odmastit a nanýst tenoučkou vrstvičku, nejlíp přes mikrotenový sáček poťukáváním.
smrtka.smety
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrtka.smety »

To taky...
ALe tak deska není moc dobře řešena :(.
Pedroso
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pedroso »

Díky za tipy - zítra zkusím sundat chladič a znovu ho nasadit (je to pár dnů nazpět co jsem ho čistil a dával tam novou pastu). K těm kabelům - vedou tam cca 3-4 těsně na úrovni desky, chladiči by to moc vadit nemělo - je to pod úrovní sání vzduchu (jinak to bohužel nešlo dolů k diskům a grafice přivést...). Můj chladič by tedy měl zmíněný procesor uchladit s přehledem? (CPU jede bez OC) A c oten případný fan do 5,25" pozice, co by vháněl chladný vzduch přímo na lopatky ventilátoru na chladici CPU? Mělo by to smysl, pokud nebude problém v uchycení chladiče (a myslím, že nebude, drží fakt pevně a přesně na CPU...)?
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“