Potřeboval bych píchnout s nastavením DDR2 tak,aby běhaly bez odporu na 1066 MHz.Oč jde:
Mám staré RAMky z původní desky (viz podpis),s jistotou vyzkoušené na bezproblémový běh na 1066 MHz,leč s touhle novější deskou mi odmítají na tomto taktu spolupracovat.Při nastavení děličky na 1066 naběhnou WXP do plochy a při načítání runonce aplikací vytuhnou.Memtest projede bez chyby X-krát,ale ten běží pod DOSem.Časování mám 5-5-5-18-34-2T,zkoušel jsem i 6,Vmem na 2,2V.
U staré desky EPoX s nForce 570 SLI běhaly při OC (děličku 1066 neměla) na 1050 a bez problému na 5-5-5-16-28,jenže měla skromnější možnosti nastavení v BIOSu a víc se toho prakticky nastavit nedalo.
U ASRocku je možností pro setting pamětí setsakra víc a mám podezření,že prostě některý parametr nastaví automat blbě (AUTO mi nastavuje timingy na 3,ačkoliv SPD má správně 4) a to způsobuje WXP potíže.Proč to Memtestu naopak nevadí,to netuším,ale chtěl bych poprosit někoho s funkčním nastavením DDR2 na 1066,kdyby byl té dobroty a podělil se se mnou o konkrétní settingy z BIOSu.Ideálně by to byl majitel ASRocku nebo ASUSU (kvůli shodným položkám),ale odpíchnu se od jakékoliv značky - potřeboval bych nápovědu k položkám TRTP,TRRD,TWTR,TWR,TRC,TRWTWB,TWRRD,TRWTTO,TWRWR,TRDRD,TRFC0 a 1,pak ke všem SKEW a STRENGTH položkám.Screen z BIOSu by byl ideál,ale budu vděčný i za text.
Detailní setting DDR2-1066
- janis
- Začátečník

- janis
- Začátečník

Re: Detailní setting DDR2-1066
Tak problém vyřešen: automatika nastavovala špatné hodnoty v položkách ADDR/CMD FINE DELAY (byla 0 místo 14/64) a CS/ODT DELAY (naopak 1/64 místo NO DELAY).Po úpravě jedou na 1066 i původní 533
z podpisu.