je nutná pasta?

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

otrekr
Začátečník
Začátečník

Re: je nutná pasta?

Příspěvek od otrekr »

Když je např. IHS prohnuté více jak 1mm (viděl jsem) tak už jedině zbývá nalapovat? Jak je tlustá teplotní podložka pod CPU z 100% kapalných slitin kovu ?Ona ta její vodivost není taktéž zrovna dvakrát moc vynikající,oproti styku dvou měděných materialu.Hodnoty které uvádějí jsou dělané v laboratoři a od realu se budou určitě značně lišit.Proč tam vůbec ty výrobci to měděné či co to IHS galvanizují niklem?Pro krásu?Či to má nějaké záměr...?Že by vyšší teploty tudiž kratší doba používaní?Hodně moc mě štvou ty pasty,které se po nějaké době zdrolý.Přeci ty chytré hlavy nemohou být hloupější než my,tudiž my děláme chybu když lapujeme?Nebo když to nalapujeme ztrácí se záruka>a to je jejich záměr?
Taktéž nevíme jak se chovají ty tekuté a woodovy a podobné slitiny.Jak vypadjí po čtyřech letech použivání néé v laboratorních podmínkách?
Když budu převážet počítač a na cpu bude kilogramový chladič tak přeci se trochu pohybuje...Ty slitiny kovů přilnávají,ne prolnávají,to znamená že nejsou průžné ty spoje>celá deska se bude ničit a ten kov se může odloupnout,protože se neudržel přilnutím.
Co tedy použít pro co nejefektivnější chlazení?S chlazením člověk si musí vyhrát,aby počítač měl co nejdelší spotřební dobu či takty...
Chtělo by to odborně prozkoumat,ale proto je třeba zařízení a mnoho materialu a pokusu a simulací a to dělat jako koníčka bych nechtěl...xD Osobně bych typnul simulaci,ale nechci vidět ten počítač,který chudák musí počítat to vše a udělat nějakou PC farmu už je drahá záležitost.V nějakém XY roce brněnská čvut měla q6600 a tím počítala xfoil jedním počítačem :cry:Potom následuje odzkoušení simulace a tomu se nevyhneš a tvá peněženka taktéž ne! :D
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Měď oxiduje, potáhne se malou prstvičkou oxidu, a to zamezí další oxidaci, třeba proto se to poniklovává
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
otrekr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od otrekr »

Acha,zapoměl jsem... :oops: Ale pasta zabrání oxidaci,protože znepřistupní přístup kyslíku ? xD Takže by na mědi mohla být rovnou nanešena ta pasta ne? :? nějak tak bych to mohlo být...Teďkom záleží jak maximalně dlouho může být měď na O2....
EDIT:// nebo proč negalvanizují stříbrem či nenapaří směsi hliníku atd (udělají zrcadelko) či nedělají specialní edice stříbrný?Vydolovaly by více peněz :D
Naposledy upravil(a) otrekr dne ned 10. led 2010, 20:36, celkem upraveno 1 x.
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

když jsem viděl jak je nanesena pasta na BOXu tak raději ať je to poniklované ;)
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
otrekr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od otrekr »

Stříbro má při 20celsia 418 λ (W·m-1·K-1),meď 395 a hliník 229.Ten hliník a olovo bych se mohl napařovat v nějaké ochrané plynové blbosti,napařováním bych se mohly nějak zpojit vytvořit dural oala,ale jak ten vodí? Jeden týpek má návod jak udělat chemicky dialektrické zrcadlo :D Chcete něco nového než nikl,to je taková klasika... :cry:
EDIT:// ta pasta je tedy nanesena opravdu bombasticky,i Bořek Stavitel by to dokázal lépe xD Na druhé straně by se spíš měly řešit samotné chladiče než povrchy procesoru...Všechen vývoj hlavně brzdí ty jejich ekonomické věcičky....
Kyslík1938
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kyslík1938 »

Dnes jsem zjistil že mám špatně zaklaplí chladič cpu , při opravě jsem dával novou pastu a zrovna si nejsem jisty vrstvou kterou jsem tam dal , chtěl bych se zeptat jak bych poznal že pasta spíše izoluje než přenáší ? Cpu má 15 °C a chladič 24 °C .
Intel Core 2 Duo E6750 2,66 GHz 4MB 1333 ; Asus Maximus Formula ; 4x Transcend DDR2 1024MB 1066 Mhz ; 2x HDD WD CAVIAR XL WD5000AAKS 500GB SATAII ; 2x Powercolor Radeon 3870 512MB DDR4 Zerotherm ; Blustorm II FSP500-60GLN 500W ATX ; Coolermaster centurion 534+ ; Windows Vista Ultimate 64bit
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Teploty jsou k ničemu, máš vadné čidlo, pokud v pokoji nemáš 0°C :P
Já nanáším pastu tak že tam dám malinkou kapičku a rozetřu až jde slabě vidět text na IHS CPU, pokud to prosvítá hodně tak malinko přidám.
Toto ale platí v případě že máš rovné IHS i chladič. Pokud ne tak musíš dát více, nebo lapovat
mazuji
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mazuji »

Ahoj no ja bych nešetřil a koupil bych tu pastu aaspon to nebude mit takove visoke teploty
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

Kyslík1938: jak pise arxeiss, pastu tam dej.

mazuji: neskodilo by, kdyby si svoji pani ucitelce ceskeho jazyka rekl, aby te doucovala...
TomasP
Nováček
Nováček

Příspěvek od TomasP »

Ahoj, koupil jsem si CPU Intel Core i3-4130 a k tomu byl přibalený chladič Intel (BOX), na kterém byla ze strany styčné plochy nanesená pasta. Po jaké době od užívání bych měl pastu odstranit a nanést novou vrstvu pasty :?:
jakubom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jakubom »

Pokud máš v pohodě teploty tak bych to vůbec neřešil...
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Vzhledem k nulové výhřevnosti stačí, když děti tvých dětí tu pastu vymění :)
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“