Scandisk W7
Moderátor: Loki5567
- Durli
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Scandisk W7
Zdravim, uz dlhu dobu ma serie scandisk.
Mam operu a jedneho dna mi zacala vybehovat dole bublina ze nejaky subor z cache bol poskodeny a je necitatelny.Spustte utilitu chkdsk. Nasledne po restarte sa spusti scandisk asi na 7 minut pricom vymaze nejake corrupted data. Win nabehne a po par hodinach znova ta ista bublina, to iste. A akoby to nestacilo, zacalo to robit aj s ICQ.exe. Nechapem v com je problem, skusal som manualne zakazat scandisk ( http://www.technize.com/2008/06/21/chec ... ws-starts/ ) ale to nie je ono pretoze to potom stale namna vyskakuje ta bublina a pomaly sa zacina spomalovat PC. Uz som z toho zufaly , poradte.
Mam operu a jedneho dna mi zacala vybehovat dole bublina ze nejaky subor z cache bol poskodeny a je necitatelny.Spustte utilitu chkdsk. Nasledne po restarte sa spusti scandisk asi na 7 minut pricom vymaze nejake corrupted data. Win nabehne a po par hodinach znova ta ista bublina, to iste. A akoby to nestacilo, zacalo to robit aj s ICQ.exe. Nechapem v com je problem, skusal som manualne zakazat scandisk ( http://www.technize.com/2008/06/21/chec ... ws-starts/ ) ale to nie je ono pretoze to potom stale namna vyskakuje ta bublina a pomaly sa zacina spomalovat PC. Uz som z toho zufaly , poradte.
- ^Paja^
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Scandisk W7
co mas za HDD ?
Intel 5820K@4.6Ghz | Asus X99-A | MSI GTX 1080Ti Gaming X | 32GB DDR4 Corsair 2400Mhz | Creative Soublaster Z | SSD Samsung 850PRO 1TB |NZXT H440 + 875W Thermaltake toughpower XT | Logitech G400s@Icemat 2nd edition blue | 23" 120Hz Dell Alienware OptX + 23" IPS Dell P2314H| Windows 10 Pro 64-bit
- zombux
- Odborník PCT

může být vadný disk, nebo tam je nějaký spyware, nebo s malou pravděpodobností závada operační paměti - ale první dvě možnosti bych viděl jako nejpravděpodobnější
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Durli
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak a je to tu. Vcera sa mi to stalo prvy krat , dnes znova.
Bol som na nete cez Operu a zrazu mi zamrzol cely Win. musel som resetovat a nabehol v pohode. Lenze po novom starte zase zamrzol ! A po dalsom resete sa to seklo na tom " Memory runs at dual channel" a chvilu to tam stalo. Potom , ked vypisuje jednotky tam HDD nebol (!) a ani nenabootoval. Otvoril som pc, skontroloval SATA kontakty, vytiahol a ocistil RAMKY, a uz to islo. Lenze dnes sa to stalo znova, zamrzol atd... Mam WD 1MB 500GB aspon myslim.
Je nejaky soft na odtestovanie HDD ?
Bol som na nete cez Operu a zrazu mi zamrzol cely Win. musel som resetovat a nabehol v pohode. Lenze po novom starte zase zamrzol ! A po dalsom resete sa to seklo na tom " Memory runs at dual channel" a chvilu to tam stalo. Potom , ked vypisuje jednotky tam HDD nebol (!) a ani nenabootoval. Otvoril som pc, skontroloval SATA kontakty, vytiahol a ocistil RAMKY, a uz to islo. Lenze dnes sa to stalo znova, zamrzol atd... Mam WD 1MB 500GB aspon myslim.
Je nejaky soft na odtestovanie HDD ?
- Durli
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
A tentoraz aj chkdsk http://durli.ic.cz/chkdsk.jpg
- wed05
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Hd tune, isntalacku najdes treba na slunecnice.cz

Podívat se na záložku health zda je vše ok a potom nechat proběhnout error scan, pokud se objeví i jedna červená kostička => reklamace, výměna.

Podívat se na záložku health zda je vše ok a potom nechat proběhnout error scan, pokud se objeví i jedna červená kostička => reklamace, výměna.
Q9400@3,2;4GBram;GA-EP45-DS3L;9800GT;WD1TB+WD500GB;win7 x64
- Durli
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
OK,ked sa dostanem k mojmu PC, skusim to.
BTW ked sa objavia cervene kocky, co mam uviest ako dovod k reklamacii ?
- zombux
- Odborník PCT

vadné sektory.Durli píše:OK,ked sa dostanem k mojmu PC, skusim to.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Durli
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ok este jedna otazka , ako dlho bude scanovat taky 500 gb disk ?
lebo pri 0,4mb/s mi to vychadza na cca 29 dni = 1 mesiac a to je trochu vela
lebo pri 0,4mb/s mi to vychadza na cca 29 dni = 1 mesiac a to je trochu vela
- zombux
- Odborník PCT

- Durli
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak prave som zacal a uz mam 2 chybne "kocky" 

- Durli
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no mam tam 5 kociek poskodenych. Neda sa nejak zakazat na tie sektory zapisovat ? Ked to reklamujem , daju mi novy alebo tento opravia ? Nechcem prist o data 
- Brázda.l
- Mírně pokročilý

Disk ti opravovat určitě nebudou, dostaneš nový. Takže musíš data zazálohovat.
//Ještě bych zkusil projet disk Seatoolem, ale výsledek bude nejspíš stejný.
//Ještě bych zkusil projet disk Seatoolem, ale výsledek bude nejspíš stejný.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w
Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
- Durli
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Dal som robit zalohu systemoveho disku (C) ale na konci mi napisalo nieco v zmysle :
"Zalohovanie sa nezdarilo. System obsahuje chybne clustery.
Tieto clustery neboli zalohovane"
z 30gb mi urobilo 19gb. Je tato zaloha nepouzitelna ,
alebo sa z nej bude dat obnovit system ?
"Zalohovanie sa nezdarilo. System obsahuje chybne clustery.
Tieto clustery neboli zalohovane"
z 30gb mi urobilo 19gb. Je tato zaloha nepouzitelna ,
alebo sa z nej bude dat obnovit system ?
- Brázda.l
- Mírně pokročilý

Systém bych se z takového disku nesnažil zálohovat, těžko říct jaké soubory může mít poškozené. Pokusil bych se zazálohovat důležité věci jako dokumenty, fotky, hudbu atd.(na CD, DVD, na jiný HDD) Systém potom nainstaluješ znovu na nový disk.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w
- Durli
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
OK, idem to reklamovat.

- Sheep-Master
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Marně hledám v sedmičkách log z chkdsk. Neví někdo kde se nachází?
Díky!
Díky!
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN
Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Start - Prohlížeč událostí - Protokoly systému Windows - Aplikace
Seřaď si to podle zdroje a hledej Chkdsk.
Pokud tam nebude, hledej log ve zdroji Wininit (najde ho tam i když ho vyhledáš pomocí akce Najít).
Seřaď si to podle zdroje a hledej Chkdsk.
Pokud tam nebude, hledej log ve zdroji Wininit (najde ho tam i když ho vyhledáš pomocí akce Najít).