HD5850 a utrhlý chip R23

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Gedr
Nováček
Nováček

HD5850 a utrhlý chip R23

Příspěvek od Gedr »

Koupil jsem si tuto kartu a dnes mi konečně dorazila, ale když sem ji rozbalil z nepoškozeného balení byl jsem nemile překvapen, chladič je na jedné straně utrhnut od šroubků, ale jen od 2 takže drží bez problému, ale uvnitř karty něco chrastilo, tak si řikám kusy plastu z chladičě, ale když sem to vysipal ven zjistil sem že je to něaká součást s označením R23. Po bližším ohledání jsem našel i její původ.

zde jsem zakroužkoval kde se nacházel

Kód: Vybrat vše

http://img39.imageshack.us/i/zepredubezchladicevelky.jpg/
Na googlu jsem zjistil že je to něakej termo chip, ale nic víc. Nevíte k čemu ten chip slouží a jestli karta poběží bez něj, pájet se mi tam nechce protože ten chip, je ruplej a uvnitř vede něaká kovová páska a reklamovat se mi taky moc nechce protože mi řeknou že je to mechanicky poškozeno a taky to sou další výdaje a další minimálně měsíc bez karty.

Edit: domnívám se že to bude odpor o 2.43kΩ, 1%, 1/16W takže pokud tomu tak je, je podle me funkce karty vyloučena.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: HD5850 a utrhlý chip R23

Příspěvek od no-X »

co nejdříve bych emailem kontaktoval reklamační oddělení té firmy, vysvětlil, že jsi po rozbalení našel upadlou součástku a zeptal se, jakým způsobem to máš řešit... bylo by docela vhod mít předem nějaké jejich vyjádření v písemné podobě, aby ti následně neotloukali o hlavu, že jsi postupoval špatným způsobem, což některé firmy v podobných situacích rády dělají
Nejlepší moderátor ve výslužbě
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Balik dorazil nepozkozeny?Mel si tu kartu vyfotit a ihned volat do te firmy,odkud si to kupoval.Cim dele to budes prodluzovat,tak ti o to vic nebudou verit.
Mac...
fue
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fue »

reklamovat a trvat si na svojom! nepoviem, keby si za to mozes sam, ale nedostal si za svoje peniaze pouzitelny tovar...
nejaky desktop
ASUS Z87-PLUS :: Intel Core i5-4670K :: SCYTHE Mugen 4 :: MSI GTX 1080 Armor OC :: CRUCIAL 16GB (Kit 2x 8GB) Ballistix Sport 1600MHz CL9 :: LiteOn IHAS124-19 :: Coirsair RM750X :: Samsung 960 EVO NVMe M.2 SSD 500GB :: Fractal Design DEFINE R4 :: Dell U2412M
HunterGtNet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HunterGtNet »

presne tak hned fotit a poslat a ne cekat tyden :-) pak uz ti to nejspis neuznaj
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Ta součástka je IMHO cívka a karta bez ní opravdu nepůjde - je rozpojený okruh napájení.
Divím se,že chceš rezignovat - karta je ad 1) docela drahá, ad 2) jsi závadu nezpůsobil a při docela pečlivém balení pochybuju o poškození při přepravě bez poničení krabice,takže tak musela být už zabalená, ad 3) z principu nerad platím za cizí chyby.
Ale ty jsi kupec,takže...
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

byla to nova karta?
Jinak myslim,ze mas po karte. A reklamace bude zamitnuta. Bude to tvrzeni proti tvrzeni a bohuzel nemas sanci. Jedine, ze se nad tebou zmiluji
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
Gedr
Nováček
Nováček

Příspěvek od Gedr »

Trošku sem prozkoumal krabici a jeden roh je lehce promáčklej a podle tvrdosti krabice by se klidně mohlo jednat o pád z vejšky 2m. Každopádně ta firma má napsaný že se zboží může reklamovat při poškození při přepravě do 2 dnů, takže sem ihned nafotil a poslal na to PPL reklamační mail s foto a pak jim tam volal, takže reklamace už beží, prej mě do tří dnů kontaktujou, tak uvidíme, jinak koho by zajímalo poškození, může se zde pokochat :(

Kód: Vybrat vše

http://www.edisk.cz/stahni/32935/reklamace.rar_28MB.html
Jinak, kdyby tu reklamaci nahodou neuznali, nevite kde tu součástku sehnat? Jako poslední rešeni bych ji tam přiletoval, neni zas tak malá aby se to nedalo.
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Gedr:Jestli máš změřený odpor,mohl bys něco najít tady:
http://www.ezk.cz/e-shop/select.php?oddil=2
Zkus se tam pohrabat,pak taky GM,Conrad a další radioshopy.
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Tak to je brutus, ale myslim,ze tohle neni padem, aspon ne vkrabici ale pad hole karty 8)
Bud to padlo tobe, nebo nekomu a pote to zabalil do krabice
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Gedr: Jestli ti to dovezla dodávková služba,obvykle všude uvádějí,že máš neporušenost obalu zkontrolovat při přejímce - v případě pochybností sepsat protokol s řidičem (kurýrem),případně odmítnout převzít.Předpokládám,že krabice s kartou byla ještě v jiném obalu,nebo ne?
Poškození krabice (ten roh na fotografii) nevypadá tak zrasovaně,jak naznačuje poškození karty - byla na krabici přes otvírací strany přelepka??Ta karta musela spadnout,ale bez krabice - kdyby v krabici,narazila by do bublinek ve fólii a lepenkovýho obložení. :?:
Vím,že teď je to dost těžký,zřejmě budou tvrdit,že sis to musel poškodit sám - na druhou stranu pamatuju případ,kdy zákazník koupil v CZC krabici bez grafiky a i když to vypadalo neuvěřitelně,reklamaci mu uznali a dali druhou.Každopádně hodně štěstí!
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

v te krabici neni misto na to aby karta "cestovala" navic zrovna v tom miste je ten vylisek umelete hmoty z chladice(doufam ,ze vite co myslim) tak je to docela dobre chranene.. divne
Gedr
Nováček
Nováček

Příspěvek od Gedr »

Mě to nespadlo určitě, takový pako nejsem :angry2: . Ale kdyby to spadlo holy, nebyla by i poničená PCB? A taky něaký kousky toho plastu byli vypadany v tom antistatickym obalu, takže to asi bylo už za balený když to slítlo, ale de o to jestli v krabici nebo ještě ne, mě připadá jako kdyby už byla poškozená z linky.

Karta v jiný krabici už nebyla, byla jenom v černý lepence a pak v takovym tom pruhlednym šustivim cosi, ale na první pohled se krabice nezdála poškozená, reklamaci posuzuje to PPL, prodejce to jenom podle toho vymění, jinak ten obchod je TSbohemia :(

btw, pomůže mi když mam 2 svědky že při rozbalování to už bylo rozbitý, i když sou to mí příbuzný babča a děda? :lol: :lol:
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Gedr: ani slůvkem jsem tě nepodezříval - jen si myslím,že ta grafika musela vypadnout vybalená z kartónu,jinak by ta krabice měla vypadat jinak.Píšeš,že byly utržené 2 šrouby krytu a je uražená tlumivka a roh plastu,navíc celej prasklej - to na pád ze 2 metrů v lepence rozhodně není,to by karta musela mít tak 20 kilo,pak snad ano.
Jestliže ty díly byly v bublince,pak to bylo poškozené už do bublinky vložené nebo tam byly ty trosky dosypané,ale ránu to muselo dostat pořádnou.Mohlo spadnout i něco na to,nebo se do toho nějaké čuně dobývalo?
Fakt nevím,ale byla bublinka zalepená a ty odklápěcí strany krabice taky?Originál jsou na nich přelepky,taky jsem CP Radeonku měl.
laginoo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od laginoo »

no a co treba vraceni zbozi do 14 dnu jelikoz to je nejspis nakup pres internet, to by na to uplatnit neslo?
MB: TUF B550M+ CPU: Ryzen 5 5600 RAM: Crucial Ballistix 4X8GB DDR4 3200@3666 VGA: XFX RX 6700XT HDD: SSD 990EVO 1TB, 2xHDD WD 4TB AUDIO:Logitech Z-5500 PSU: Focus GX-750W CASE: NZXT Phantom, Mugen Max, Noctua redux
Gedr
Nováček
Nováček

Příspěvek od Gedr »

Lepenke byla vsude v pořádku zalepená.

for: laginoo
dá se to uplatnit ale ten výrobek nesmí bejt poškozenej že :D
laginoo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od laginoo »

no nevim jak s vyrobkem ale co vim tak snad baleni ma vypadat jako nerozbalene a pokud na baleni treba nebyly zadne nalepky tak staci krabici zavrit a je nerozbalena :)
a pak vraceni penez do 14 dnu bez udani duvodu - proste tu soucastku tam ani nedavat (at tam napadne neprebyva) a proste vratit bud bez udani duvodu nebo z duvodu nefunkcnosti karty a proc nefunguje to ty uz nevis
MB: TUF B550M+ CPU: Ryzen 5 5600 RAM: Crucial Ballistix 4X8GB DDR4 3200@3666 VGA: XFX RX 6700XT HDD: SSD 990EVO 1TB, 2xHDD WD 4TB AUDIO:Logitech Z-5500 PSU: Focus GX-750W CASE: NZXT Phantom, Mugen Max, Noctua redux
v.sobo
Nováček
Nováček

Příspěvek od v.sobo »

Normalne stim zajdi do TSky na reklamacni... ja koupil v Brne v TSB nefunkcni HDD, ktery se neroztocil, zjistil sem to az po 2 tydnech co sem ho zapojil u zakaznika, a v TSB bezproblemu vymenili za novy kus na pockani :)
ASUS Crosshair IV Formula, Phenom II X4 955BE + Scythe Ninja 3, 8GB Kingston 1600MHz, GTX460 1GB, X-Fi Xtreme audio PCIe, OCZ Vertex 2 60GB + 1,5TB + 400GB Steam + 250GB Instal, Fractal Design Define R2 Black
Alienware M11x R1
Gedr
Nováček
Nováček

Příspěvek od Gedr »

Oni maj v podminkach že takovýdle poškození se má řešit s dopravcem do 3 dnů, jinak na to nebudou brát zřetel.
v.sobo
Nováček
Nováček

Příspěvek od v.sobo »

tak je pravda, ze ja sem si ten disk bral osobne, tak nevim;)
ASUS Crosshair IV Formula, Phenom II X4 955BE + Scythe Ninja 3, 8GB Kingston 1600MHz, GTX460 1GB, X-Fi Xtreme audio PCIe, OCZ Vertex 2 60GB + 1,5TB + 400GB Steam + 250GB Instal, Fractal Design Define R2 Black
Alienware M11x R1
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“