Vyplatí se mi nová zvuková karta?

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Spalovac_mrtvol
Začátečník
Začátečník

Vyplatí se mi nová zvuková karta?

Příspěvek od Spalovac_mrtvol »

Zdravím. Přemýšlím jestli mám či nemám pořídit zvukovou kartu do PCI (nebo se dneska nosí spíš zvukovky do pci-e? na desce mám oba) slotu ve svém PC. Momentálně mám nějaký integrovaný realtek 7.1. Používám tu zvukovku primárně na poslouchání 320b mp3, flac a pak na vedlejší činnosti jako je koukání na filmy a hraní her, ale nejvíc na to poslouchání hudby.
Co mě zajímá je to, jestli pokud si pořídím nějakou externí zvukovku, například http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... P0X0000TZ9 tuhle, tak jestli poznám nějaký větší rozdíl při poslechu oproti mé stávající integrované?

Mám tyhle bedny: http://www.musiccenter.cz/M-audio-BX5a- ... y/:3:29484

Momentálně je mám připojené přes kabel co má na jednom konci takové ty velké jacky co se používají na připojení kytar a na druhém klasický 3,5 sluchátkový jack který je zastrčený do počítače. Na bedýnkách je kromě toho kytarového ještě XRL vstup. Jak velký má toto na kvalitu zvuku vliv? (to že velký jack je svedený na malý jack aby se dal připojit do PC) měl bych proto tedy spíš hledat nějakou zvukovou kartu která umožnuje připojení velkého jacku? nebo dokonce toho XLR?

Vyplatí se mi vůbec novou zvukovou kartu pořizovat, nebo bych proti té integrované ani nepoznal rozdíl?

Děkuji za vaše rady :mrgreen:
Naposledy upravil(a) Spalovac_mrtvol dne pon 11. led 2010, 17:10, celkem upraveno 1 x.
^Paja^
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyplatí se mi nová zvuková karta?

Příspěvek od ^Paja^ »

tak pokud poslouchas hudbu a hrajes hry tak se ti vzdycky vyplati lepsi zvukovak nez integrovana, doporucil bych ti ale spis neakou z rady Creative X-Fi
Intel 5820K@4.6Ghz | Asus X99-A | MSI GTX 1080Ti Gaming X | 32GB DDR4 Corsair 2400Mhz | Creative Soublaster Z | SSD Samsung 850PRO 1TB |NZXT H440 + 875W Thermaltake toughpower XT | Logitech G400s@Icemat 2nd edition blue | 23" 120Hz Dell Alienware OptX + 23" IPS Dell P2314H| Windows 10 Pro 64-bit
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

Pro toho kdo chce poslouchat hudbu je XFi od creativu výsměch, bohužel to říkám jako jeden z majitelů téhle karty za 3000 (XFi fatality gamer), jedná se o nej. model(bez předního panelu) který sb produkuje. Zauvažuj o Xonaru od asusu, je zvukově mnohem lepší. Ten auzen co jsi tu hodil neznám, ale výměnné OPA říkají že ho asi poznám :-D

Samozřejmě rozdíl oproti integrované bude a velký, nebojím se říct propastný, samozřejmě to závisí na tom jak hraje repro co máš. Podle diskuze nebudou špatné.

Osobně bych koupil ten auzen, vyzkoušel a pokud by zvukově nevyhovoval zkoušel bych jinou zvukovku. To platí samozřejmě na koupi přes internet nebo se domluvit s prodejcem, ale nekupuješ věc na půl roku.

Jak xonar tak auzen zvládá eax3 takže ani z her bych neměl strach. Moje XFi sice zvládá eax5 ale to je v praxi jaksi k ničemu protože moc her jej nepodporuje a rozdíl není nijak propastný.
reifik
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od reifik »

Dej si pozor s Xonarem.Měl jsem ASUS Xonar DX,dokonce po reklamaci dvakrát a hádala se mi s nějakým HW v PC,snad chipsetem.Musel jsem jí vrátit a vzal právě tebou zavrhovanou Creative Labs X-Fi Titanium Fatal1ty Pro-A mám pokoj.
Popis závady,chvění zvuku,tzv, "tremolo".A bylo jedno,šlo-li o hudbu,film,či hru.
Yradak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Yradak »

Môj osobný tip je, že sa Ti to nevyplatí. Posun tam možno nejaký bude, ale rozhodne nie taký, za ktorý by sa ti oplatilo vraziť +-2000Kč do zvukovky. Ja na svojej zostave ( cenovo cca 7x Tvoja ) rozdiel medzi 3,5mm sluchátkovým výstupom Audiofire a 3,5mm Realtekom ALC883 v podstate nepočujem. Budeš sklamaný.
Gigabyte P965 DS4 rev1.0 • Core2Duo E6300 1.86GHz + ScytheMine • 2GB Transcend 800MHz 4-4-4-12 • WD 250GB 00MJB0 + WD 640GB AAKS • HD2600Pro 512MB • LCD Philips 109B • LG GSA-H10N • Fortron 350THN-P • Foxconn TH-01 • Chicony 0420 USB • Creative Monitor M80 • Echoaudio Audiofire 2 S/PDIF out - Sony TA-F650ESD S/PDIF in - Mission 771E
Spalovac_mrtvol
Začátečník
Začátečník

Každej tvrdíte víceméně opak toho co lidé před vámi, tak to ste mi to rozhodování moc neulehčili teda :)
Fenous
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fenous »

Ja mam obycejnou SB XFi Xtreme ganer a proti integrovane je to obrovskej rozdil, sam jsem tomu nejdriv neveril, ale pak jsem to vyzkousel a uz bych nechtel jinak, a to mam uplne obycejny repraky Logitech X-540.
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

Tak to zkus a zvukovku když tak vrať.
Reifik>Já s ní problém neměl, ale taky jsem měl jen jednu a mohl jsem mít štěstí, nevím.

Yradrak>Přijde mi to hodně divné, já si myslím že jakýkoliv posun kupředu je vítaný. Já zase slyším obrovský rozdíl mezi CMI8738 a mojí sb XFi kdy první má o něco lepší nezkreslený zvuk ale zato dokonale slévá nástroje, prostor spolu s nižšími basy neexistuje. XFi zas nemá tyhle neduhy ale jednoduše proti xonaru je zvuk ve středech a výškách velmi zkreslený a basy nejsou tak "pevné".
Spalovac_mrtvol
Začátečník
Začátečník

Zkoušet to nemůžu, teda spíš nechci, to by bylo objednat kartu, stovka poštovný, rozbalit strčit do pc zkusit, případně zas zabalit táhnout na poštu a za stovku poslat zpátky... to je pracný a navíc bych zaplatil 10% ceny karty na poštovnym jen za zkoušku. :nervous:
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Dát téměř 2k za zvukovku v sestavě za méně než 6k je nepoměr.

Pokud chceš líp spát, zkus si sehnat nějakou starší - solidní jsou například plnokrevné Audigy 2 a nestojí moc (např. slušná Audigy 2 ZS do tisícovky určitě).

Yradak ti radí dobře - mám velmi podobnou zkušenost. Vlastnil jsem asi 7 různých zvukovek v cenové hladině od 500Kč do 3,5k Kč a kdybys po mně ve slepém testu chtěl poznat která zrovna hraje, tak by to bylo těžké tipování.
Až se zvukovkou za 5.5k jsem si opravdu jistý, že bych poznal rozdíl oproti integrovanému HD kodeku. A to opravdu neposlouchám na desetilitrových ptačích budkách.

Ptal jsi se, jestli bys poznal nějaký výraznější rozdíl - imho určitě ne. Rozdíl tam bude, ale v nuancích.

Fox_25: Jakýkoliv posun je určitě vítaný, ale imho ne za jakoukoliv cenu. V tomhle případě bych já osobně ty dva tisíce schoval, něco našetřil, prodal stávající BX5A a šel vybrat např. něco od KRKu a nebo klidně BX8A s větším basákem, který už dokáže rozumně zahrát cca 50Hz. Tam bude ten zvukový rozdíl neporovnatelně větší.
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

Exp>Ano, tohle je samozřejmě taky řešení a dokonce myslím že lepší.

Stovka sem stovka tam za poštovné, tohle je pravda ale nekupuješ ledničku. Kvalita zvuku je pro každého hodně individuální a proinvestovat takhle 200 není žádná hrůza. Lepší než přešlapovat na jednom místě a neustále přemýšlet co a jak.
Jan.Valdman
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jan.Valdman »

Ja presne ty bedny jako ty mam a jsem s nima moc spokojem, nizsi typ AV 40 jsou naopak hodne slabe, vratil jsem je. Zvukova karta vyrazne pomuze, at Creative X-fi gamer (v PC) nebo externi M-audio transit (do notebooku) jako v mem pripade, od sebe se vsak moc nelisi. Tu Creative jsem si kupoval v iluzi v nejake skvele prostorove efekty, ty jsem vsak nikdy neocenil. Shrnu tedy: kombinace techto beden a zvukove karty Te presvedci o kvalite a zabrani dalsim spekulacim ohledne pripadneho prodeje beden. Vyberu zdar!

Jeste doplnuji, koukal jsem i na recence na amazon.com - neni tam ni jedna hvezdicka dolu na ty nase bedny a vyslovene se doporucuje koupil zvukovku, s intergrovanou zvukovkou hraji asi jen tak jako Logitech Z2300 se zvukovkou -takze zvukovka je na miste.
Notebook Acer 1810T, PC: Intel® CoreTM 2 Duo E6300, NVIDIA® GeForce™ 7650 GS 256 MB DDR2, 2GB DDR2-533 MHz, Creative X-Fi Gamer, M-Audio Transit, Logitech G15/G5, report M-Audio BX5A Deluxe, sluchatka Sennheiser HD 600, lcd Acer Ferrari F20, Windows XP a Linux Ubuntu
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Tyhle bedny jsem sice neslyšel, ale myslím, že kvalita plně odpovídá ceně. Co jsem četl, tak je tam nějaký problém v oblasti vyšších středů a ani basy nejdou tak moc dolů. Sebelepší zvukovka tyto problémy nemůže vyřešit - naopak ještě je zvýrazní. Takže bych to buď nechal tak a nebo celé prodat a koupit něco lepšího, jak už tady radil Exp.
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

radšej toho Xonara DX...
ale myslím že ani tým Auzentechom neurobíš chybu
podľa mňa zistíš že nejak pribudlo muzikantov rsp. nástrojov v skladbách ;-)
ja osobne nepoužívam integrované zvukovky od dôb SB Live!
inak myslím že každý má nejaké zlé skúsenosti s nejakým HW, lenže v tom prípade sa neoplatí kupovať nič :D
reklamoval som veci za 10E ale aj za 500E a a v podstate bez nejakého rozlišovania výrobcu

p.s. momentálne idem na ALC1200 ten rozdiel oproti Essence STX alebo aj "obyčajnej" XFI je neskutočný :blee:
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

ja jsem toho nazoru, ze zdroj zvuku by mel byt cenove na urovni pouzite reprodukce. nejakym prodigy HD2 chybu neudelas. nejde jenom o papirove hodnoty, ktere tyhle zvukovky maji doslova neuveritelne, ale jde o barvu a charakter zvuku a tu proste integrovane kodeky nemaji.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Nečetl jsem to podrobně, ale rozdíl dobré zvukovky bude poznat. Realtek je akorát tak ku*vič na který se lidé naučí psolouchat, a pak už ani nevědí a nevěří jak má zvuk vypadat. Připomíná mi to mou situaci se stěrači na autě, kdy už jsem jednoduše přestával věřit, že přes to zaprasené neprůhledné sklo jde vidět, a že stěrače jsou k ničemu. Po koupení nových jedním setřením okno jak zrcadlo, a já se nemusel bát o život :-)
Analogicky by to mohlo být i ve zvuku - tedy pokud ten rozdíl ty sám uslyšíš. Podstatné je, že tam je, je zásadní, a lehce naměřitelný, takže hrrr do toho.

Ano, přenosový řetězec se musí probrat celý. Vložit většinu peněz přímo do toho co hraje(reproduktor samotný) a minimum do zbytku elektroniky, není dobrá cesta. Je třeba si uvědomit, že zvuk = hudba(soubor) > přenosový řetězec > elektroakustický měnič > ucho. Všechno tohle musí bejt až k tomu uchu pořádné. Jeden slabý článek v cestě to celé zku........
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

myom píše:ja jsem toho nazoru, ze zdroj zvuku by mel byt cenove na urovni pouzite reprodukce. nejakym prodigy HD2 chybu neudelas. nejde jenom o papirove hodnoty, ktere tyhle zvukovky maji doslova neuveritelne, ale jde o barvu a charakter zvuku a tu proste integrovane kodeky nemaji.
nojo, jenže co jsem četl tak Prodigy a Audiotrak obecně má mizerný driver pro Vista/7, a pod x64 dokonce nefunguje ASIO. ach jo, to vybírání je běs :|
ignorelist: kremrole a dezoláti
celebrant.athlon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od celebrant.athlon »

zombux: toto mohu potvrdit, měl jsem na Vista x64 Prodigy HD2 a po nějaké době trápení s několik let starými beta drivery šla z počítače pryč. Navíc pod x64 nefungovaly žádné ty jejich udělátka, jako QBass a další. Když ale hrála, tak hrála pěkně..
nevidany
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nevidany »

Používám tu zvukovku primárně na poslouchání 320b mp3
Myslím, že tohle mluví za vše.

Asi nejvíce si pomůžeš když začneš poslouchat bezztrátové formáty, nakoupíš origo CD.

Pokud to s hudbou myslíš vážně tak bude potřeba začít tam-pak se dá uvažovat o něčem lepším. Špatné nejsou kolem 1300 xonary... Ve vyšších cenových kategorií je výběr větší, ale pochybuji, že to bude třeba...
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

HD2 je pase.. uz ji nikde nemaj.. tech poslednich par e-shopu ji ma v nabidce, lec uz ji nedovezou.. ma prijit nastupce.. kdy, to vi buh..
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“