Problém s LG 22" L226WTQ-PF

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
F@BIO
Nováček
Nováček

Problém s LG 22" L226WTQ-PF

Příspěvek od F@BIO »

Mám celkem problém s tímhle LCD http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... X000000FP3

ve hrách a filmech....ve hrách se mi rozmazávají ostré okraje..třeba CS:S je skoro nehratelné protože hrany skinů od hráčů se při rychlejším pohybu skreslují do takové tmavě zelené barvy to samé třeba v AVP2 textury na zdech se taky při rychlejším pohybu začínají být taky mírně zelené zbytek obrazu je ale v pořádku... v jiných hrách co sem zatim hrál sem ti problémů nevšiml (zatím)

a filmy sou v podstatě nedívatelné...každá rychlá scéna každý výbuch na okrají ohně mám zelené pixely...

snad sem to popsal dost pochopitelně :) nevíte někdo čím to může být?
MB:Asus P5Q-pro CPU:core2duo e7300 2.66@3.33 1.2V Ram:A data EE 800Mhz 2x2GBGPU:Gainward 4850 Golden sample HDD:WD black 640GB Zdroj:Thermaltake 520W
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Zkusil jsi různé ovladače pro grafickou kartu, starší, novější ?? Před koupí nového monitoru, to také dělalo ??

Edit: jsi připojený přes DVI-D ?? Analog je někdy horší. :wink:
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Liquid Air Matte Black / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
F@BIO
Nováček
Nováček

Příspěvek od F@BIO »

právě že to dělá až teď u toho nového monitoru,jj přes DVI-D sem připojený ovladače sem skoušel novější i starší...pořád stejné...
MB:Asus P5Q-pro CPU:core2duo e7300 2.66@3.33 1.2V Ram:A data EE 800Mhz 2x2GBGPU:Gainward 4850 Golden sample HDD:WD black 640GB Zdroj:Thermaltake 520W
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

s necim podobnym jsem se uz setkal, ale mazaly jen nektere casti obrazu a jen nektere barvy. vadna elektronika > reklamace :wink: kdyz mi hold nikdo neveri ze lg je strasny risk. pro jistotu vyzkousej jinde. blbne i pri scrollingu?

zkus i to vga namisto dvi
Dano007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dano007 »

IkE Blaster píše: kdyz mi hold nikdo neveri ze lg je strasny risk
... ja mam presne ten isty monitor a ziaden problem ... sice ked som skusal CS 1,6 predtym ako som nainstaloval ovladace k monitoru tak sa to nedalo hrat ale ked som naistaloval tak problemy zmizli ... mozno skus este cez servisne menu zmenit nastavenie na LPL22W 4L podla tohto navodu http://www.avforums.com/forums/showthread.php?p=5943773 (rozdiel bol vyditelny)

inak podla tohto testu je LG L226WTQ slusny monitor http://www.svethardware.cz/art_doc-3D46 ... 6D3B8.html :wink:
CPU:Opteron170(sundany IHS) +Noctua NH-U12F 2000Mhz@3120Mhz-1,44V(Toledo,939), MB: Asus A8R32-MVP DELUXE (ATI Xpress3200 & Uli M1575), VGA: ATI Radeon Sapphire HD3870 Vmod + AC Accelero S1(2x AC 9FAN) (775/2250mhz@1024/2520mhz), HDD: Maxtor 160GB, Hitachi 320GB RAM:2x1GB 400mhz CL2 Kingston HypeX, PSU:Fortron Blue storm2 500W, MONITOR:LG L226WTQ-PF, MOUSE: Razer Copperhead, MOBIL:Nokia N82
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

LG opravdu není špatný monitor, ale tady to vidím na reklamaci. Jestli před zapojením nového monitoru vše šlapalo jak mělo, tak to nebude ovladači a nastavením, ale bohužel asi monitorem. :wink:
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Liquid Air Matte Black / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
F@BIO
Nováček
Nováček

Příspěvek od F@BIO »

Tak zkusil sem změnit to nastavení podle toho návodu a už je to v pořádku....žádné zelené okraje..žádní duši

MOOC děkuji všem co napsaly za ochotu.
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

ja netvrdim ze je spatny, jen je priserne poruchovy. muj skormnej nazor, tak mi ho neberte :oops:
saalma
Nováček
Nováček

Otravny zvuk u LG L226WTQ

Příspěvek od saalma »

Ahoj, zkusil bych se vas jako majitelu zeptat, dneska jsem ho po projeti recenzi a tak koupil, parada, spokojenost. Ale bydlime na docela tichem miste a bud jsem to na zacatku neslysel a nebo to zaclo az po chvili, kazdomadne otravne bzuceni o stredni frekvenci, je to vcelku potiche ale kdyz je kolem klid tak me to toci a kompa mam superticheho. Souvisi to s jasem, jas na maximum=prestane to, jas na cokoliv pod cca 80=bzuci to, kdyz snizuju jas meni se trochu frekvence...
Dela vam to taky? Diky moc
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Mě to dělal taky (bzučel při zobrazování určitých obrazů - třeba v nokia monitor testu, ale i při normální práci), a byl to jeden z mnoha důvodů (odezva s překmitem, hnus barvy, nemožnost deaktivace DC...) proč po dvou dnech putoval zpět :-D
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Profily

Příspěvek od Pepa1 »

Pokud to někomu pomůže tak jsem na netu našel ke stažení dva profily barev:
http://www.lesnumeriques.com/images/1/t ... 226WTQ.icm
http://www.svethardware.cz/sh/media.nsf ... TQ_icc.zip

Zatím používám ten první. Jaké máte zkušenosti vy?
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Vadný pixel - reklamace

Příspěvek od Pepa1 »

Po cca jednodením používání nového monitoru jsem na obrazovce objevil jeden vadný pixel (červená tečka). Mohu reklamovat??
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Vadný pixel a další postřehy z cca týdenního používání

Příspěvek od Pepa1 »

Z firmy kde jsem monitor koupil mě na můj e-mail odpověděli, že reklamaci neuznají, nicméně já jsem se stejně rozhodl, že jej reklamovat nebudu, jelikož při normálním používání už si ho ani nevšimnu. Jedná se o červený bod (zř. vadný subpixel) a kdo to neví tak si ho nevšimne......

Jinak jsem si ve hrách všiml tzv. duchů (je zajímavé že až tak po cca hodině hraní) např. v CS:S je to dobře vidět v mapě dust2 ve vnitř budovy, kdy kolem hráčů je takový zelený obrys). No už se to tu řešilo viz. http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... ht=l226wtq
a mně uvedený postup pomohl, takže teď je vše v pořádku. Nicméně jsem si myslel, žekdyž mám firmware 2.20, že na tom výrobce zapracoval a jak je vidět tak si stále musí uživatel pomoci sám.

Jinak používám pro správu barev
a v nastavení barev monitoru jsem stáhl gamu na -50, jas na 70% a kontrast na 60% jelikož v defaultu to bylo "o oči". Jinak nepozoruji žádné bručení monitoru jak bylo popisováno v předchozích příspěvcích - já mám ticho.

Po všech těch úpravách jsem s monitorem spokojen, za ty peníze to je dobrá volba, ale člověk musí spoustu věcí nastavit......
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Vadný pixel a další postřehy z cca týdenního používání

Příspěvek od durod »

Pepa1 píše: Jinak používám pro správu barev
a v nastavení barev monitoru jsem stáhl gamu na -50, jas na 70% a kontrast na 60% jelikož v defaultu to bylo "o oči". Jinak
....
a jak se aktivuje ten profil, kde mam ulozit dany soubor?
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Vadný pixel a další postřehy z cca týdenního používání

Příspěvek od Pepa1 »

durod píše:
Pepa1 píše: Jinak používám pro správu barev
a v nastavení barev monitoru jsem stáhl gamu na -50, jas na 70% a kontrast na 60% jelikož v defaultu to bylo "o oči". Jinak
....
a jak se aktivuje ten profil, kde mam ulozit dany soubor?

Musí se nahrát do Windows\system32\spool\driver\color
a aktivovat v panelu správa barev tak, že se zaškrtne "používat vlastní "

Zajímavé je, že mi monitor začal vydávat zvuky cca po 2 letech používání. Musel jsem dát jas nad 80 a je po bručení......
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“