Pokles FPS - kde je chyba?

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
sipar
Nováček
Nováček

Pokles FPS - kde je chyba?

Příspěvek od sipar »

Zdravím. Mám problém s nízkými FPS ve hrách. Přišel jsem nato, že klesají pouze když je na obrazovce vykresleno moc textů apod., čili se nejedná o nějaké náročné efekty. Vtipné je taky to, že se stařičkou GeForce 4 se tohle nedělo a vše šlapalo plynule, narozdíl od současné ATI x1650. Myslím, že chyba bude někde v driverech, ale nejsem si jistý. Do zítřka zkusím přeinstalovat ovladače a ještě dám vědět.

Zde přikládám screen.
Normálka:
http://npshare.de/files/dc7badaa/fpsbezelementu.png

Nízké FPS (chat console je přehuštěná textem):
http://npshare.de/files/6dc78335/fpsselementem.png

Screenshoty jsou z 2d (nenáročné) hry Soldat. To samé se ale stávalo např. u CS1.6 kde na serveru se skripty lítal po obrazovce text co chvíli.
Za jakékoliv rady předem díky.
otrekr
Začátečník
Začátečník

Re: Pokles FPS - kde je chyba?

Příspěvek od otrekr »

Prostě počítač krom toho že sám zobrazuje hru,tak k tomu všemu jěště ukazuje skripta.Což dle mého názoru jsou pro něj další přebytečné počty...Vypni všichni aplikace na pozadí a dále podobně...Při hraní her nezatěžuj počítač,vypni ve hřw efekt mlhy a dále podobně...Bylo by dobré,kdybychom věděli operační paměť,procesor,základní desku,bios a dále podobně...
sipar
Nováček
Nováček

Příspěvek od sipar »

Instalace starších ovladačů očividně pomohla :)
otrekr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od otrekr »

:? hustý
filipdostal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od filipdostal »

Prosim te muzes napsat jake ovladace ti pomohli....
filipdostal
Začátečník
Začátečník

Take jsem problem u většině her vyresil nainstalovanim starsich ovladacu.....ktere byli stazeny primo na strankach vyrobce(asus)....a dale jsem koupil novy chladic na cpu a prochu pretaktoval
filipdostal
Začátečník
Začátečník

Muj problem je ze mi nejdou hrat hry s pohledu 3-osoby jake jsou napr. gta 4,saboteur,a take FPS jake jsou Crysis,borderlands,COD MW2....a je jedno na jake detaily..Proste kdyz pohnu rychle s mysi tak se obraz sekne....Nekdo my radil ze je to mysi.Tak jsem ji vymenil ale tim to nebylo..Take jsem dokoupit ramky ale tim to take nebylo..Naformatoval HDD. Znovu nainstaloval windows..Nove ovladace...Ruzne testy--Pameti..Cpu..Gpu...
Ve 3D marku bylo score podobne s ostatními grafikama 5770)

Akorat mi jsou hry BEZ PROBLÉMŮ---NFS SHiFT....DIRT 2 ...GRID..IL-2 Sturmovik: Wings of Prey...Operation Flashpoint: Dragon Rising - demo....Trine......Jestli je to tim ze tyto hry jejsou ovladany mysi..A zkousel jsem aji Gamepad...Ale zase trine je ale zase je to 2D...nebo tak neco:)

Resim to uz od vanoc...porad newim cim pak to je....udelal jsem vse co mi vsichni na forech poradili ale bezvýsledně...

Sestava PC:
Win 7 64x Ultimate
CPU: C2D E7200 2.53 GHz @3,04 Ghz ---Teplota max 59 stupnu
Pamet: 4 GB Ram
Zakladka: Ep43-ds3
GPU:Asus EAH5770/2DIS/1GD5/V2, PCI-E
Zdroj:GIGABYTE GE-R460-V1 Superb 460W

Prosím poraďte.........................................................
cola2600
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cola2600 »

je to tim např v Gta 4 že karta ma zaplněnou pamět a kdyš se otočíš tak jí pošleš nové textury a ona musí udelat další činost a v tom momentu se to kousne :) mět ty třeba nejakou 2gb kartu tak ti to neudelá protoze má místa dost
Grafický adaptér:Gigabite hd5850 1Gb OVERCLOCK 930/1250Mhz Procesor:amd phenom x4 965 3,4@3,7Ghz Overclocked
RAMka:kingston 4Gb 1333Mhz Základní deska:asus M4a785TD-V EVO
hard disk:WD 500gb
Zneužívám operačního systému:Windows seven(7) 64bit verze
smoke77
Nováček
Nováček

Příspěvek od smoke77 »

toto iste sa deje aj mne u CoD MW1,obraz sa mi seka.Mam HD5770,ako je mozne ,ze tato karty vykazuje tak dobre vysledky na 3d Mark a pritom je taka slaba.Ked necham hru nastavit optimalne nadstavenia tak to da na 1024x768,povypina mi antialiasing a vsetky ostatne prvky.Jednoducho akoby som mal nejaku 256tku.K tomu vsetkemu moja karta patri k tym problemovym a v hrach,alebo aj len tak mrzne.
zach
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zach »

smoke77 píše:toto iste sa deje aj mne u CoD MW1,obraz sa mi seka.Mam HD5770,ako je mozne ,ze tato karty vykazuje tak dobre vysledky na 3d Mark a pritom je taka slaba.Ked necham hru nastavit optimalne nadstavenia tak to da na 1024x768,povypina mi antialiasing a vsetky ostatne prvky.Jednoducho akoby som mal nejaku 256tku.K tomu vsetkemu moja karta patri k tym problemovym a v hrach,alebo aj len tak mrzne.
No to bude tim že NVidia podporuje vyrobce her, všimni si že když zapneš hru je tam logo NVidia ( v hodne případech) jde o to ze hry jsou pak optimalizovany pro Nvidia karty a hra muze primo ovladat hardware u ATI karet tomu tak neni (občas) proto když chceš nastavit AA a podobny zaležitosti musis bud stahnout nejnovější ovladače( proto jich ati vydava tolik a tak často) a nebo si upravit profily v nastaveni GK. jukni sem http://pctuning.tyden.cz/hardware/grafi ... amerne-ati
asus m5a97 evo r2.0 EVGA GTX1050Ti ,AOC 27" FHD , SSD 250GB Crucial , HDD WD SATA III 1500GB 32MB 3x ,CPU AMD FX8370+ 4.0 Ghz , RAM 8GB HyperX Fury .-)
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“