OEM W7
Moderátor: Loki5567
- twinky
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
OEM W7
Caw all , pls dnes jsem si nainstaloval W7 OEM verzi a potřeboval bych jen vědět ,kdyby se mi nedej bože náhodou rozbila teď ta základka co tam mám tu W7 OEM licenci , tak co bych s tím pak mohl dělat? Mohl bych koupit stejný typ základky nebo šlo by nějak na novou základku tu licenci reaktivovat?? PLS - vím ,že už se to tu někde řešilo ,ale já to z toho vůbec nemůžu vyčíst ,každý mluví něco jiného,tak pls .... Děkuji
ThinkPad T460 || i5-6300U Skylake | 8GB RAM | 256GB SSD | HD520 | W10 Pro
- ^Paja^
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: OEM W7
tak kdyz se ti rozbije a vymenis ji za stejnej model tak by nemel byt samozrejme problem
Intel 5820K@4.6Ghz | Asus X99-A | MSI GTX 1080Ti Gaming X | 32GB DDR4 Corsair 2400Mhz | Creative Soublaster Z | SSD Samsung 850PRO 1TB |NZXT H440 + 875W Thermaltake toughpower XT | Logitech G400s@Icemat 2nd edition blue | 23" 120Hz Dell Alienware OptX + 23" IPS Dell P2314H| Windows 10 Pro 64-bit
- twinky
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
^Paja^ píše:tak kdyz se ti rozbije a vymenis ji za stejnej model tak by nemel byt samozrejme problem
thx .... a kdybych chtěl jinou MB
- ^Paja^
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak ono je to oficilane vazany myslim ze na desku cpu a jeste jeden z hlavnich soucasti pocitace ale v praxi je to o tom jestli se ti to povede aktivovat nebo ne 
Intel 5820K@4.6Ghz | Asus X99-A | MSI GTX 1080Ti Gaming X | 32GB DDR4 Corsair 2400Mhz | Creative Soublaster Z | SSD Samsung 850PRO 1TB |NZXT H440 + 875W Thermaltake toughpower XT | Logitech G400s@Icemat 2nd edition blue | 23" 120Hz Dell Alienware OptX + 23" IPS Dell P2314H| Windows 10 Pro 64-bit
- zombux
- Odborník PCT

aktivovat jde všechno a vždycky - ale ne vždycky to je legální...
ignorelist: kremrole a dezoláti
- twinky
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
^Paja^ píše:tak ono je to oficilane vazany myslim ze na desku cpu a jeste jeden z hlavnich soucasti pocitace ale v praxi je to o tom jestli se ti to povede aktivovat nebo ne
aha....no já jsem slyšel ,že tam OEM verze se prý váže jen na základku o CPU jsem nikde neslyšel
- VasekB
- Začátečník

-
co se podivat primo k vyrobci ?
http://www.microsoft.com/cze/licence/oem/default.mspx
Upgrade počítače a re-aktivace produktu
OEM licence je vázána na počítač jako celek. V případě, že dojde v počítači ke změně některých komponent, například přidání operační paměti, výměně pevného disku, přidání rozšiřujících karet, je možné provést reaktivaci OEM licence Windows. V případě, že dojde k výměně základní desky, není možné provést reaktivaci OEM licence Windows a zákazník si musí zakoupit novou licenci Windows. Zákazníci, kteří musí provést výměnu základní desky z důvodu jejího poškození a nemožnosti výměny za identickou, mohou provést telefonickou reaktivaci licence prostřednictvím aktivační linky společnosti Microsoft. V těchto případech je vyžadován důkaz o výměně základní desky, například potvrzení servisního střediska nebo jiné doložení poruchy základní desky a nutnosti její výměny. Zákazníci, kteří provádějí často obměnu jednotlivých komponent počítače by měli využít krabicovou licenci Windows, která je pro tyto účely vhodnější a je možné ji přenášet na nový počítač.
http://www.microsoft.com/cze/licence/oem/default.mspx
Upgrade počítače a re-aktivace produktu
OEM licence je vázána na počítač jako celek. V případě, že dojde v počítači ke změně některých komponent, například přidání operační paměti, výměně pevného disku, přidání rozšiřujících karet, je možné provést reaktivaci OEM licence Windows. V případě, že dojde k výměně základní desky, není možné provést reaktivaci OEM licence Windows a zákazník si musí zakoupit novou licenci Windows. Zákazníci, kteří musí provést výměnu základní desky z důvodu jejího poškození a nemožnosti výměny za identickou, mohou provést telefonickou reaktivaci licence prostřednictvím aktivační linky společnosti Microsoft. V těchto případech je vyžadován důkaz o výměně základní desky, například potvrzení servisního střediska nebo jiné doložení poruchy základní desky a nutnosti její výměny. Zákazníci, kteří provádějí často obměnu jednotlivých komponent počítače by měli využít krabicovou licenci Windows, která je pro tyto účely vhodnější a je možné ji přenášet na nový počítač.
- ^Paja^
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak vidis takze vymenit desku za jinou muzes jenom to pak musis ukecat na ty jeji aktivacni lince 
- Lokomotiva
- Začátečník

Hardware, z nějž se vypočítává aktivační hash při telefonické aktivaci / Počet bitůtwinky píše: aha....no já jsem slyšel ,že tam OEM verze se prý váže jen na základku o CPU jsem nikde neslyšel
ID BIOSu 6
Vyjímatelný HW: Síťová karta, CD-ROM, zvuková karta, SCSI řadič, IDE řadič 1 bit za každý (5)
MAC adresa síťové karty 10
CD-ROM 7
IDE řadič 4
Verze hashovacího algoritmu 3
Zvuková karta 6
Sériové číslo fyzického disku, na němž je nainstalován operační systém 7
SCSI řadič 5
Grafická karta 5
Procesor 3
Rozsah velikosti RAM (0 - 512 MB, 512 - 1024 MB atd.) 3
Podpora dokovací stanice 3
Při online aktivaci je množství odesílaných informací větší. Za každou položku tohoto seznamu se posílají rovné dva Byte.
Každá z kontrolovaných komponent počítače má pro stav aktivace svou váhu. Zjištěné hodnoty systém sečte a pokud je odchylka od aktivovaného stavu příliš velká, deaktivuje se.
Naposledy upravil(a) Lokomotiva dne čtv 14. led 2010, 21:32, celkem upraveno 1 x.
- zombux
- Odborník PCT

smím vědět zdroj této informace? myslím tím jak je tahle informace stará? vím že Radek Hulán tohle psal na blogu, ale to platilo kdysi dávno pro Windows XP, od té doby se situace určitě změnila...Lokomotiva píše:Hardware, z nějž se vypočítává aktivační hash při telefonické aktivaci / Počet bitů
- Lokomotiva
- Začátečník

Zkopírované to mám z netu, stáří je 2 roky a 2 měsíce.
Sice to sem zkopírované už mám, ale nestačila jsem tam napsat svůj komentář tazateli:
Je mi to sice líto, ale ráda bych, abys nepodléhal iluzím, že se při aktivaci jedná jen o základní desku a CPU.
Sice to sem zkopírované už mám, ale nestačila jsem tam napsat svůj komentář tazateli:
Je mi to sice líto, ale ráda bych, abys nepodléhal iluzím, že se při aktivaci jedná jen o základní desku a CPU.
- wallot
- Středně pokročilý

-
s tim hashem jsem to uz nekde slysel. nedavno jsem presouval system na SSD tak jsem ho musel znovu aktivovat.
W7 (licence z MSDN)
ale teda kdyz jsem u zeny pocitace vymenil zakladni desku (uplne jinej chipset i vyrobce desky) tak Visty ani nepiply a jely dal. (licence jeste asi stara z technetu jelikoz jsem moc linej to preinstalovat na W7 z MSDN)
W7 (licence z MSDN)
ale teda kdyz jsem u zeny pocitace vymenil zakladni desku (uplne jinej chipset i vyrobce desky) tak Visty ani nepiply a jely dal. (licence jeste asi stara z technetu jelikoz jsem moc linej to preinstalovat na W7 z MSDN)
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
- VasekB
- Začátečník

-
technicky Win zjistuji hash a koukaji co kolikrat menis, ale to plati pro non-EU staty.
v EU statech plati ze mas narok na vymenu cehokoliv, kolikrat chce, krome zakladni desky, at si Win pocitaji co chteji.
v EU statech plati ze mas narok na vymenu cehokoliv, kolikrat chce, krome zakladni desky, at si Win pocitaji co chteji.
- twinky
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- zombux
- Odborník PCT

to je pro mě nová informace, máš nějakej podrobnější zdroj kde se o tom píše?VasekB píše:technicky Win zjistuji hash a koukaji co kolikrat menis, ale to plati pro non-EU staty.
- dexterav
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
čo ja viem OEM sa viaže na základnú dosku...
moje skúsenosti sú také že maximálne to xce aktiváciu na nete ked sa vymení GK, poprípade viac komponentov v rýchlom slede...
zaujímavé je že to v celku háklivé to je na HDD + nová inštalácia, tam som musel volať pár krát na telefon...
výmena dosky je spoľahlivá cesta pre čiernu obrazovku pri aktivácii a 3 dňové odpočítavanie niekedy 1 deň
moje skúsenosti sú také že maximálne to xce aktiváciu na nete ked sa vymení GK, poprípade viac komponentov v rýchlom slede...
zaujímavé je že to v celku háklivé to je na HDD + nová inštalácia, tam som musel volať pár krát na telefon...
výmena dosky je spoľahlivá cesta pre čiernu obrazovku pri aktivácii a 3 dňové odpočítavanie niekedy 1 deň
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- twinky
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
a jak to pak děláš když chceš tu OEM licenci reaktivovat po telefonu ??dexterav píše:čo ja viem OEM sa viaže na základnú dosku...
- Lokomotiva
- Začátečník

Prostě zatelefonuje Microsoftu...
Ta pravidla, jak to funguje ovšem čas od času upravuje i Microsoft.
Takže třeba opakovaná instalace nevyvolá deaktivaci - ta nastane až když do jinak nezměněného PC na pořád stejný pevný disk nainstaluješ W7 po šesté.
Dneska. Ale zítra to může být jinak.
Pokud jsi vyměnil nějaký HW a ta změna nevyvolala deaktivaci, tak ho můžeš vyměnit třeba 100x a bude to považováno za 1 změnu - pořád se totiž porovnává jen se stavem při aktivaci a ne průběžně.
Ta pravidla, jak to funguje ovšem čas od času upravuje i Microsoft.
Takže třeba opakovaná instalace nevyvolá deaktivaci - ta nastane až když do jinak nezměněného PC na pořád stejný pevný disk nainstaluješ W7 po šesté.
Dneska. Ale zítra to může být jinak.
Pokud jsi vyměnil nějaký HW a ta změna nevyvolala deaktivaci, tak ho můžeš vyměnit třeba 100x a bude to považováno za 1 změnu - pořád se totiž porovnává jen se stavem při aktivaci a ne průběžně.
- twinky
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
a plls nevíte jak ta telefonická reakt. probíhá?
- Shit
- Odborník PCT

Víme - není na tom nic složitého. Nadiktuješ ID sestavy, oni ti odpoví číselnou sekvencí. Toť vše. Nic víc k tomu nepotřebuješ.