Nelze prohlížet web,AsusEEE1000H,XP SP3

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Bezy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nelze prohlížet web,AsusEEE1000H,XP SP3

Příspěvek od Bezy »

Zdravím,

mám poměrně delikátní problém. Na přednášky a do práce nosím zápisník ve formě Asus EEE1000h, tedy jedné z těch malých nevýkonných mrch na Atomu, ale pro moje účely mi to stačí. V případě že jsem připojen k síti po WiFi tak je vše v naprostém pořádku, ale pokud se připojím pomocí 100Mbit drátu tak mám problém. Funguje mi RDP(vzdálená plocha), funguje mi webový rádio, ping, DNS, DHCP, vše OK. Ale nemůžu prohlížet webovky v žádnym z prohlížečů(IE8,FF,Opera,Chrome).

K drátu se moc nepřipojuju, takže jsem to zjistil pozdě a už nebyl v záloze bod obnovení, s kterým bych docílil funkčnosti.

Učiněné opatření:
-vrácení bodu obnovení až kam to šlo
-reinstalace LAN driveru (při připojení k síti mi to vždy ukazuje 10Mbit ač je to 1GBit síťovka)
-Nastavení IE do výchozího nastavení(aby nebyl problém s proxy, ...)
-vymazání cache a všeho dalšího ze všech prohlížečů
-projetí konfigurace připojení(takovej ten průvodce v XP, občas to pomáhá)
-flush DNS cache
-renew IP
-zakázání všech služeb a protokolů na adaptéru kromě TCP-IP
-připojení na 5ti místech, kde na jiném stroji nebyl problém
-projetí PC CCleanerem
-x-krát přepřipojeno, restartováno, vypnuto, uspáno, ...
Nechce se mi reinstalovat, netbook mám dobře přizpůsobenej a nahozením image z DVD od Asusu bych shodil komplet všechny data, protože jsem měnil velikost partitions.

Ještě perlička na závěr dnes se mi stalo že jsem se dostal na stránku play.cz a pocasi.idnes.cz sice po dlouhém načítání, ale najelo to ve všech prohlížečích. Na žádnou jinou stránku (ani na idnes.cz) jsem se nedostal.

Opera mi u adres s HTTPS hází chybu: Zabezpečené připojení: kritická chyba (552)
U běžných adres to dojede na timeout ve všech prohlížečích.

Nejsem zrovna lama, ale na tímhle mi zůstává rozum stát, tak kdyby někoho něco napadlo taak budu vděčnej, dík.

Bezy
<Athlon64 X2 Black Edition 5000+@3200Mhz><2GB DDR2 RAM><BIOSTAR TA690G><Genius SW home 5.1><upraveno pro ticho><W7>|<ASUS EEE1000H až 2GHz>
xxsawer
Začátečník
Začátečník

Re: Nelze prohlížet web,AsusEEE1000H,XP SP3

Příspěvek od xxsawer »

Chybi mi info o firewallu...máš nějakej? je zapnutej? zkoušel si ho vypnout?
Dál si nenapsal jestli máš nastavení přiřazený přes DHCP nebo ručně? Překlad DNS funguje správně? Co se stane když dáš do prohlížeče přímo IP adresu?
Bezy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bezy »

Firewall využívám standartní s WinXP, vypnutí/zapnutí FW nic neřeší, stejně jako tomu je i u antiviru ESET NOD32 Antivirus 4.

Asi jsem to předtím napsal zmateně, ale DHCP mi přidělí dobrou adresu a DNS jede v pořádku, porovnával jsem to i s jiným strojem, jestli překlad funguje korektně(tedy jestli nemám problém s DNS serverem)a je to OK.

Problém je závislý na použitém připojení WiFi je OK, kabel ne. Na kabelu jede DHCP,DNS,RDP,najedou stránky idnes.cz a play.cz(dost dlouho jim to trvá), zbylý stránky nenajedou vůbec(asi existujou i další stránky než ty dvě, ale nepřišel jsem na ně) a je úplně jedno jaký použiju prohlížeč.

Je jedno kde se na kabel připojím, všude je to stejné (zkoušeno 5 lokací).

PS: Teď píšu aprohlížím web potupně přes RDP ze svého stolního PC.
<Athlon64 X2 Black Edition 5000+@3200Mhz><2GB DDR2 RAM><BIOSTAR TA690G><Genius SW home 5.1><upraveno pro ticho><W7>|<ASUS EEE1000H až 2GHz>
xxsawer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xxsawer »

1) Nenapsal si co se stane když do prohlížeče napíšeš přímo IP
2) Ještě bych se podíval do prohlížeče událostí
Bezy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bezy »

AD 1) Promiň, toto probllém neřeší.
AD 2) Logy jsou víceméně čisté. Nic závažného jsem tam nenašel.

PS: Dík za tipy, kdyby Tě ještě něco napadlo...tak budu rád.
xxsawer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xxsawer »

Poslední nápad je, zkusit jiný OS, vždycky doporučuju life verzi Knoppixu, stáhni, vypal na CD a nastartuj z něj...Jestli to nepojede tak zajdi za adminem sítě
Bezy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bezy »

To mě nenapadlo, máš pravdu, zkusím jiný OS. Alespoň si potvrdím podezření, že mám jetý ty XPa..
Do netbooku asi CD nenarvu, ale přes flashku/exterňák to půjde..

Admin sítě mi nepomůže, na stejný síti mi to s wifi jde a s kabelem ne, tu síť si spravuju sám.

Díky za tipy, pak přihodím jak jsem dopad s jiným OS..

PS: Doma mám cca 5 let starý LiveCD knoppixu, to bylo moje první osobní setkání s linuxem :-)
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“