Přehrávání lossless audia (True HD, flac, ...) v PC

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
misadlouhz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Přehrávání lossless audia (True HD, flac, ...) v PC

Příspěvek od misadlouhz »

Ahoj,

koupil jsem si repráčky (ONKYO HTX-22HD) schopné přehrávání Dolby True HD nebo DTS-HD Master Audio, propojené je mám HDMI-HDMI (1.3) kabelem se zvukovkou Asus Xonar HDAV 1.3, a teď se ptám:

1, u audia je lossless kodekem např flac, že ano? Mám-li převedená svá cd (16bit) a dvd-audio (24bit) do flaců, pak je uslyším v maximální možné bezztrátové kvalitě?

2, u videa - nemám Blue Ray přehrávač, pouze mám staženo pár MKV, kde je ale zvuk v DTS 5.1 nebo Dolby Digital 2.1 nebo 5.1 nebo AC3 - což jsou vše loosy kodeky, nemýlím se? Pokud budu chtít vychutnat loosless audio u videí, mám nějakou možnost? Předpokládám, že by člověk musel mít originální BR, nebo demux kopii, nebo (a to by mne zajímalo) MKV s audiostopou v True HD, ale takové jsem ještě neviděl. Děkuji za objasnění, jak aspoň vyzkoušet True HD bez Blue Ray přehrávače.
Naposledy upravil(a) misadlouhz dne sob 23. led 2010, 13:30, celkem upraveno 4 x.

CPU: Intel Core i5-2500K, chladič Zalman CNPS10X Quiet; MB: MSI P67A-C43 (B3); HD: SSD Kingston SNV425S2 64GB, Samsung SpinPoint T HD501LJ - 500GB SATAII, 2 externí; DVD mechanika: nějaká; RAM: Corsair 8GB Kit DDR3 1600MHz CL9 Vengeance XMP; GPU: nVidia GeForce GTX280 (650MHz) - MSI N280GTX-2D1G-OC 1GB DDR3; ZVUK: Asus Xonar HDAV1.3, integrovaný stereo zesilovač Yamaha A-S500, regálovky Tannoy Sensys DC1, sluchátka Sennheiser HD595; LCD: 32" LCD TV LG LH3000; periferie: klávesnice Razer Lycosa, myš Razer Lachesis, podložka Razer eXactMat; case: CoolerMaster Centurion Ammo 533 tower; zdroj: Corsair TX650 - 650W; CASE FAN: AcoustiFan DustProof Quiet 120mm; OC: žádný; OS: Windows 7 CZ 64bit
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Re: Přehrávání lossless (True HD,..) v PC

Příspěvek od Fox_25 »

1, Ano, ano pokud dvd audio nebylo převedeno na 16bit.
2, Nevím.

Doporučil bych na audio zkusit foobar a prohnat to přes asio, tak jsem dosáhl nejvyšší kvality zvuku.

http://www.2l.no/hires/index.html Pokud máš zájem najdeš zde pár nahrávek v nejvyšší možné kvalitě i s 5.1 a asi i ve všech myslitelných formátech. Jen jsou patřičně velké záznam který má 9:15m zabírá 338MB a je v kvalitě 192Khz a 24bit formát flac.
misadlouhz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Přehrávání lossless (True HD,..) v PC

Příspěvek od misadlouhz »

Na audio používám winamp s povoleným přehráváním 24bit a zvuk je parádní. Jediné co mi to nepřehraje je 5.1 hudba, ta mi jde přehrát jen přes vlc player.

Na video používám vlc player protože přehraje všechno. S zvukovou kartou jde zdarma i Arcsoft TotalMedia Theater Platinum což je perfektní přehrávač na originální DVD a Blue Ray disky. Karta Asus xonar HDAV1.3 v něm ještě vylepšuje obraz (ano, zvukovka vylepšuje obraz videa) - porovnával jsem 1080p video ve vlc a v Arcsoft TotalMedia Theater a obraz je skutečně pěknější v Arcsoft TotalMedia Theater - sytější, barevnější. Jenomže to má tu nevýhodu že tento přehrávač nedovoluje měnit audio kanály a aplikovat externí ani interní (u MKV) titulky, tj. vyjma originálních disků je k ničemu. Škoda. Dá se k němu přikoupit filtr SimHD upscalující zdrojové video (třeba DVD disk) na HD, a prý to má pozitivní vliv i na kvalitu již HD (např. 720p MKV) videa - ukázka: http://www.youtube.com/watch?v=M6kjE2FC3R8.

Jinak díky za odkaz na 24bit nahrávky.

Ohledně přehrávání lossless audia na mé sestavě:
- hudba - stereo 16bit i 24bit flacy (winamp) hrají jen z L+P reproduktorů
- hudba - u 5.1 flaců (vlc player) lze na onkyu navolit downmix do sterea nebo přehrávání na všech 5.1 reproduktorech, což je božskej požitek - třeba REM - Everybody Hurts v 5.1 - zpěv zaznívá chvíli z předních reproduktorů, chvíli ze zadních, paráda.
- mkv film - s 5.1 DTS audiostopou (vlc player) - velmi příjemný požitek, ale u vlc playeru se musí při každém přehrávání pokaždé změnit zvukové zařízení ze sterea na 5.1
- BR film - s True HD audiostopou (vlc player neotevře, tj. Arcsoft TotalMedia Theater) - zvuk fenomenální, o 100% jinde než DTS.

CPU: Intel Core i5-2500K, chladič Zalman CNPS10X Quiet; MB: MSI P67A-C43 (B3); HD: SSD Kingston SNV425S2 64GB, Samsung SpinPoint T HD501LJ - 500GB SATAII, 2 externí; DVD mechanika: nějaká; RAM: Corsair 8GB Kit DDR3 1600MHz CL9 Vengeance XMP; GPU: nVidia GeForce GTX280 (650MHz) - MSI N280GTX-2D1G-OC 1GB DDR3; ZVUK: Asus Xonar HDAV1.3, integrovaný stereo zesilovač Yamaha A-S500, regálovky Tannoy Sensys DC1, sluchátka Sennheiser HD595; LCD: 32" LCD TV LG LH3000; periferie: klávesnice Razer Lycosa, myš Razer Lachesis, podložka Razer eXactMat; case: CoolerMaster Centurion Ammo 533 tower; zdroj: Corsair TX650 - 650W; CASE FAN: AcoustiFan DustProof Quiet 120mm; OC: žádný; OS: Windows 7 CZ 64bit
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Re: Přehrávání lossless audia (True HD, flac, ...) v PC

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Ty nahrávky by by byly fajn, kdyby server nevyžadoval autentizaci....
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

Jasně je tam napsané že př. jméno je HD a heslo 2L.

IMPORTANT Update 2009 : To limit ”blind” traffic we have been forced to protect download with a simple password. To download audio please provide the username HD and the password 2L.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

díky, nevšiml jsem si
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“