ok a co Furmark? ten zatezuje cip taky vic nez crysis? Zatim jsem ho nepoustel vic nez cca 1-2 hodky,ale vzdycky bez problemu. A co se crysisi tyce, poustel jsem i benchmark treba na 20 smycek na full HD s 4xAA 8xAF a taky prosel.yuri.cs píše:hehe, jestli poustis 3D Mark 06 nebo Vantage, tak to asi nebude ta uplne nejvetsi zatez. Crysis cip zatizi daleko vic.
ATi Radeon HD 5850/HD 5870 - Problémy a jejich řešení
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- rotikus
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: ATi Radeon HD 5850/HD 5870 - Problémy a jejich řešení
- yuri.cs
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Furmark to uz je jina liga. Jestlize si vyzkousel vsechny kombinace ovladacu, vcetne "hotfix" verzi, ktrere rade lidi pomahaji, tak asi zbyva jedine reklamacka...
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
- tielka
- Středně pokročilý

ona ti to taky nemusí dělat grafika jestli máš taktovaný CPU tak to muže být ono,dej ho na základní takty a vyzkoušej ty benchmarky a hry a uvidíš.
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, je to asi nějaký bug, takže reklamace. Jinak nevím o nikom, kdo by měl podobné problémy s radeony 4XXX 
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- rotikus
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Jo na tohle uz jsem taky myslel. Ale behem svyho cekani jsem pouzival 9600GSO od Zotacu a komp byl totalne stabilni. Do doby, nez mi prisel radeon jsem nemel nejmensi problem. Ale vyzkousim to, muze to souviset. Nicmene na tom AMD foru se tohle taky resilo a nepomohlo to. No nevim, je to k vzteku, clovek si zas jednou za cas postavi novou masinu a misto aby uzival resi problemy.tielka píše:ona ti to taky nemusí dělat grafika jestli máš taktovaný CPU tak to muže být ono,dej ho na základní takty a vyzkoušej ty benchmarky a hry a uvidíš.
Znovu se ptam, najde se tu nekdo, kdo provozuje Radeon 5850 na cipsetu AMD pod W7 x64 s Catalystama 9.12 bez jakychkoliv problemu?
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jo ja.rotikus píše: Znovu se ptam, najde se tu nekdo, kdo provozuje Radeon 5850 na cipsetu AMD pod W7 x64 s Catalystama 9.12 bez jakychkoliv problemu?
- rotikus
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
ok, diky, tim je to vyreseno. Karta pude na reklamaci. Tak me napada,jestli pred vanocema moc netlacili na pilu u TSMC a nevyrobili nejaky zmetky...
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No je to mozny, protoze me prvni karta prisla nefunkcni a az druha karta fungovala.
- Shit
- Odborník PCT

No nevím.rotikus píše:ok, diky, tim je to vyreseno. Karta pude na reklamaci.
Spíš si myslím, že je chyba v ovladačích. U mně to vypadá následovně:
S jedněmi drivery funguje vše, kromě jedné hry, s druhými též vše, ale nemaká pro změnu jedna jiná hra (nepochopitelně malé FPS, pády, pruhovaná obrazovka atd). Zatím jsem nenarazil na jediný ovladač, se kterým by mě makalo vše na 100%. Pokud použiju ten "správný" ovladač, tak je "chybující" hra opět stabilní => drivery 58x0 ještě nejsou zdaleka odladěné a 64-bity obzvláště.
Zatím se mi nejvíce osvědčily stařičké 8.663.1 beta5 z 11.11.2009 a po flashnutí nového BIOSu i 9.12 hotfix 15/12/2009.
S 9.12 i 9.12 hotfix mě např. nechodí starý DiRT(1), resp. chodí, ale dosahuje cca 5FPS ve W7 64, přitom ale stejná hra se stejnými Catalysty mě chodí v pohodě na stejném PC (dualboot) pod W7 32 zcela korektně => v tom mají prsty drivery.
V každém případě mohu prohlásit, že 32-bit drivery jsou obecně vzato "vychytanější" než 64-bit drivery a někde je rozdíl ve výkonu i přes 5% ve prospěch 32-bitů (konkrétně Crysis). To samé platí i o stabilitě her. U 64-bitů pozoruji občasné pády, na 32-bitech je to už docela v pohodě.
=>
Zkus 32-bit OS + více driverů a uvidíš, jestli to je na reklamaci.
Mám 1000 chutí se na dualboot W7-32/64 vyprdnout a jet zatím pouze na W7 32. Není kam spěchat...
- henky
- Nováček

-
Ahojte,
možná totu už zaznělo, ale zlobí mě ATIna 5850 na mb ASUS s nejnovějším biosem, pcu 4 jádro atd..... Někdy jsme mi stane, že se mi po zapnutí začnou na plno točit všechny větráky. Normálně to zahučí a otáčky klesnou, ale sem tam ne a zústane černá obrazovka.... Jo zdoj mám jenom 450W, ale běžely mi 8800 GTS v sli módu v pohodě.... Je to zdrojem??? Mám dva HDD a DVD-r...
Děkuju všem...
možná totu už zaznělo, ale zlobí mě ATIna 5850 na mb ASUS s nejnovějším biosem, pcu 4 jádro atd..... Někdy jsme mi stane, že se mi po zapnutí začnou na plno točit všechny větráky. Normálně to zahučí a otáčky klesnou, ale sem tam ne a zústane černá obrazovka.... Jo zdoj mám jenom 450W, ale běžely mi 8800 GTS v sli módu v pohodě.... Je to zdrojem??? Mám dva HDD a DVD-r...
Děkuju všem...
- Trek
- Začátečník

To bych videl na ten zdroj. Jinak nechapu jak ti mohly bezet s tim zdrojem 2 8800GTS, to vskutku nechapu.
Tady
http://www.amd.com/us/products/desktop/ ... ments.aspx
pisou, ze by to chtelo min 500W zdroj.
Tady
http://www.amd.com/us/products/desktop/ ... ments.aspx
pisou, ze by to chtelo min 500W zdroj.
- henky
- Nováček

-
Ahoj,
jj běželo.... jen mě zlobila teplota, topily jako sv.... jinak ted jsem hodil do casu jinou 45OW a dělá to mnohem častěji, asi výrobcem a má horší hodnoty ampér při zatížení větví .....
Jinak díky moc, zítra ho zkusím někde koupit...

jj běželo.... jen mě zlobila teplota, topily jako sv.... jinak ted jsem hodil do casu jinou 45OW a dělá to mnohem častěji, asi výrobcem a má horší hodnoty ampér při zatížení větví .....
Jinak díky moc, zítra ho zkusím někde koupit...
- danny222
- Začátečník

-
Radeon HD 5850 velký problém
zdravim všechny majitele radeonů hd 5850, mám takový problém, můj radeon běží při hraní her a benchmarkách naprosto ok , ale často se mi stane že pokud jen surfuju na netu, nebo nechám počítač třeba hodinu a někdy i míň v klidu, prostě zčerná obrazovka a pomůže jen tvrdý restart. už mě to dost obtěžuje, má někdo podobný problém? měl jsem HD 4870 a problém nebyl. až po výměně grafiky. prosím poradil by někdo co s tím? moje sestava je C2Q 9300 @ 3.2GHz, deska Gigabyte X48-DQ6, RAM Patriot 2x2GB,disk WD3200AAKS, WD6400AAKS,grafika Gigabyte HD 5850, zdroj Corsair 620W. XFI extreme audio. OS WIN 7 ULt 64bit.zkoušl jsem ovladače z cd i nové ze stránek výrobce a nepomáhá nic.
Naposledy upravil(a) beardie dne stř 20. led 2010, 07:55, celkem upraveno 1 x.
Důvod: tema zlucena
Důvod: tema zlucena
aaassdff
- beardie
- Čestný člen

mozno problem so spravou napajania
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
- danny222
- Začátečník

-
jak to myslíš? napájim z obou konektorů,we windows mam zakázano vypínat grafiku i display, spíš bych to viděl na nízké napětí při nízkych taktech, respektive špatně nastavené napětí v biose už z vyroby. při hraní her se to nestává jen v klidu.beardie píše:mozno problem so spravou napajania
aaassdff
- Shit
- Odborník PCT

Zkus flashnout novější BIOS na desku, jelikož víc lidí mělo problémy s 58x0 v kombinaci s deskou od Gigabyte.
- danny222
- Začátečník

-
nikdy jsem bios neflashoval, je to lehké? bude nutné přeinstalovat OS? požádám kdyžtak kamaráda. co třeba přeflashovat i bios na grafice? nikdo z vás takový problém s HD 5850 nemá nebo neměl?Shit píše:Zkus flashnout novější BIOS na desku, jelikož víc lidí mělo problémy s 58x0 v kombinaci s deskou od Gigabyte.
aaassdff
- yuri.cs
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Dle navodu je flashovani biosu otazka par minut, jen nic neuspechat a vse si poradne procist 
Reinstalovat OS nebudes muset, maximalne si Win "zaktualizuji" ovladace.
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
- danny222
- Začátečník

-
prosím pošleš mi odkaz na ten návod? děkujuyuri.cs píše:Dle navodu je flashovani biosu otazka par minut, jen nic neuspechat a vse si poradne procist
aaassdff
- Krteq
- Čestný člen

-
ATiFlash (DOS) - Návod
Poslední verze programu ATiFlash - ATIflash 3.79 (.zip, MegaUpload, 585.69 KB)
Pokud by jsi měl s něčím problémy nebo se chtěl předtím poradit, napiš do stejného tématu odkud pochází ten návod.
Poslední verze programu ATiFlash - ATIflash 3.79 (.zip, MegaUpload, 585.69 KB)
Pokud by jsi měl s něčím problémy nebo se chtěl předtím poradit, napiš do stejného tématu odkud pochází ten návod.