Problémy s teplotou CPU? Obecne reseni zde!
- arxeiss
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problémy s teplotou CPU? Obecne reseni zde!
Docela dobrá teplota, nečekej že už půjde nahoru, max o pár stupňů. Mi se CPU při BURNu rozvaří během 10s a pak už jede na tuto teplotu pořád třeba i 8 hodin. To máš úplně OK
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
- Betrayer
- Začátečník
-
2 arxeiss...takze ta teplota je v poho?lebo kamos ma ten isty chladic i skrinu len ma iny procak konkretne stvorjadro 6600vku a ma teploty max 55 stupnov...tak preto sa mi zda ze tu nieco nehraje...co bude ked ten procak pretaktujem?
MB: Asus P6TD Deluxe, CPU: Intel Core i7 920 D0 + Thermalright Ultra 120 eXtreme + Noctua NF-P12-1300, GPU: ATI Sapphire HD 5870 1GB Vapor-X, HDD: Samsung Spinpoint F1 1TB, RAM: 3x2 GB kit DDR3 Kingston HyperX 2000MHz CL9, PS: Corsair Power Supply HX 850W, CASE: Cooler Master HAF 932
- arxeiss
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Myslím že se to tu někde psalo že ty i7 a i5 mají nějaké vadné čidla, jim to ukazovalo i 98°C apod. Pokud se pletu tak mě opravte.
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
- Betrayer
- Začátečník
-
Tak neviem, spolieham sa na udaje z Core Temp, zostavu mam celkom novu a mam tam plombu tak ani nemozem kuknut dovnutra...akym sposobom by sa este dala zistit teplota jadier?
MB: Asus P6TD Deluxe, CPU: Intel Core i7 920 D0 + Thermalright Ultra 120 eXtreme + Noctua NF-P12-1300, GPU: ATI Sapphire HD 5870 1GB Vapor-X, HDD: Samsung Spinpoint F1 1TB, RAM: 3x2 GB kit DDR3 Kingston HyperX 2000MHz CL9, PS: Corsair Power Supply HX 850W, CASE: Cooler Master HAF 932
- Spo.On
- Začátečník
-
občas se najdou kousky které mají vadná čidla.... a pokud si sáhneš na chladič tak zjistíš že má o dost méně....
- Betrayer
- Začátečník
-
No i tak to potom nieje ziadna vyhra...prave naopak, radsej by som bral moznost ze pricinou vysokych teplot je zle namontovany chladic ako nejake vadne teplotne cidla...montaz chladica sa da napravit
- Spo.On
- Začátečník
-
Stručně: teploty v zátěži do 70°C jsou v pořádku..... a pokud chceš sundat a znova nandat chladič můžeš to zkusit, ale myslím že ti to moc nepomůže...
- Betrayer
- Začátečník
-
No ja som tesne pred touto hranicou, ale asi sa pozriem na ten chladic, lebo mam v plane taktovat a bohvie kde sa tie teploty az vysplhaju...to by sa mi mohlo pri nespravne nasadenom chladici potom vypomstit
- Spo.On
- Začátečník
-
Možná bych použil lepší teplovodivou pastu... podle toho jakou tam teď máš....
- Betrayer
- Začátečník
-
No mal by som tam mat pastu od Thermalright, kedze ta sa dodava ku chladicu co mam, ale nastopro to neviem pretoze bednu mi skladala firma od ktorej som aj kupoval komponenty...myslim ze v paste to nebude, ale teraz uz si niesom isty nicim...
- kotas
- Středně pokročilý
Ta pasta od Thermalright je v pohodě, sám ji používám a měl jsem ji taky u chladičů od nich. Je to vůbec obyčejná bílá pasta (elektricky nevodivá), ale na druhou stranu se dobře "zapeče" a po dlouhý době, když jsem sundával chladič, tak se s ní nestala "zubní pasta" a ani nezatvrdla..Betrayer píše:No mal by som tam mat pastu od Thermalright, kedze ta sa dodava ku chladicu co mam, ale nastopro to neviem pretoze bednu mi skladala firma od ktorej som aj kupoval komponenty...myslim ze v paste to nebude, ale teraz uz si niesom isty nicim...
Jasně, jsou i lepší pasty, MX2 apod., ale rozdíl mezi nima je minimální, v celku okolo 1-2 stupňů.
- Spo.On
- Začátečník
-
no to je jasný nejlepší je si udělat diamantovou rozdíl kolem 10°C...
ty voe těď sem zkoušel burn test v OCCT a teplotu sem monitoroval přes realtemp.... jak může být rozdíl 10°C??? Jinak procesor E4400 2Ghz@3Ghz... v OCCT 69°C a realtemp 59°C...
Edit: v idle... 27°C
ty voe těď sem zkoušel burn test v OCCT a teplotu sem monitoroval přes realtemp.... jak může být rozdíl 10°C??? Jinak procesor E4400 2Ghz@3Ghz... v OCCT 69°C a realtemp 59°C...
Edit: v idle... 27°C
- G1ml1
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim , chtel bych se zeptat kolik jsou tak optimalni teploty pro procesor C2D E8400 v zatezi? Tak aby se mu nejak brutalne nesnizovala zivotnost.
- arxeiss
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Taky záleží co máš za chladič. Ale pokud boxovaný tak by ses neměl dostat přes 60°C, nebo jen lehce, na intelu je napsané teplota maximální málo přes 70.
- xxl.mira
- Nováček
-
Intel Core Quard 9300
nevim proc, ale mam dost rozdilny teploty jednotlivich jader, pri nulovim zatizeni.
Je toto v poradku, nebo je treba to nejak resit?
http://i50.tinypic.com/2d78wpl.jpg
//Stano - presun
//Stano - presun
- kotas
- Středně pokročilý
Re: Intel Core Quard 9300
- Špatnej přítlak chaldiče k CPU (přesněji IHS procesoru), nebo taky může bejt IHS křivý, což se občas stává a je to normálníxxl.mira píše:nevim proc, ale mam dost rozdilny teploty jednotlivich jader, pri nulovim zatizeni.
- Spo.On
- Začátečník
-
spíš bych to viděl na špatný senzor, ale samozřejmě může zkusit sundat chladič a kouknout se...
- KunNy
- Začátečník
-
kotas: Zapomínáš na jednu z nejdůležitějších věcí - a to že čidlo(a) ukazují teplotu špatně - špatná kalibrace teplotních čidel.
// Spoon mě předběhl a vystihl to přesně
// Spoon mě předběhl a vystihl to přesně
HTPC:Core i5 3570K @ 4.5Ghz (1.30V) + ASUS V GENE + 8 GB OCZ Platinum 1866Mhz + MSI Geforce GTX 580 + Samsung F3 1TB + DVD-RW + Chieftec CFT-560A12C + 3R System HT-1100 + watercooling (Cawedog ZOUY + TOKRA + fullcover GPU, 360mm rad, Eheim HPPS + Innovatek AGB)
- xxl.mira
- Nováček
-
Re: Intel Core Quard 9300
kotas píše:- Špatnej přítlak chaldiče k CPU (přesněji IHS procesoru), nebo taky může bejt IHS křivý, což se občas stává a je to normálníxxl.mira píše:nevim proc, ale mam dost rozdilny teploty jednotlivich jader, pri nulovim zatizeni.
takze si z toho nemusim delat hlavu? jinde mi napsali, ze je to na reklamaci
- kotas
- Středně pokročilý
to xxl.mira:
- Ne, je to normální . Ještě můžeš zkusit, jestli máš správnej přítlak chladiče na CPU.
- Ještě jsem zapoměl na maličkost, za kterou mě tady kluci málem slinčovali , taky to může bejt špatnou kalibrací čidel - já měl podobný problém se svým CPU E4300 kde mimochodem ukazovali jádra okolo 70 stupňů - což ovšem nebyla vůbec pravda a povrch měl jenom okolo 35 max . Je jedno, jaký tam byl chladič, ať už box či nějaké dělo za patnáct kil - pořád +- stejné..a chladič byl vždy chladny, dokonce i po underclocku
- Ne, je to normální . Ještě můžeš zkusit, jestli máš správnej přítlak chladiče na CPU.
- Ještě jsem zapoměl na maličkost, za kterou mě tady kluci málem slinčovali , taky to může bejt špatnou kalibrací čidel - já měl podobný problém se svým CPU E4300 kde mimochodem ukazovali jádra okolo 70 stupňů - což ovšem nebyla vůbec pravda a povrch měl jenom okolo 35 max . Je jedno, jaký tam byl chladič, ať už box či nějaké dělo za patnáct kil - pořád +- stejné..a chladič byl vždy chladny, dokonce i po underclocku