Jak začít s domácím videem?

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
Vodny
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jak začít s domácím videem?

Příspěvek od Vodny »

Zdravim všechny, co otevřeli toto téma.

Potřeboval bych poradit, jak začít s úpravou domácího videa z kamery.
Pořídil jsem zařízení od Panasoniku konkrétně HDC-SD9
http://www.comptorg.com.ua/blog/wp-cont ... dc-sd9.jpg. Jedná se poměrně maličkou kameru, která by měla zvládat větší rozlišení. Záznamy budou přehrávány na TV Samsung UE40B6000VW. Už jsem pár pokusu vyzkoušel ale výsledek nebyl zrovna dobrý. Pokud kameru připojím pomocí Componetn Video přímo k TV obraz je exkluzivní. Ale po použití né zrovna moc dobrého přiloženého programu se z čistého obrazu stane takové cosi. Je mi jasný, že obraz je silně zkomprimován (z 16GB na 4,7GB) a tak to musí být někde znát ale očekával jsem alespoň trochu lepší výstup.

Další pokud byl vypálit záznam na DVD+R (DL) za použití PinacleStudia 12. Tady byl výstup už dostačující ale mám zase problém s přehráním v DVD přehrávači. Jako by nedokázal přehrát DL disky. Dochází k zastavení přehrávání zhruba v 1h 16m. Jako by nedokázal začít číst tu další vrstvu, přitom výrobce udává, že lze přehrávat tyto disky. Napadá mě pouze to, že je potřeba záznam rozdělit na více stop (mám pouze jednou dlouhou)

Ještě bych se chtěl zeptat, zda nemáte nějaký tip, jak snáž pracovat se soubory co kamera vytváří. Jedná se o m2ts a práce s nimi v Pinacle Studiu je opravdu zdlouhavá.

To by bylo prozatím vše. Určitě se ještě budu ptát ale zatím nevím vůbec za jaký konec to mám vzít. Plavu ve všech těch různých formátech atp.

Edit: Umi Pinnacle Studio rozdělit při exportu záznam například na 2-3DVD z důvodů zachování kvality?
PC pro zábavu:
CPU: Intel Core i5-750 Chlazení: Arctic Cooling Freezer Xtreme (rev. 2) MB: MSI P55-GD65 RAM: 2x2GB Kingston KHX1600C8D3K2/4GX GPU: ATi ASUS HD5850 1GB HDD: WD Caviar Green 1TB Ostatní zazřízení: DVD-RW od LG, čtečka většiny druhů paměťových karet Case: NZXT ZERO 2 Zdroj: Corsair HX750 Displej:HP LP2475w Reproduktory: Genius HT 5100

Pomocník při práci:
Hewlett-Packard 2730p (Tablet PC)
otrekr
Začátečník
Začátečník

Re: Jak začít s domácím videem?

Příspěvek od otrekr »

Je to full hd.Potřebuješ výkoný procesor na rendering.Paměti ram aspoň 2gb a více.Mě přesvědčil program sony vegas 8.0 (vyšší verze jsem nezkoušel).Zvládá full hd co máš ty a myslím že dokáže i super full hd.Práce s ním je jedna radost,když jsem majitelem výkonějšího počítače.Doporučuji propojit počítač s televizí něčím jako hdmi,vga,dvi a následně přehrávat video přes počítač..Pozor na délku kabelu,aby se neztrácel signál či nerušil...TV je 1080x1920 takže zanechej full hd formát (snad si v něm nahrával).V dnešní době bych se na DVD a dl DVD vyprdnul.Kup externí či interní HDD a pár TB (investice 1800Kč a víše) a nějaký čas budeš tam házet kupu videa v krásné kvalitě.Nešetři na kabelu,dnešní HDMI 2.0 ti vydrží léta.Snižovat kvalitu nedoporučuji,později zjíštíš proč a budeš litovat.Toť vše.Když mixuješ k tomu hudbu, tak jedině wav či flac.Toť vše :D
edit:// scart myslím dokáže standart pal 768x576 a to je i takové rozlišení přibližně dvd video...
Vodny
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vodny »

Co se HW týče to by snad neměl být problém.

No v full HD jsem nahrával vždy a veškerý originály si nechávám stranou na externím disku pro případ potřeby takže snad nikdy litovat nebudu pokud mi ten HDD neodejde.

Zkusím tvůj tip a vyzkouším sony vegas našel jsem trial verzi 9 v 64-bit ver. Má to pouze 130MB což je dost podezřelý oproti PS, který má 5-7GB ale uvidíme.
PC pro zábavu:
CPU: Intel Core i5-750 Chlazení: Arctic Cooling Freezer Xtreme (rev. 2) MB: MSI P55-GD65 RAM: 2x2GB Kingston KHX1600C8D3K2/4GX GPU: ATi ASUS HD5850 1GB HDD: WD Caviar Green 1TB Ostatní zazřízení: DVD-RW od LG, čtečka většiny druhů paměťových karet Case: NZXT ZERO 2 Zdroj: Corsair HX750 Displej:HP LP2475w Reproduktory: Genius HT 5100

Pomocník při práci:
otrekr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od otrekr »

Sony vegas je jednoduchý prográmek.Těch 130mb je bez filtrů,efektů a tak dále.Když jsme tam nahral všechny efekty,pohybovalo se to okolo 10gb xD Jinač jako základ tam snad jsou nějaké filtry,přechody...

HW u tebe nebude problém.Procesor se ale i tak zapotí...Grafika taky trochu...Já jsem pinnacle nesnášel za přístup ke mě jako k blbovy.Ten sony vegas má vše napsáno a né malováno jako pinacle xD Jinač umí exportovat do hodně formátů a dále podobně.Jinač asi warez... :oops:
Vodny
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vodny »

Nu zrovna jsem Vegas "koupil" a když to porovnám Pinnacle tak to je teda rozdíl!! Jedna se to teda hejbe svižněji ale moc se mi v tom nedaří pracovat. Asi je moc brzo. Ale ocenil bych nějakou příručku pro začátečníky. Alepoň popis interfacu abych věděl co kde je + základní operace(načíst soubory, nastavit výstup + třebas par přechodů atp.) prostě základ co se hodí.
PC pro zábavu:

Pomocník při práci:
otrekr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od otrekr »

Jak říkám Pinnacle je pro netechnický typ člověka.Připomíná mi návod k použití nože xD Já jsem uživatel který žádá výkon a pohodlnost při pracování s videem.Můžeš kopírovat video crl+c a ctrl+v,co zvýrazníš dáš delete máznuto.To vše probíhá rychle.Můžeš přetahovat video rovnou ze složek do programu.(vyhoda když máš dva monitory).Kupu dalších věcí které se dělají skoro samo.Máš možnost několika zvukových stop a dále podobně.Dej si pozor na výstupní velikost,já jsem jednou dokázal vytvořit film o délce 30minut a velikosti 30gb :oops: Můžeš posout videe, táhnutím myši.Když videa posuneš více zapadají do sebe je to plynulý přechod.Je to kvalitní program.Dělá se v něm rychle když je dobrá pracovní stanice.Je to program bez těch zaoblených dnešních moderních tvarů.Můžeš nastavit že když dva filmy přicvakneš,stane se automatický spoj s nějakým přechodem tebou nastaveny atd.Myslím že dokáže pracovat s flac...S tím návodem máš pravdu,spíš to bude ale nedostatek znalosti angličtiny technické v mém případě :D
Tadyk jsou filmy mnou vytvořené ním:
http://www.stream.cz/video/227/324051-b ... d_id=64547
http://www.stream.cz/video/227/323139-s ... d_id=64547
dokážu udělat pěkná videa,ale né na mém počítači s celeronem 2,6ghz 1024mb ram a 64bit,128mb vga moc toho neporobíš.Renderoval jsem asi dva dny.Ale na new počítači musí být práce s tím program krásná :D .Mě se líbí že se zvukem můžu pracovat jako v audacity :D Je to vela dobrá programa...Je to všechno logické!
strelec3751
Nováček
Nováček

Příspěvek od strelec3751 »

Téměř vyčerpávající (alespoň já jsem byl po jeho přečtení vyčerpán) návod na Sony Vegas.
http://www.tvfreak.sk/modules.php?name=News&new_topic=9
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Ano, Pinnacle je pro nenaročné uživatele, nebo když chces neco rychle střihnout. Vegas spolu s DVD architect, to je parada v tom pracovat. Také používam. :-)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
otrekr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od otrekr »

S tím pinnaclem slouhlasím.Ten sony vegas pro ,,mě" patří ke špici.Když člověk s tím umí a dobrou pracovní stanici,není co řešit :D
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“