Ahoj, mám už nějaký pátek externí disk WD MyBook, 500 GB, ještě starý model s kulatým tlačítkem na předku, připojení přes USB a FireWire. Poslední dobou začíná jakoby mizet ze systému. Párkrát mi to nabídlo naformátování, ale většinou se stane to, že když na něj chci přistoupit, tak se neroztočí a otevře se mi jen okno, kde neni jediný soubor. Vždy zatím pomohlo harddisk odpojit a znovu připojit.
Používám Windows 7 RC1 a tyto problémy jsem začal pozorovat teprve před asi týdnem. Máte někdo nějakou zkušenost? Značí to, že jde disk do háje, nebo bude problém někde v připojení, v tom "šuplíku"?
//Teď jsem ho zkusil připojit přes FireWire a neroztočí se. Systém píše "This device cannot start. (Code 10)".
Zvláštní chování externího WD
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- mir77
- Začátečník

Zvláštní chování externího WD
Dell Inspiron 7720, HP Compaq 6530b
- xxsawer
- Začátečník

-
Re: Zvláštní chování externího WD
Nezkoušej na Win 7, ale na něčem co je zajetý, zkusil bych xp nebo visty s plnyma updatama...
Jestli to bude stejný tak jde disk podle mě do kytek. Netaháš ten disk náhodou někde v tašce?
Jestli to bude stejný tak jde disk podle mě do kytek. Netaháš ten disk náhodou někde v tašce?
- LOVIT
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
OS za to opravdu nemuze, to je uplne jedno jestli to bude zkouset na XP nebo win7, pokud se nemuze roztocit je to bud hw porucha disku a nebo se mohl seknout kabel od trafa k napajeni disku, usb samo to neuzivi, pokud uz nemas zaruku a ses trosku zrucnejsi muzes zkusit disk rozdelat a pripojit k desce mrknout na SMART, pokud bude v pohode tak je to bud nejakym konektorem nebo tim napajecim kabelem, trafo se stejnyma parametrama by sehnat jit melo
DESKA: Asus P5Q-EM, CPU: Intel Core2 Quad Q9300@3,15GHz, RAM: 4x2GB Kingmax 800 MHz, GPU:Gainward GTX 460 768MB, HDD: 2x WD VelociRaptor 300GB Raid 0 + WD green 640, ZDROJ: Enermax Liberty 500W ;;;--;;; Peklostroj: DESKA: GA G41M-combo, CPU: Intel Pentium Dual Core E2160@3GHz, RAM: 2x1GB Kingmax 667 MHz, GPU:Saphire HD4670 Ultimate 512MB, HDD: WD green 500, ZDROJ: Fortron 80+ 350W;;;--;;; Notebook:HP probook 4520s
- mir77
- Začátečník

V systému to fakt neni
Je jedno, co je zajetý, ty systémy šlapou dobře
Napájení to nebude, to by zhasnul celej. Takhle svítí, že je ve stand-by. Prostě jen vytáhnu USB, zapojim USB a jede. SMART přečtu i přes USB, ne? To nemusim tahat do PC, ne?
Každopádně asi mi nezbyde nic jinýho, než ho vypreparovat a připojit někam do stolního na otestování...
- LOVIT
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
pres usb tak na 99% smart neprozenes, ikdyz mam nejakej 2,5" box od icybox a se spesl SW ses schopnej cist teplotu a aktualni prenos, ale to je jen zlomek co smart umi
DESKA: Asus P5Q-EM, CPU: Intel Core2 Quad Q9300@3,15GHz, RAM: 4x2GB Kingmax 800 MHz, GPU:Gainward GTX 460 768MB, HDD: 2x WD VelociRaptor 300GB Raid 0 + WD green 640, ZDROJ: Enermax Liberty 500W ;;;--;;; Peklostroj: DESKA: GA G41M-combo, CPU: Intel Pentium Dual Core E2160@3GHz, RAM: 2x1GB Kingmax 667 MHz, GPU:Saphire HD4670 Ultimate 512MB, HDD: WD green 500, ZDROJ: Fortron 80+ 350W;;;--;;; Notebook:HP probook 4520s
- mir77
- Začátečník

Já mám přímo MyBook, WD k tomu dodává nějakou diagnostickou utlity, tak jsem se k tomu konečně dostal. SMART Status je jako FAIL a u Spin Up Time je value 175 vysvícený červeně. Zbytek se tváří, že je v pořádku. Teď ho vypreparuju z toho boxu, stejně už dávno neni v záruce a připojim si ho externě přes takový udělátko co mám k notebooku a budu sledovat, jak se chová a asi pomalu odehrávat data.