PC do auta-Pozice HDD
- Fox_25
- Začátečník

-
PC do auta-Pozice HDD
Čau, hodně by mě zajímalo jestli je možné nějak umístit normální HDD v autě. Napadlo mě ho umístit na stojáka abych částečně eliminoval otřesy po vjetí do díry na silnici. Nějaké vytlumení přes gumové silentbloky by taky nemuselo být marné.
- smrtka.smety
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: PC do auta-Pozice HDD
Ahoj,
otřesy (i ty menší), stejně tak i špatná poloha disku nesvědčí. Hlava disku je nad plotnama vzdálena pár mikronů, nedovedu si představit jak by to mělo fungovat. Proč vlastně potřebuješ HDD do auta, možná poradíme alternativu.
otřesy (i ty menší), stejně tak i špatná poloha disku nesvědčí. Hlava disku je nad plotnama vzdálena pár mikronů, nedovedu si představit jak by to mělo fungovat. Proč vlastně potřebuješ HDD do auta, možná poradíme alternativu.
- Fox_25
- Začátečník

-
Alternativ je dost, SSD nebo compact flash s ide/sata řadičem. Mě se to jen nechce vzhledem k cenám pevných disků takhle řešit, ale možná budu muset. Určitě vyzkouším i ten normální HDD, válí se mi doma 260 a 80gb.
HDD do auta chci protože tam bude PC. V tom bude asus xonar, nějak chci rozmístit třípásmové repro, dotykové LCD, slim dvd mechaniku. Přes wifi bude spojení s domácím PC. Rád bych tam ukládal foto z dslr a doma jednoduše přes wifi přetáhnul. Je to ještě dlouhá cesta než to bude hotové.
HDD do auta chci protože tam bude PC. V tom bude asus xonar, nějak chci rozmístit třípásmové repro, dotykové LCD, slim dvd mechaniku. Přes wifi bude spojení s domácím PC. Rád bych tam ukládal foto z dslr a doma jednoduše přes wifi přetáhnul. Je to ještě dlouhá cesta než to bude hotové.
- smrtka.smety
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
To asi spíš compact flash + řadič, nebo zkus nějaký ten disk na zkoušku.
- Maranov
- Mírně pokročilý

HDD i něco vydrží, ale extra spolehlivé to tedy nebude... zavěs ho pružně na nějakou tu leteckou gumu, aby byl "ve vzduchu".
Ale i tak bude asi nej nějaký řadič s CF.
Ale i tak bude asi nej nějaký řadič s CF.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ceny CF a SD už jsou tak nízko, že to je už přijatelné řešení. SSD je též řešení. Normální HDD opravdu otřesy nerad a protože se plotny točí vysokou rychlostí, chová se ještě navíc jako gyroskop. Toho by se ale dalo využít, jen by ten disk musel být pružně zavěšen, ale vodorovně.
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj- evlo
- Červená karta

-
Ja mam normalni 2.5, pozice normalni - navysku a nic se mu nestane ani s tim debilnim sportovnim podvozkem co mam. O tom, ze bych mel nejaky silentbloky pro blok se zabavni elektronikou taky nevim. Je to zatim o neco vic nez pulrocni zkusenost.
- Fox_25
- Začátečník

-
O 2,5 disku jsem přemýšlel, vzhledem k jejich určení by mohl něco snést. Zatím to vypadá že na systém bude stejně ssd nebo cf, na data zkusím normální, když chcípne jeho chyba
Teď ještě pořešit celkové umístění a bude to ok. Ještě že v B3 passatu je dost místa.
evlo>Možná máš holt štěstí, disk by to za normálních okolností opravdu snést neměl.
Trinom>Vidíš, tohle mě nenapadlo, za pokus to stojí.
Teď ještě pořešit celkové umístění a bude to ok. Ještě že v B3 passatu je dost místa.
evlo>Možná máš holt štěstí, disk by to za normálních okolností opravdu snést neměl.
Trinom>Vidíš, tohle mě nenapadlo, za pokus to stojí.