Teplovodivé pasty

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Mima
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Teplovodivé pasty

Příspěvek od Mima »

Právě jsem si koupil novej procák u jedné nejmenované firmy, je to Appelbred 1,8 Ghz + dostal jsem k němu návod, jak nasazovat chladič a ostatní prkotiny. Problém je v tom, že tam varují před použitím stříbrné teplovodivé pasty u procesorů AMD a tak bych se chtěl zeptat, jakou teplovodivku máte na procácích AMD Vy. Já osobně si myslím, že je to pěkná blbost.....
MB Biostar M7VIT Pro Via KT400A, AMD Duron 1,8Ghz(Burn-39 stupňů s WindTunelem), A-Data DDR400 512MB, Ati Radeon 9600Pro 128MB, HDD WesternDigital 40GB 7200ot., SB Live!...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

taky si myslím, stříbrná pasta je ok. mám ji na obou CPU bez problémů, a i ve firmě ji dáváme všude... je možný že některý pasty mají určitou elektrickou vodivost a když se s ní napatlají i můstky na CPU tak se to může zkratovat, ale to už asi moc kecám...

suma sumárum, myslím že není se čeho bát, zvlášť když tam tý pasty dáš tak akorát :wink:
ignorelist: kremrole a dezoláti
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

zombie píše:je možný že některý pasty mají určitou elektrickou vodivost a když se s ní napatlají i můstky na CPU tak se to může zkratovat, ale to už asi moc kecám...
Nekecáš, to se opravdu může stát. Ale pokud se pasta aplikuje jenom na jádro, tak tam problém není...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

Ja taky pouzivam stribrnou sracku vod titanu desnej gumac to je ale aspon to funguje lip nez bila co sem mel ta se pri 75 C zacne uplne vyparovat :twisted:
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
uuuuu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od uuuuu »

Už jsem slyšel o nefunkčním Thoroughbredovi,právě po aplikaci stříbrné pasty.Dostala se z jádra na těch 5 rezistorů(asi to jsou) poblíž jádra a ten procesor pak nenaběhl.Po odstranění prý byl zase funkční.
uuuuu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od uuuuu »

Dr Meduza píše:
uuuuu píše:Už jsem slyšel o nefunkčním Thoroughbredovi,právě po aplikaci stříbrné pasty.Dostala se z jádra na těch 5 rezistorů(asi to jsou) poblíž jádra a ten procesor pak nenaběhl.Po odstranění prý byl zase funkční.
Ja sem slisel ze slimaci utahnou autobus :old5:

Tak si vezmi broučku ohmmetr,udělej si bobíček stříbrný pasty na stole,vraž do něj elektrody a koukni se co to ukazuje.To mám vyzkoušený a ta pasta je vodivá(sice to není valný,ale něco proteče)
A když si vezmu,že se ke spojování můstků používá tuha,která má odpor řádově v kiloohmech,je to dost reálný.Taky asi záleží na obsahu stříbra,takže čím kvalitnější,tím nebezpečnější.
Krevety
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krevety »

pouzivam silikonovou tam je to jistota :D
NB: ---
PC: AMD Ryzen 7 5700X3D, AMD Radeon RX 6800, ASUS TUF GAMING X570-PLUS, 32GB DDR4-3600, Samsung 990 PRO 4TB, Samsung 960 PRO 2TB, Win10 x64 Pro
Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorp »

tak nepoužívejte žádnou a nic se nezkratuje :lol:
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

no taky moje řeč, na 486 nemám ani pasiv a pasta není potřeba...

...ne, opět platí že nic se nemá přehánět a to platí i o množství pasty...
...ten kdo má P4 a AMD64 je za vodou :wink:
Francie ... sladká Francie
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Presunuto do chlazeni & promazano od OT.

Ja mam nejradsi klasickou bilou od Arcticu nebo Zalmana, se stribrnou pastou od titanu mam zkusenout, ze se casem z procaku nekam uplne ztrati (vypari ?) a pri jeji aplikaci je navic pak stribrne cokoliv co se octne v me blizkosti, aniz bych si byl vedom, ze jsem na to sahal :)
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Jiri Drak píše:Ja mam nejradsi klasickou bilou od Arcticu nebo Zalmana, se stribrnou pastou od titanu mam zkusenout, ze se casem z procaku nekam uplne ztrati (vypari ?)
Já taky. Spire má svojí bílou pastu podle mně ještě o trošku lepší, než AC, se Zalmanem jsem ještě tu čest neměl. Stříbrnou Titanku jsem viděl dneska ve škole, když jsme měli s kolegou správcem rozebranou učitelskou stanici (Ehm, no, stanici... Palomino něco+ na KT133A mATX). Vypadala zajímavě. Už teď vím, že se tahle pasta nikdy nedotkne žádného z mých procesorů... :-)
pri jeji aplikaci je navic pak stribrne cokoliv co se octne v me blizkosti, aniz bych si byl vedom, ze jsem na to sahal :)
No já nevim, ale mně se tohle stává při práci s jakoukoliv pastou... :D Zubní nevyjímaje... :lol:
Albi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Albi »

Taky mám raději klasickou bílou... Nedávno jsem aplikoval nějakou noname, co mi ležela už 2 roky v šuplíku a bylo to rozhodně lepší než ta guma co je tam origoš... :wink:
CPU: AMD Phenom X3 8750 BE (s. AM2+) 2.4GHz@2.8GHz - CoolerMaster Hyper 212; MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 - AMD 790X; RAM: 4x 1024MB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA; VGA: GigaByte HD4870 (GV-R487-1GH-B) 1GB, PCI-E; HDD: 2x Seagate Barracuda ES ST3750640NS - 750GB SATA II; Seagate Barracuda 7200.10 ST3250820AS - 250GB SATA II; Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II Mechanika: LG GSA-GH20NS10 DVD-R/+R, DualLayer; Case: Chieftec Smart Series, SH-01B-B-B-400, černá ; Zdroj: Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Monitor: Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22";
Epidot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Epidot »

Podle mojeho neodborneho nazoru bych to tereticky videl nejak takhle:
- na vylesteny zrcadlovy chladic mikrofilm bile silkonove pasty na CPU
- na nevylesteny ,,nerovny,, cladic stribrnou pastu. treba vic a pak to rozjezdit chadicem

Tak sem to udelal po vylesteni FalconaII. Dal sem tam elektrikarskou pasticku - skoro nic, a to nic jsem rozetrel rovnomerne ziletkou na CPU.
Asi po tydnu jsem sundal chladic a to nic bylo stejne vytlaceno okolo CPU a zustala tam jen opravdu tenoucka (uplne pruhledna) vrstvicka.
Teplota sla o 2stupne dolu :)
13600k@54x/44x+Noctua D15SG2, MSI Z690 Tomahawk, 32GB Kingston DDR4 3600, ASUS TUF RTX 5070Ti, ASUS ROG SWIFT PG279Q HW G-Sync, Samsung 990Pro 2TB, 970Evo+2TB, 970Evo+1TB, Intel 660p 2TB, Dell EMC/PM893 1,92TB, Intel X25-M 80GB, Fractal Torrent Solid, Corsair RM1000x('24), Logitech G502+G815 tactile US, Secretlab OMEGA, RME ADI-2 DAC FS+Denon AH-D9200
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Epidot píše:Podle mojeho neodborneho nazoru bych to tereticky videl nejak takhle:
- na vylesteny zrcadlovy chladic mikrofilm bile silkonove pasty na CPU
- na nevylesteny ,,nerovny,, cladic stribrnou pastu. treba vic a pak to rozjezdit chadicem
Ne ne, na nevyleštěný "nerovný" chladič taky mikrofilm bílé. Ale pasta se btw vešinou nanáší na procesor... :wink:
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Dotaz

Příspěvek od mina »

Jen takovej dotaz, trozku off-topic:

Dejme tomu, ze bych vylapoval chladic i heatspreader. Melo by cenu tam jeste nejakou pastu cpat? Pokud jo, jak ji tam nayst, aby se mi pak hezky rozplizla?

Dikec
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate ;)
Marian
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Dotaz

Příspěvek od Marian »

mina píše:Jen takovej dotaz, trozku off-topic:

Dejme tomu, ze bych vylapoval chladic i heatspreader. Melo by cenu tam jeste nejakou pastu cpat? Pokud jo, jak ji tam nayst, aby se mi pak hezky rozplizla?

Dikec
Podla mna ked to silne pritlacis tak sa to "rozplizne"
A64 Winch 3000+@4050+, 285x9, 1.58V, AC freezer 64 PRO @ 5V, ABIT AV8, Dual 2x 512MB A-DATA Vitesta 500@510Mhz 3-4-4-7-1T, Raptor powa! SATA 16MB cache, MSI NX6600-VTD128 Diamond @ 550/1100 + Primecooler VGA-HG1 Blue @ 5V, 20" LG FLATRON 204WT, Genius 5.1 HT, Levicom Visible Power 450W/30A, Logitech MX400, WinXP prof. SP2
Casemod
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Dotaz

Příspěvek od TomV »

mina píše:Jen takovej dotaz, trozku off-topic:

Dikec
Tenkou, skoro průhlednou vrstvu rovnoměrně po celé ploše. Je to sice makačka, ale když máš cvik, to jde celkem rychle. A velký přítlak chladiče na CPU.

Asi si vylapuju svýho Bartona... :lol:
Lord Skullhead
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord Skullhead »

normálne naneste tam silikonovú pastu, kreditnou kartou urovnať a potom nasadičť chladič a pritlačiť...jadro to vydrží...aspoň mne... :-D
čím by ste upravovali spodok chladiča?brúsnou pastou???
PC: A64 Venice 1800Mhz@2662Mhz[9x296Mhz HTT] cooled with AC64 Freezer, ASUS A8N-SLI Deluxe+Zalman ZM-NB47J, 2x512 MB Geil Ultra-400 484 Mhz-CL2.5-4-4-6, Hitachi 7k250 160BG SATA 8MB cache, MSI nVidia NX6600GT PCIe 128MB 570/1140, Teac W540E, BenQ 16/40, Enermax EG465AX-VE-G-FCA+20to24 pin, CASE Avance Titan Thunder Mod 2.0, 12cmEnermax+4x8cm Enermax, Neovo F-419, Creative Inspire 2400, Logitech MX310+X-RayPad Thunder 8
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

?

Příspěvek od mina »

Brusná pasta je asi moc hrubá (resp. sem se ještě nesetkal s takovou co by byla jemější jak lapování).

Jinak lidi, neodpověděli ste mi na základní otázku - pokud vylapuju jak chladic tak heatspreader, bude použití pasty vůbec citelný?
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate ;)
[Might]
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od [Might] »

Tedka sem si koupil Arctic Cooling Cooper
5% Silver
5% Cooper

A teplota u mýho Durdy na 2.2Ghz + 1.75V(Real 1.79) se pohybuje okolo
39-40C a předtim s tou samou pastou akorát silver 44C a pak to šlo až na 60C (5měsíců) ..

Duron 1.8@2.2(11*200)Ghz | WhisperRock IV | A7N8X-X (nForce2) 1.0.0.9 | Ati Radeon 9550GE@R9600Pro 250@450Mhz/400@600Mhz + [80x80 + TT Ramsink Copper] | 2 x ST380011A 80GB = 160GB | 512DDR 400Mhz Kingstone [8-3-3-2.5]2.8V | CDRW Teac W540E | DVD Toshiba | SB Live! 5.1 | Repro 4.1 FPS1600 | Genius Video Wonder Pro III | Fortron FSP350-60PN(PF)350W| Win XP Professional | Microsoft 4.0A | 17" Hyundai ImageQuest Q790
.:: 3DMark01 SE = 13000b. 3DMark03 = 3700b. 3DMark05 = 1500b. ::.
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“