NVIDIA PhysX - poznatky z praxe
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- tielka
- Středně pokročilý

Re: NVIDIA PhysX - poznatky z praxe
Ok mám GTX 275 takty v podpisu má pro mě vyznam investovat do druhé karty .
- Trek
- Začátečník

Zalezi na hrach, ale v Batmanovi nebo tak by se druha karta velice projevila. Nejmene bych doporucil neco s 128 cory.
- dexterav
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no ja som tiež myslel skorej dlžkuOndraSter píše:Ani PCIe x16 není potřeba, já měl druhou kartu v x4 slotu (ale má plnou délku) a taky to šlo (GTS250+8800GTX).
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- crashPC
- Mírně pokročilý

Kdy na PCT udělaj rozumné testy(jestli to jde) jaká sekundární karta stačí na plnohodnotné PhysX a jaká ne?
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- tielka
- Středně pokročilý

128 core to odpovídá 8800 gts ted otázka: uchladí to pasivní chladič ?Trek píše:Zalezi na hrach, ale v Batmanovi nebo tak by se druha karta velice projevila. Nejmene bych doporucil neco s 128 cory.
- Trek
- Začátečník

Co jsem vypozoroval, tak PhysX výpočty grafickou kartu skoro vůbec nezatěžují, teplota karty se zvedá o nula nula prd (mám 9800GTX) - což znamená, že větrák se točí pořád pomalu, takže žádnej kravál.
Jiná věc je GTX295 kterou mám, ze který se stane při hraní taková turbína.
Jiná věc je GTX295 kterou mám, ze který se stane při hraní taková turbína.
- tielka
- Středně pokročilý

no jo to ale paříš a zároven to počítá to je jasné ta moje to samé ventoš jede i na 70%.ok myslel sem si že počítání fyziky pro gpu nebude takový záhul jde o to že budu dávat vodní blok aby to nedělalo kravál a druhou jenom pasiv.
- Trek
- Začátečník

Já mám GTX295 - ta jede jako šílená protože topí a jen na PhysX 9800GTX která je v pohodě.
Podle mne by to tak mohlo jít jak to píšeš. Vodník a pasiv, pokud bude skříň trochu profukovaná, tak podle mne no problem.
Podle mne by to tak mohlo jít jak to píšeš. Vodník a pasiv, pokud bude skříň trochu profukovaná, tak podle mne no problem.
- tielka
- Středně pokročilý

V bočnici mám 20 cm ventoš má 800 otáček tak si myslím že ten objem vzduchu co nafouká na desku bude stačit na to aby ten pasiv profouknul.
- Trek
- Začátečník

No v podstatě jediná hra, která za PhysX stojí je Batman, tam je to perfektně udělaný.
Jinak ostatní hry jsou slabota. V Mirror's Edge něco je, ale ne moc.
Skoro si někdy říkám, jestli ta PhysX karta není zbytečná, protože těch efektů je ve hrách málo. Jen ten Batman, to je bohový.
Jinak ostatní hry jsou slabota. V Mirror's Edge něco je, ale ne moc.
Skoro si někdy říkám, jestli ta PhysX karta není zbytečná, protože těch efektů je ve hrách málo. Jen ten Batman, to je bohový.
- tielka
- Středně pokročilý

no první physX zkušennost viditelně na dojem je pro mě Darkvoid a pokud pujdou s hrama tímto směrem tak potom ta druhá karta a celé physx má význam Batmana sem si taky zahrál ale nějak mě to navzalo vadí mě ta americká ukecanost a všechno moc zdlouhavé než pžijde 20 sekund akce obrazně.dneska sem si stahl divinity II tam je také physx tak uvidím,jo ještě včera sem si dal tu praci nainstaloval sem veneticu a co se tyče vody tak to byla nádhera.
- dexterav
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ono nieje otázka ako vyzerá hra s Physx ale či iné hry náhodou nevyzerajú lepšie , lepšie sa hrajú a physx k tomu nepotrebujú 
PhysX nutne potrebuje hru minimálne na úrovni DAO, MassEfect proste totálny hit kde bude jasne povedané a aj jasne vidieť nemáš PhysX môžeš banovať, nič také nieje ani v dohladne
PhysX nutne potrebuje hru minimálne na úrovni DAO, MassEfect proste totálny hit kde bude jasne povedané a aj jasne vidieť nemáš PhysX môžeš banovať, nič také nieje ani v dohladne
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- graf8
- Červená karta

-
pár otázek pro ujasnění...
Zdravím, měl bych pár otázek (můj PC je v podpisu) takže za 1) chtěl chtěl bych dát PhysX kartu šlo by to na moji desku? (má 1x PCI-ex 16x a 1 PCI-ex 4x), za 2)dále když už by to šlo jakou grafiku pro PhysX?? za 3) jsou s tím problémy? za 4) asi je to blbost ale na tuhle desku by SLI dát nešlo že? (jen pro ujištění pro mě)
no toto je asi vše co bych si chtěl ujasnit díky předem za odpovědi
no toto je asi vše co bych si chtěl ujasnit díky předem za odpovědi
Naposledy upravil(a) beardie dne ned 24. led 2010, 02:11, celkem upraveno 1 x.
Důvod: temy zlucene
Důvod: temy zlucene
- DukeNukemCZ
- Začátečník

-
ja vam nevim, me se to zda jako docela slaby odvar od toho co predvadelo PPU 1 od Ageia, uz je to nekolik let a ze by nejak vyrazne byl rozdrcen cell factor nebo warmonger co se tyce fyzikalnich srandicek to se moc nezda, nejake poletujici papirky a par low-rez vlajicich latek to zvladal i megon z roku 2003 (nevim presne) (nekde je jeste demo ke stazeni). A vzpomina si vubec jeste nekdo na prvni dil RED FACTION?
Hlavne ze to tenkrat vsem vadilo (ageia si hodne p*delala sama) ale z par trapnych lejtajicich listecku a vlajiciho plastiku z Batmana se kazdej muze najednou p*delat...
Hlavne ze to tenkrat vsem vadilo (ageia si hodne p*delala sama) ale z par trapnych lejtajicich listecku a vlajiciho plastiku z Batmana se kazdej muze najednou p*delat...
3D Prophet 9700 Pro-X700Pro -X1600XT-X1950 XTX -2600XT-HD 3870X2-HD 4870X2-HD5670-HD6670-HD7770*-HD6870*-R9 290X
- Mirek Koci
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
http://pctuning.tyden.cz/component/cont ... o-pozlatko
// edit: wtf? Když už zde děláš moderátora, tak dodržuj základy českého jazyka - jinak odkaz na novinku.
// edit: wtf? Když už zde děláš moderátora, tak dodržuj základy českého jazyka - jinak odkaz na novinku.
Naposledy upravil(a) Mirek Koci dne pon 25. led 2010, 16:47, celkem upraveno 1 x.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
WTF, co to má jako být?
//Heh, než začneš někoho peskovat za češtinu tak si nejdřív ukliď na svým písečku. To jak dáváš češtině na frak na MAGu přímo bije do očí
//Heh, než začneš někoho peskovat za češtinu tak si nejdřív ukliď na svým písečku. To jak dáváš češtině na frak na MAGu přímo bije do očí
- Weslo
- Středně pokročilý

fyzika v DarkVoid mi připomíná Mass Effect .... tam ale asi bylo použito CPU PhysX nebo Havoku?
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
- Trek
- Začátečník

V DarkVoid je částic určitě víc než v ME, ale nějaká divná grafika.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
V Mass Effect je použita CPU verze PhysX (UE3).Weslo píše:fyzika v DarkVoid mi připomíná Mass Effect .... tam ale asi bylo použito CPU PhysX nebo Havoku?
Ještě že tu newsku Vašek upravil, za psaní takových kravin by měl dotyčnému urazit pracky. Ale stejně mi to připadá jak PR óda na PhysX
bandita píše:Tím nejčastěji skloňovaným slůvkem není nic jiného, než PhysX. Společnost nVidia pochopila, že hráči již dávno nechtějí u her jen perfektní grafické provedení, ale žádají také něco navíc. Tím bonusem je akcelerovaná fyzika, která posouvá zážitek z hraní na nový rozměr. Poslední titul, který nabízí o něco realističtější zničitelnost prostředí a lepší efekty je hra Dark Void. Vertikální střílečka založena na sci-fi tématu měla za úkol umlčet hlasité odpůrce PhysX jednou pro vždy.
- slaava
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
z tech par videi jsem teda na zadek nespadl... spis mi to prijde prehnany, az odpuzujici. dat tam co nejvice castic, aby to vypadalo "cool", na dva tri stejne efekty je vazne pusobici
navic, soude dle komentu na YT.com, ta hra bude "TRHAK"...
kolik dalsich takovych AAA titulu ma Nvidia pod cepici? 
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.