HD Filmy a jejich přehrávání

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
streeter
Nováček
Nováček

HD Filmy a jejich přehrávání

Příspěvek od streeter »

Nazdárek, potřeboval bych pomoci s problémem...
začal jsem s koukáním HD filmů/PC propojeno přes LCD HDMIčkem/, ale.....
pustím si HD film a na PC se mi při náročných scénách/ani nemusí být zase tak moc náročné/ vlní obraz-jakože obraz nestíhá..na LCD mi toto vlnění nedělá tak často jako u monitoru na PC/a když, tak při prudkém pohybu kamery a když je ve scéně hodně detailů/...
Chtěl bych se zeptat jak toto eliminovat, jestli to není třeba špatně nastavené v prohlížeči,a pokud ano, tak co bych měl správně udělat či zaškrtnout..

další problém:
při koukání na HD film se obraz rozhodí s audiem...titulky s audiem souhlasí,ale obraz je třeba o sekundu posunutej a s audiem nesedí...asi po minutě se obraz s audiem sestálí a vše je zase na chvíli OK..a pak treba po 10min to dělá zase...

Mám PC: Phenom I. 4-core,2,6GHz,4GB RAM,GF9800GTX 1Gb,LCD monitor 22" - rozlišení na PC 1920x1080,rozlišeni na LCD TV 1920x1080 a OS: WIN7

-mám program BS player,VLC player
-zkoušel jsem nejnovější Kodeky: K-Lite,Codecs pack All in 1,Win7codecs

Děkuji vše co poradí...

//edit Wilik - presun z Win7
Naposledy upravil(a) streeter dne ned 24. led 2010, 15:19, celkem upraveno 1 x.
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: HD Filmy a jejich přehrávání

Příspěvek od Smith »

Použij grafiku k akceleraci HD videa.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

ted uz bude problem pomoci, protoze sis pravdepodobne rozhodil system temi codecs packy. ae jinak si stahni CCCP, nemusis nic nastavovat, odklikej instalaci, nekde tady najdes navod, jak nastavit akceleraci pomoci GK a s pomoci Haali media spliteru se ti udela i synchro audia a obrazu.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

myom: není potřeba žádný codec pack, stačí nainstalovat MPC HC, který už je snad i v defaultu nastaven na akceleraci HD pomocí DXVA.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

A jediny snad trochu pouzitelny pack pro Visty a 7 je od sharka, zbytek je akorat pekna rozdrbavacka systemu.
Souhlasim s tim, ze MPC HC bohate staci snad na vse.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

mi se cccp libi z duvodu "sdileneho" nastaveni. kdyz chces preposilat audio na spdif, tak to nastavis v CCCP a nastavi se ti to vsude. a nevim, jestli ciste MPC ma v sobe haali media splitter (?).
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

já mám hlavně pocit že CCCP je optimalizovaný pro specifickou skupinu uživatelů (tuším nějaké manga filmy či co).
ignorelist: kremrole a dezoláti
streeter
Nováček
Nováček

Příspěvek od streeter »

i s CCCP mi to dělá
streeter
Nováček
Nováček

Příspěvek od streeter »

Mám obraz na PC rozdělen na - duplikovaný zobrazení -tzn. co vidím na PC to vidím na LCD..nemám PC a LCD TV zobrazení nasavený na monitor 1 a monitor 2..kdybych to tak měl, tak mě to na TV dělá stejně jako na PC monitoru/myslím ten vlnitý obraz-jako by ten obraz nestíhal/
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

u toho vlniteho obrazu bude problem jinde. jak dlouhy mas kabel? zkus ho kdyz tak pripojit do jineho portu na televizi (pokud je k dispozici).

zombux: coze? to slysim prvne. kazdopadne kde jsou problemy s prehravanim, tak nainstaluju cccp a je vsechno bez problemu.
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

streeter: ty hlavně budeš mít pěkně rozesraný systém z toho zkoušení různych codac packů.

A nebo ještě můžeš zkusit CoreAVC 2.0 a akceleraci přes CUDA.
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“