settopbox > tv karta
- winkja
- Začátečník
settopbox > tv karta
Zdravíčko,
měl bych otazečku. Pořídil jsem si dnes 5.1 sestavu a jelikož mam 22" monitor tak začinam čim dal víc slintat po připojeni TV do něj. Ale jak jsem se dočetl tak monitor bez vstupu na scart na settopbox (od UPC) nepřipojím.
Proto bych se chtěl zeptat zda je toto možné s TV kartou, tudíž jestli když ze scartu udělám 3cinche, jestli jde video výstup připojit do TV karty a následně přes ni pouštět obraz do PC?
Promiňte pokud je toto blba otazka, ale jsem v tomto totalni neznalec a funkci hledat sem odpověď na svoji otazku nikde nenašel
PS: STB ma pouze scart a cinch výstupy a pak ještě nějakou malou čtveratou zdířku co má u sebe napsáno S/PDIF
měl bych otazečku. Pořídil jsem si dnes 5.1 sestavu a jelikož mam 22" monitor tak začinam čim dal víc slintat po připojeni TV do něj. Ale jak jsem se dočetl tak monitor bez vstupu na scart na settopbox (od UPC) nepřipojím.
Proto bych se chtěl zeptat zda je toto možné s TV kartou, tudíž jestli když ze scartu udělám 3cinche, jestli jde video výstup připojit do TV karty a následně přes ni pouštět obraz do PC?
Promiňte pokud je toto blba otazka, ale jsem v tomto totalni neznalec a funkci hledat sem odpověď na svoji otazku nikde nenašel
PS: STB ma pouze scart a cinch výstupy a pak ještě nějakou malou čtveratou zdířku co má u sebe napsáno S/PDIF
- srna
- Středně pokročilý
Re: settopbox > tv karta
samozrejmne muzes, ale nevim jak to bude s kvalitou (moje podobny pokusy dopadly dost otresne)
a S/PDIF je digitalni zvuk
taky by to chtelo model TV karty...
a S/PDIF je digitalni zvuk
taky by to chtelo model TV karty...
- winkja
- Začátečník
TV kartu žadnou nemam, ptal sem se proto aby vubech vubec věděl zda by TV karta měla pro mě užitek, jelikož nevim jestli bych s kablu od UPC bez použiji STB vubec něco za pomoci TV karty dostal...
popř mohli byste mi nějakou kartu doporučit?
jsem v tomto těžký neznalec
popř mohli byste mi nějakou kartu doporučit?
jsem v tomto těžký neznalec
- wallot
- Středně pokročilý
-
mam upc setopbox pripojenej pres SCART->SVIDEO redukci k TV kartne. defacto jakakoliv tvkarta s svideo in bude fungovat. zvuk mam ze setop boxu cichce to jacka ve zvukovce.
zaklad je nesetri na kabelech zvlast na tom VIDEO kabelu. bacha redukce SCART-SVIDEO jsou vetsinou jednosmerne nebo maji prepinac. pokud bys kupoval redukci primo s kabelem tak bacha na smer. je nutne mit SCART->SVIDEO a ne naopak.
ja pouzivam PROFIGOLD PGV612 a potom obyc redukci pro audio ze cinch na jack. obraz je koukatelnej na to ze to neni HD a koukam na 20 a 24" monitorech
nejdriv sem mel obyc scart-svideo redukci za par korun a obraz byl strasnej
UPC pouziva kodovanej signal takze musis mit setopbox jelikoz zatim jsem nevidel DVB-C kartu se steckou karet a stejne upc ti samotnou desifrovaci kartu tezko da jelikoz jsou soucasti setopboxu.
Kartu doporucuju cokoliv od Averu jelikoz maj spolehlivej software kterej jede i pod W7 64bit a okno televize se da zobrazit bez ramecku.
zaklad je nesetri na kabelech zvlast na tom VIDEO kabelu. bacha redukce SCART-SVIDEO jsou vetsinou jednosmerne nebo maji prepinac. pokud bys kupoval redukci primo s kabelem tak bacha na smer. je nutne mit SCART->SVIDEO a ne naopak.
ja pouzivam PROFIGOLD PGV612 a potom obyc redukci pro audio ze cinch na jack. obraz je koukatelnej na to ze to neni HD a koukam na 20 a 24" monitorech
nejdriv sem mel obyc scart-svideo redukci za par korun a obraz byl strasnej
UPC pouziva kodovanej signal takze musis mit setopbox jelikoz zatim jsem nevidel DVB-C kartu se steckou karet a stejne upc ti samotnou desifrovaci kartu tezko da jelikoz jsou soucasti setopboxu.
Kartu doporucuju cokoliv od Averu jelikoz maj spolehlivej software kterej jede i pod W7 64bit a okno televize se da zobrazit bez ramecku.
7800X3D, Gigabyte 7900GRE, Custom LEOBOG Hi98, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Arctis Nova 7/size]
- Trinom
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Pokud jen potřebuješ digitalizovat v reálném čase, tak si na ebayi kup easycap a máš po starostech.
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
- wallot
- Středně pokročilý
-
to je zajimavy, zkousel jsi to? co kvalita obrazu? je to pouzitelny na koukani na tv? nebo je to jen na upravu videa protoze koukam ze je k tomu ulead sw
7800X3D, Gigabyte 7900GRE, Custom LEOBOG Hi98, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Arctis Nova 7/size]
- winkja
- Začátečník
to Trinom: chapu-li to dobře tak to zapojim do usb, druhy konce cinchama do settopboxu a mužu vesele sledovat tv v pc? či je to určené jen pro nahrávání videa z přehravačů atd?
- Trinom
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Chápeš to dobře. Jen by se musela najít nějaká aplikace, který to video pustí na obrazovku. Ale to si myslím nebude problém.
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
ta cena se mi ale zda dost podezrela
- Trinom
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Já ho mám doma a funguje.
PS: Musíš počítat do ceny i shipping. Ten je sice zdarma, ale tyhle firmičky to píšou takhle, aby ušetřili.
PS: Musíš počítat do ceny i shipping. Ten je sice zdarma, ale tyhle firmičky to píšou takhle, aby ušetřili.
- winkja
- Začátečník
na Aukru lze sehnat za par stovek... Jen bych měl Trinome otázečku a to že na aukru se píše že je podpora systemů 98,ME,2000 a XP... jede to i pod 64bit 7čkama? popr pokud ho používáš, maš nejaky programek na přehrávání obrazu, či už je přibalen na cd? diku za info
- Trinom
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Woyta tvrdí, že snad jo. Na CD jsou jen ovladače, ne SW. Já to používám jen na digitalizování a na to stačí Windows Movie Maker. Po SW se koukni na slunečnici, nebo třeba stahuj.cz.