WIN XP PRO - Zakázaný správce úloh

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows XP, Windows 2000 a Windows NT.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Nightavanger
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

WIN XP PRO - Zakázaný správce úloh

Příspěvek od Nightavanger »

Nevim jak, ale nějak si mi 'sám' zakázal správce úloh. Když jsem zkusil zapnout si ho přes registry, taky to mám zakázaný. Řiká to že to zakázal admin, což každýmu dojde že to jsem já :). Problém je že mě se nejde přepnout z klasického přihlašování (ručně psaný jméno) do toho XPčkovýho. A když zadám do klasickýho Administrator, tak to hodí špatný login/heslo. Ptám se Vás proto, nevíte kudy kam? :)
Nightavanger
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Re: WIN XP PRO - Zakázaný správce úloh

.=*B :) MP*=.
pc blazen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pc blazen »

Nightavanger píše:Nevim jak, ale nějak si mi 'sám' zakázal správce úloh. Když jsem zkusil zapnout si ho přes registry, taky to mám zakázaný. Řiká to že to zakázal admin, což každýmu dojde že to jsem já :). Problém je že mě se nejde přepnout z klasického přihlašování (ručně psaný jméno) do toho XPčkovýho. A když zadám do klasickýho Administrator, tak to hodí špatný login/heslo. Ptám se Vás proto, nevíte kudy kam? :)
Pokud vim, tak tohle dělá nějakej vir, kdysi se mi to taky stalo :oops: Spusť si regedit a zkus najít klíč DisableTaskManager. Myslím, že tak nějak se jmenoval, po smazání tohoto klíče vše jelo ok :)
Nightavanger
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

regedit taky zakázanej :sad:
pc blazen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pc blazen »

Nightavanger píše:regedit taky zakázanej :sad:
Tak snad jedině projet antivirem, antispywarem atp, víc mě nenapadá....
iks
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od iks »

hijackthis ti s tim pomuze ... pokud bys mel problem najit presne kera polozka to je tak si nech zanalyzovat log na hijackthis.de/cz
Nightavanger
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

To tě trochu nechápu. Kde mam vzít ten log? :D. Jinak projel sem komplet PC ESETem NOD32 s poslední auktulizací. A nic :/.

//edit: už sem to našel, vpravo nahoře stáhnu, udělám analízu a pak to tam postnu :)
Bezy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bezy »

Teoreticky to může dělat nějakej vir či spyware.

Zkusil bych spustit správce politik gpedit.msc a zde se podívat zda to není zakázáno v zásadách stroje či uživatele.

Nastavení by mělo být zde:

User Configuration->Administrative Templates->System->Ctrl+Alt+Delete options->Remove Task Manager

(v českých verzích XP to mají počeštěné(mimochodem pěkně blbě),ale to si snad přeložíš)

Dej vědět zda nastavení pomocí politik pomohlo, jinak ještě zkus založit novýho uživatele a podívej se, jestli jemu to funguje, pokud ne tak je to horší..
<Athlon64 X2 Black Edition 5000+@3200Mhz><2GB DDR2 RAM><BIOSTAR TA690G><Genius SW home 5.1><upraveno pro ticho><W7>|<ASUS EEE1000H až 2GHz>
wed05
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wed05 »

combofix

(Odstav všechny antiviráky a podobné věci, spustit, nechat proběhnout cca 10-20min, účinnost 95% ) Doporučuji potom ještě projet např. spybotem, případně sem můžeš hodit log.
Q9400@3,2;4GBram;GA-EP45-DS3L;9800GT;WD1TB+WD500GB;win7 x64
iks
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od iks »

Nightavanger píše:To tě trochu nechápu. Kde mam vzít ten log? :D. Jinak projel sem komplet PC ESETem NOD32 s poslední auktulizací. A nic :/.

//edit: už sem to našel, vpravo nahoře stáhnu, udělám analízu a pak to tam postnu :)
tohle dela 100% vir v hijack this to u me vzdy slo fixnout. ta polozka v nem by mela obsahovat neco jako disable task manager / disable regedit .... na strance www.hijackthis.de/cz si muzes nechat analyzovat primo log a tam uz obevis kterej presne radek fixnout pripadne posli log a tady uy ti nekdo poradi .... pripadne jeste muzes skusit ten combofix ale nevim jestli resi tenhle konkretni problem. Je mozny ze uz tam zadnej vir neni tohle muze byt jen jeho pozustatek sou to prakticky jen 2 hodnoty v registru ktery to zakazujou
Odpovědět

Zpět na „Windows XP, 2000, NT“