Asus P5B (775, P965 + ICH8)
Moderátor: Eddward
- Liutasil
- Začátečník
-
Re: VŠE O Asus P5B
pls poradte... ohledne toho napeti - tak to vypada ze co nastavim v biosu je asi o 0.05-6 mensi nez co normalne. Ale ohledne tech ramek porad nvm :-/
- Maddogg
- Čestný člen
Pokud ti padají winy tak máš buď někde málo napětí nebo deska/procesor/ramky takovou frekvenci nezvládá. Pokud tam dáš ramky které nejsou podporovány tak ti pc pravděpodobně nenajede, i když tuším že 1066mhz ramky tam rozchodíš. Jak píšeš pokud budeš na 450fsb ramky budou nejméně 900Mhz, pokud to ty ramky zvládnou (s ohledem na napětí, protože deska dokáže dát jen 2.1V) tak by to neměl být problém. Desku jsem chladil Thermalright HR-05 IFX, tzn chladí se především ten pasiv pod cpu, ale i jižní můstek je zde dost žhavý a nějaký ten ofuk by si zasloužil. Tato deska dost undervoltuje ale pokud nastavíš těch 1.35 tak by tam mělo být více než 1.248, mě to cpu-z detekoval dobře (i když pravda že více než těch 1.248 sem nepotřeboval). Ramky otestuješ jednoduše, fsb nech na default a zvedni děličku, popřípadě zvedni fsb jen trochu (tak abys vědel že je stabilní deska a cpu) a následně otestuješ memtestem...
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
- minkoSK
- Začátečník
-
helou ...
docital som sa tu ze niekto tu rozchodil C2Q na tejto doske ... to je pekne ... ale ja uvazujem ze by som si zaobstaral nake C2Q 9XXX a chcel to taktnut co to da so vzduchom ... len ako uz vieme vsetci tato doska dost undervoltuje ... tak rozmyslam ci to ma vlastne zmysel sa zamyslat nad taktovanim C2Q v tejto doske, nakolko moj kus pri nastaveni v biose 1.45V dava real(idle) 1.39V a load 1.34V co je dost malo podla mna ... Vdrop o skoro 0.05V ... a bojim sa ze kupim C2Q a zistim ze ten undervolt je este horsi a koli velkej odchylke voltaze sa nedostanem ani ku hranici moznosti OC schopnosti procesoru ... zeby pencilmod?
docital som sa tu ze niekto tu rozchodil C2Q na tejto doske ... to je pekne ... ale ja uvazujem ze by som si zaobstaral nake C2Q 9XXX a chcel to taktnut co to da so vzduchom ... len ako uz vieme vsetci tato doska dost undervoltuje ... tak rozmyslam ci to ma vlastne zmysel sa zamyslat nad taktovanim C2Q v tejto doske, nakolko moj kus pri nastaveni v biose 1.45V dava real(idle) 1.39V a load 1.34V co je dost malo podla mna ... Vdrop o skoro 0.05V ... a bojim sa ze kupim C2Q a zistim ze ten undervolt je este horsi a koli velkej odchylke voltaze sa nedostanem ani ku hranici moznosti OC schopnosti procesoru ... zeby pencilmod?
- nevidany
- Začátečník
-
- minkoSK
- Začátečník
-
zdroj? ... sak mam fortrona BS II 500W ... snad si nemam kupit 700W
- nevidany
- Začátečník
-
Ne. nemyslím vyšší wattáž. Ale takhle vysoké propady napětí jsem viděl u stejného zdroje vícekrát- když se jednalo o špatný kus. Schválně koukni na voltáž na 12V větvích když to pořádně zatížíš.
Edit: zapoměl jsem:
Edit: zapoměl jsem:
- minkoSK
- Začátečník
-
a cim to mam zatazit? ... predpokladam ze chceme zatazit kompletne celu zostavu takze asi nieco ako GTA4? alebo je lepsi napad?
EDIT: zatazene pod GTA 20minut hrania a z 12.3V to padlo len na 12.2V takze asi taky drop to nebude
EDIT: zatazene pod GTA 20minut hrania a z 12.3V to padlo len na 12.2V takze asi taky drop to nebude
- Maddogg
- Čestný člen
Deska undervoltuje opravdu dost, na taktování C2Q to rozhodně není. Ale moje dávala 420-430FSB.. Jinak na komplexni zatež spíše Orthos+Furmark dohromady tím vytáhnu spotřebu na max.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
- minkoSK
- Začátečník
-
takze orthos+furmark to spadlo z 12.3 na 12.14 takze zdroj to neni ...
a ohladom dosky ... ja si valim na 470FSB uz asi mesiac a predtym som valil 450FSB asi 3-4mesiace ... takze v tomto problem nemam ... jedine ten Vdrop ... uvazujem ze ci by nepomohol ten pencilmod co som tu niekde videl ...
a ohladom dosky ... ja si valim na 470FSB uz asi mesiac a predtym som valil 450FSB asi 3-4mesiace ... takze v tomto problem nemam ... jedine ten Vdrop ... uvazujem ze ci by nepomohol ten pencilmod co som tu niekde videl ...
- Maddogg
- Čestný člen
Pencil mod tuším byl na verzi P5B dlx. Teoreticky by to ale mohlo být shodné i na P5B...
- nevidany
- Začátečník
-
- Maddogg
- Čestný člen
Není to uplně optimální, ale každopádně tady je to problém desky, dělají to snad všechny P5B (možná krom deluxe). Napájecí obvody jsou zkrátka řešeny dost bídně...
- nevidany
- Začátečník
-
Každopádně všechny tyhle výkyvy musí vyrovnávat deska- o níž povídáš má bídně řešené napájecí obvody. To mi nezní jako dobrá kombinace
- jaku7
- Začátečník
Dobrý den, chtěl bych se vás zeptat. Tuto desku jsem si dnes koupil na aukru a ještě mi nepřišla. Jen bych se chtěl zeptat, jaké mohou být časté poruchy této desky.
- zombux
- Odborník PCT
stejně jako u jakékoli jiné desky, o ničem neobvyklém nemůže být řeč.jaku7 píše:Dobrý den, chtěl bych se vás zeptat. Tuto desku jsem si dnes koupil na aukru a ještě mi nepřišla. Jen bych se chtěl zeptat, jaké mohou být časté poruchy této desky.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
- Leon5216
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Asus P5B nepostuje
Zdravim, prejdem rovno k problemu - zapol som pocitac a ono nic, asi sekundu sa zapina, roztacaju vetraky a disky, a potom sa vypne, znova rozbehne, sekundu sa roztaca a vypne... a takto dokola az kym nevypnem zdroj... je doska "dead"? V poslednej dobe mi obcas hodilo pri poste nezmyselnu chybu, napr. "overclocking failed" a poziadavku na upravu bios nastaveni, takze je to dost pravdepodobne... Moze taketo nieco robit zdroj/iny komponent? Alebo sa mam rovno pozerat po novej doske (asi rovno aj zostave).
Dakujem za nazor
(V kompe sa nic nemenilo, HW ani SW, momentalne nieje ani nataktovany ani nic podobne, vecer som ho normalne vypol, a teraz uz nezapol...)
Dakujem za nazor
(V kompe sa nic nemenilo, HW ani SW, momentalne nieje ani nataktovany ani nic podobne, vecer som ho normalne vypol, a teraz uz nezapol...)
- Lokomotiva
- Začátečník
Re: Asus P5B nepostuje
Jaký máš zdroj a jak je starý?
Můžeš si půjčit lepší na vyzkoušení?
Můžeš si půjčit lepší na vyzkoušení?
- Leon5216
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
500W Fortron BlueStorm, stary nejakych 6 rokov ako aj zvysok zostavy... Mozem skusit nejaky zohnat a skusit, ale slaby by nemal byt lebo tahal aj overclocky, a v poslednej dobe to uz mam len na zakladnych taktoch.
- Lokomotiva
- Začátečník
To je hodně.
Kondenzátory OST a CapXon rychle stárnou.
Můžeš si půjčit lepší?
Třeba 350W. O výkon nejde, jde jen o vyzkoušení ve 2D zatížení.
Je to rychlé a levné a budeš mít jistotu, jestli je to on.
Anebo do něj vlez, v záruce už nebude.
A jestli uvidíš nějaké kondenzátory nafouklé nebo dokonce vyteklé, nebo jinou nepravost, bude to také jasné.
Nejasné ovšem bude, jestli nic neuvidíš - pořád nemusí být OK.
Kondenzátory OST a CapXon rychle stárnou.
Můžeš si půjčit lepší?
Třeba 350W. O výkon nejde, jde jen o vyzkoušení ve 2D zatížení.
Je to rychlé a levné a budeš mít jistotu, jestli je to on.
Anebo do něj vlez, v záruce už nebude.
A jestli uvidíš nějaké kondenzátory nafouklé nebo dokonce vyteklé, nebo jinou nepravost, bude to také jasné.
Nejasné ovšem bude, jestli nic neuvidíš - pořád nemusí být OK.
- Leon5216
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Dakujem, zajtra skusim, zdroj aj procesor, aj ked nieco vnutri mi hovori ze to bude ta doska