Umírá klasické RPG ? aneb kam se žene herní trh...

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Umírá klasické RPG ? aneb kam se žene herní trh...

Příspěvek od MichiGen »

Stare hry tu stari harcovnici ako vidim obcas dost prikrasluju, mna napriklad v takom Morrowinde + Oblivione bavilo behat a plnit questy asi cca 50hodin, potom sa dostavil nejak stereotyp a uz sa mi to nechcelo, podla mna je taka prehnana otvorenost prostredia v singleplayer hrach s generickym obsahom na skodu.

ME 1 som hral obcasne par hodin zopar dni, potom ma to omrzelo a teraz po viac nez roku ked vysla dvojka by som to rad dohral, takze podla mna to rozhodne nieje hra na "jedno odpoledne" jedine v pripade ze sa clovek snazi hrat ako rush, skipuje dialogy o 106 a vobec necita kodex, ale to uz je potom problem hlavne hraca, ak v starych hrach prehladaval kazdu jaskynu a cital kazdy dokument a nove len rychlo prechadza.

BTW zaver Zaklinaca bol nahly a premna celkom necakany, ale obsahovo bola hra paradna, zaver Dragon Age sa mi pacil, pri animacke so zabitim Arcidemona az po zaverecne titulky sa dostavil taky spravny epicky pocit.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
Hydr0gen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hydr0gen »

300hod.u jedný hry? Soudruzi, kde to jsme :D...

Na Morrowindu pro mě bylo super, že to bylo opravdu full 3D rpg se světem, kterej vypadal podle toho. Možná to bude znít divně, ale zde možnost podplavat jeskynní jezírko do další místnosti nebo projít se po točitém schodišti (čili věci, který jsou v každý FPS naprosto normální) na mě působila úplně nově + možnost sebrat každej svícen a příbor a prodat ho (s tim, že když jste to zkusili střelit majiteli, poznal to:)). Každopádně pak mě to běhání taky přestalo bavit a ani sem to nedohrál... Zážitek to ale určitě byl zajímavej a chápu, že to lidi baví.

Dragon Age má epickej konec, tj.fakt, nicméně taky jsem to tam tlačil z donucení, spíš abych věděl, jak to přesně dopadne (hlavně dopad mých rozhodnutí), protože příběh jako takovej je, co si budem povídat, celkem předvídatelnej. Co se povedlo jsou ty ruzný nuance (Alistair, Loghain, královna, skutečný poslání Wardenů apod.) a propracovaný pozadí světa. Jo, a v průběhu Orzammaru jsem to jednou už fakt nasraně vypnul a šel dělat něco jinýho - toho nekonečnýho kydlení bylo moc... Nemusí to být nutně hádanky, ale prostě prokládat kydlení kydlenim a pak dalšim kydlenim (darkspawny proložíme pro změnu duchama, duchy pavoukama a pak tu jsou 3 bossové za sebou - kde je pak smysl bossů omg) je prostě úlet, to BioWare nezvládli.

Witcher byl podle mě taky natahovanej - pak už to taky byl boss za bossem a přišlo mi to trochu překombinovaný...zbytečně. Nicméně CDPRedu tleskám i tak (to co vymačkli z Aurory...) a z toho videa na dvojku slitnám, vypadá to krutopřísně:). Hlavně prosim žádný zjednodušení...
Desktop: Core i7 920, MB MSI X58M, Asus GF9600 GT Silent, RAM Corsair 3x2GB DDR3 1600MHhz, HDD Seagate Barracude 500GB 7200RPM NCQ 16MB Cache, zdroj Xilence 550W
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

MichiGen píše: BTW zaver Zaklinaca bol nahly a premna celkom necakany, ale obsahovo bola hra paradna, zaver Dragon Age sa mi pacil, pri animacke so zabitim Arcidemona az po zaverecne titulky sa dostavil taky spravny epicky pocit.
Mě se ty hry také líbily.Jen jsem litoval že je konec... Je možné že si opravdu BG2 jen idealizuju ale např. u Throne Of Bhaal jsem měl pocit že ta hra dokonalejší být ani nemůže.No možná je to věkem co já vím ... :)
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Weslo píše:Mě se ty hry také líbily.Jen jsem litoval že je konec...
Tak na tom som rovnako :) ked cloveka nieco bavi tak toho proste stale nie je dost a potom sa moze hra zdat aj kratka. Ja som pre buduce rozsirovanie DA no politika EA sa mi moc nepaci, tie 30minutove DLC.., aby bol pomer "cena/vykon" rovnaky ako u zakladnej hry museli by tie DLC stat po 0,5-1€

Zaklinac rozsirena edicia priniesla 2 pridavky kazdy o dlzke aspon 1-2h a uplne zadarmo, inak DA ma tiez v Orzzamare miestami trochu nebavilo, bola to taka skuska vytrvalosti hraca, neberiem to ako zapor, gameplay nemoze byt stale pohodovy, v skutocnosti ludsky zivot tiez nie je vobec ruzovy.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Weslo - vidíš, a já jsem právě ToB jako jedinou hru z BG série nedohrál, protože už mi připadalo, že přehnanější to být nemůže :)
Goldnoob team proud member!
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Me takhle bavilo NWN.. samozrejme jednicka.. i se vsema datadiskama jsem nemel pocit, ze to nutne dohravam.. bylo to dlouhy, ukecany, ale pohadkove hezky.. vsechno davalo smysl.. bavilo me to az do konce..
Co se tyce starsich her.. Areny byly jasny.. je ale nutny si uvedomit, ze s velikosti tehdejsiho trhu byla kazda takhle rozsahla game svatkem.. hold jsme pak u toho vysedavali jak magori, i kdyz to pulka lidi vubec nikdy nedojela.. dodnes si pamatuju, jak jsem byl po Arene z Daggerfalla vyrizenej.. taky aby ne.. koupit si barak.. mit kone.. to bylo v ty dobe na po*rani..
Z ptaci perspektivy byly o tom samym Fallouti.. prineslo to proste neco novyho, neokoukanyho..

Obecne si potom myslim, ze primem tehle her byla hlavne logika.. vse do sebe zapadalo, davalo smysl.. clovek prozival tyhle hry s hlavnim hrdinou.. kdyz vysel Fallout, dodnes si pamatuju, ze jsem celej den paril, v noci se me na tvrdo zdalo o tom, co jsem za den udelal a jak budu pokracovat dal, rano jsem vstal a uz jsem byl ready u toho zas celej den prosedet..

Opet zminim Jade Empire, kde se do me zamiloval jeden ze clenu me particky, pritom jsem to jako hrac bral ale uplne laxne.. byl to spolecnik, ktery se objevil az nekdy v polovine hry.. daleko vetsi vztahy jsem mel se spolecniky starsimy.. proste me to vubec neprislo prirozeny.. presto to byla vec v deji pomerne zasadni.. bohuzel ji hrac naprosto prejde a s ni i pulku chuti to hrat..

Kdyz odbocim od zanru, stejne silne jsem veril a prozival Syberie, pripadne Farenheita, ze kteryho jsem byl uplne vyrizenej..
O tom pro me hry jsou.. dobra hra se pozna tak, ze budto prinese strhujici vizualni zazitek (samozrejme to nesmi byt upla stupidita) a clovek si ji zapari proto, ze se na to proste strasne pekne kouka.. nebo je to pro me faktor druhy a to ten, ze kdyz to clovek dojede, chce se mu skoro brecet (ted samozrejme prehanim), ze uz je konec a citi najednou jakejsi pocit prazdnoty.. proste ten pribeh proziva..
O tom je pro me hrani ted.. realita.. verit tomu, ze to fakt vypada verne a citim se, ze tam jsem (vzpomenu si ted treba na FEAR, ktery me nadchl).. pripadne se natolik zazrat do pribehu, ze to clovek zhlta jako dobrou knihu.. tyhle hry ale velmi rychle mizi.. kdyz uz je slozitejsi scenar, clovek se v pribehu ztraci a ne vse je logicke a krasne do sebe zapada a navazuje na sebe.. to je samozrejme spatne..
Ale tak co chceme od "petitlacitkove" kultury ze.. :)
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nordir »

Shodou okolnosti sem zase rozjel Fallout 2 s neofiko mode, a hi-res texturamy a stale nachazim neco nove co sem predtim nenasel ... me osobne F3 zklamal - prisel mi takovej sterilni a nenavodil atmosferu. Kdyz uz tu pise Maxtor o adventurach tak si pamatuju jak sem prosedel cele dny u Legend of kyrandia a hledal spravna reseni atd.
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

Thellwin píše:Weslo - vidíš, a já jsem právě ToB jako jedinou hru z BG série nedohrál, protože už mi připadalo, že přehnanější to být nemůže :)
:D:D no přiznávám že už je to megalomanský - ale krásně to do sebe zapadalo.A ti draci :inlove: Hrál jsem to v létě po nocích a místo školy ... nostalgie mě z toho přepadla :sad:
Maxtor píše:O tom je pro me hrani ted.. realita.. verit tomu, ze to fakt vypada verne a citim se, ze tam jsem (vzpomenu si ted treba na FEAR, ktery me nadchl).. pripadne se natolik zazrat do pribehu, ze to clovek zhlta jako dobrou knihu..
Tenhle pocit u moderních RPG mám - jenže jen do cca 60% hry ... jako by to tvůrce přestalo bavit nebo to nestíhali nebo já nevím... s nadějí upírám zrak k Diablu 3 (já vím že to není až tak úplně RPG ale spíš klikfest) protože Blizzard nikam nespěchá ...
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No v poslednich mesicich jsem dohanel nejaky starsi resty, tak jsem se nevyhnul ani Titan Questu.. hezkej.. uz od zacatku ale bohuzel takovej nemaastnej, neslanej.. spatny to nebylo, ale na nejaky opakovany parby to pro me teda neni..
V tomhle ohledu si myslim Diablo nezklame.. Blizzard ma vlastni prachy.. neni tlacenej na release distribuci.. jedna z mala spolecnosti, ktera si muze dovolit zaplatit vyvoj.. osobne vubec nechapu, co lidi na ty grafice tak nenavidej.. me se to libi, resp. pripada me to naprosto normalni a v poradku.. nejaky reci o preplacanych barvach.. nevim no.. asi jsem barvoslepej..
V kazdym pripade se ale zklamani nebojim.. uz jen proto, ze ctim business a je mi jasne, ze Blizzard Diablo nevyda do te doby, dokud si nebude pevne jisty tim, ze se jim ty roky zaplatej, tzn. dokud to nebude pecka jak remen..
Hydr0gen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hydr0gen »

jj ToB byl už dost over the top:). Postavy byli na vysokých levelch, kam to ovšem dogradovalo postupně a POMALU. Nejdřív takové to patlání se na nízkých úrovních (které pro mě bylo ale stejně NEJ) v BG, další stupeň vývoje postavy i příběhu v BG2:SoA no a v ToBu už měl člověk právě super skilly a kouzla...ovšem právě až tam, ne po pár hodinách hraní... A příběhově? Byli jste přece už skoro bohové...
Desktop: Core i7 920, MB MSI X58M, Asus GF9600 GT Silent, RAM Corsair 3x2GB DDR3 1600MHhz, HDD Seagate Barracude 500GB 7200RPM NCQ 16MB Cache, zdroj Xilence 550W
Hydr0gen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hydr0gen »

Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

Jen tak mimochodem - nechystá se (či jsem neopomenul) nějákou hru podle pravidel D&D ??? Poslední bylo tuší NWN 2 a pak ????
Předem díky
Hydr0gen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hydr0gen »

Já o níčem nevim, ale 2010 obecně vypadá dobře...

Mmch, kamarád mi říkal, že 4.edice ADnD je WoWko na papíře s tankem, dps a supportem:(. Takže možná můžem bejt ještě rádi...
shanker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shanker »

nehraje nekdo http://www.ddo.com ? ted je to free... zacinam to hrat :)
OS: Win. 7 Ultimate 64bit CPU: Intel i5-750 @ 3,6 ghzFAN: Noctua NH-U12P MB:ASUS RoG Maximus Formula IIIGPU: 2x Zotac GTX 470 RAM: Kingston HyperX 8gb 1600mhz DDR3HDD: 6x WD Caviar 500gb + 1TB WD MyBook Essential SOUND: Creative X-Fi XtremeAudio PSU: Coirsair TX 650w LCD:Asus VG236 120Hz,23,6" + 3D vision CASE: SunbeamTEch Samurai M+K G500+G11 Netbook: Asus N10-jc Net:Fiber 100mbit/100mbit
nameless1
Nováček
Nováček

Příspěvek od nameless1 »

Maxtor píše: osobne vubec nechapu, co lidi na ty grafice tak nenavidej.. me se to libi, resp. pripada me to naprosto normalni a v poradku.. nejaky reci o preplacanych barvach.. nevim no.. asi jsem barvoslepej..
Mně nevadí jen ty barvy. Ale ještě víc to primitivní 3D s pěti a půl polygony a špatnýma texturama ala WOW, možná o něco vylepšený. Diablo jednička a dvojka byly ve své době i vizuálně bezkonkurenční... každý pixel maximálně promakaný, na každé nové prostředí, kam přišel, a obludu člověk čuměl... rozhodně to byla jedna z důležitých součástí hratelnosti. Ve trojce tohle rozhodně nehrozí.
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

3D je standartni izometricky jakyho je vsude plno. Textury z tech screenu videt poradnej nejsou a polygony no comment :roll:

No a Diabla rozhodne nebyly graficky nadprumerny. Zrovna Diablo 2 bylo v dobe svyho vydani dost pozadu.
nameless1
Nováček
Nováček

Příspěvek od nameless1 »

No právě, že vidět nejsou... :P
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Mne sa zatial gameplay videa z D3 pacili, grafika ma svoj styl a zatial velmi prepracovane nevyzera ale to sa zmeni, je to hra ktora ma vyjst az niekedy v roku 2011, robit teraz nejake konecne zavery mozte ked mate vestecke gule :) .

Kto sledoval vyvoj Starcraftu 2 tak vie, na zaciatku hra vyzerala ako pestrofarebne omalovanky, teraz vyzera uplne inak, jednotky dostali viac detailov atd.
Hydr0gen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hydr0gen »

StarCraft II se proměnil k lepšímu tj.rozhodně pravda, ale čistě na pohled nevypadá opět nic extra - efekty jsou ovšem super. Nicméně Blizz nebyl nikdy graficky nebo technologicky na výši, bylo to o něčem jiném...
Naposledy upravil(a) Hydr0gen dne ned 28. úno 2010, 17:13, celkem upraveno 1 x.
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

Hydr0gen píše:StarCraft II se proměnil k lepšímu tj.rozhodně pravda, ale čistě na pohled nevypadá opět nic extra - efekty jsou ovšem super. Nicméně Blizz nebyl nikdy graficky nebo technologicky a výši, bylo to o něčem jiném...
Tak nejak. Blizzard si je zrejme vedom, ze 90% hracu a potencialnich zakazniku nema v sestave i7 + quadSLi. Nejak me nenapada zadna hra od nich, ktera by byla graficky na vysi. Vetsinou to byva prave naopak.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“