problém s ovladači pro GTX 275

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Varimathras
Začátečník
Začátečník

problém s ovladači pro GTX 275

Příspěvek od Varimathras »

Zdar lidi, mám docela divnej problém. Po instalaci ovladačů přidaných ke graf. kartě na CD (182.42) se tyto nainstalují v pohodě, jejich velikost je kolem 1,2 GB. Jenže se automaticky nepodtaktovává karta ve 2D. Zkoušel jsem teda několik novějších 186, 190, 195, a problém je v tom že když nainstaluju international ovladače , instalace proběhne v pořádku a velikost je přibližně stejná, jenže karta se nikdy nepodtaktuje. Když naistaluju english ovladače ze stránek nvidie, jejich velikost po instalaci je ale jen 1,16 MB, což asi není v pořádku, ale karta se pak podtaktuje jak má, ale zase mám někdy problém při spouštění PC (zamrznutí, nutný restart). Mám kartu reklamovat? Dík
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: problém s ovladači pro GTX 275

Příspěvek od barco »

Vyskúšal by som odstrániť nVidia veci z PC - ovládače, Physx ovládače, jednoducho všetko. Ručne odinštalovať, potom ešte prečistiť cez Driver Sweeper, napríklad. A potom nahodiť najnovšie WHQL ovládače a skúsiť.
Ak nebude automatické podtaktovanie fungovať, čo je možné, pretože u nVidie v tomto ohľade človek bohužial nikdy nevie, tak máš dve možnosti:
a) nainštalovať ovládače, s ktorými pracuje správne - 190.38 podľa tohto postu @ guru3D
b) nastaviť si podtaktovanie / pretaktovanie sám - ručne, MSI Afterburner alebo RivaTuner to umožnujú.
.
Varimathras
Začátečník
Začátečník

To vyčištění jsem udělal bez úspěchu. Ovladače 190.38 jsem zkoušel bezúspěšně. Mě ale taky hlavně zaráží ta velikost nainstalovaných ovladačů. Jak je možný že "international" mají přes 1 giga a "us" se kterými karta pracuje dobře jen 1,16 mega? Jenže se zase kousne občas PC a tady bude problém. Každopádně pokud karta nepracuje správně s dodaným softwarem je to důvod k reklamaci ne?
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

Tá veľkosť je moc nízka, to bude chyba v detekcii ...
Ako je to s tými problémami pri spúšťaní PC alebo náhodnými reštartami ? Kedy sa prejavujú ?
.
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

V international máš všetky jazyky v US iba ANG, ale že by nainštalované ovládače mali cez 1GB to som ešte nevidel. :?
Varimathras
Začátečník
Začátečník

barco píše:Tá veľkosť je moc nízka, to bude chyba v detekcii ...
Ako je to s tými problémami pri spúšťaní PC alebo náhodnými reštartami ? Kedy sa prejavujú ?
Prostě počítač se normálně rozběhne, naběhne do windows a konec nejde na nic kliknout s ničím pohnout, nic. Takže se to musí resetnout. A někdy při probuzení z úspory to stejný. Dělá to nepravidelně. Někdy to naběhne až třeba na počtvrté.
Varimathras
Začátečník
Začátečník

sTano11 píše:V international máš všetky jazyky v US iba ANG, ale že by nainštalované ovládače mali cez 1GB to som ešte nevydeľ. :?
V ovládacích panelech - přidat odebrat programy - při povedené instalaci asi 1180 MB, při zmršené 1,16 MB.

Obrázek
Takle to vypadá když karta funguje
Ale pořád je tu otázka: Můžu kartu reklamovat když nefunguje jak má s dodaným sw??
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Tak ja keď to zhruba spočítam tak je to do 140MB, a nie 1180MB. :)
Varimathras
Začátečník
Začátečník

Až budu mít koncem týdne čas tak sem prdnu obrázek a uvidíš, že nekecám, teď bohužel opravdu nemám kdy.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

V nabídce přidat/odebrat programy není nikdy velikost indikována správně :roll:

Instalační balíky mají cca. 110 - 140MB v International a 90 - 110MB v US verzi (v závislosti na verzi OS). Drivery samotné mají každý (nvoglv32.dll, nvd3dum.dll, nvlddmkm.sys atd.) něco kolem 5 MB.

Ohledně problému s nepřepínajícími se stavy, mrkni do tohoto vlákna - GeForce GTX 2xx a podtaktování v režimu 2D
Varimathras
Začátečník
Začátečník

[quote="Krteq"]V nabídce přidat/odebrat programy není nikdy velikost indikována správně :roll:

Instalační balíky mají cca. 110 - 140MB v International a 90 - 110MB v US verzi (v závislosti na verzi OS). Drivery samotné mají každý (nvoglv32.dll, nvd3dum.dll, nvlddmkm.sys atd.) něco kolem 5 MB.

Jako ale aby byl rozdíl přes 1100Mb to je docela hustý. Každopádně mám toho plný zuby, toto nejsou první problémy s kartami od nvidie, jdu do některýho z nových radeonů a hotovo.
Všem moc dík za pomoc 8)
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“