Obracím se na vás s prosbou o pomoc ohledně přípravy na koupě Radeonu 5850
Ptám se, zda tato karta která stojí více než polovinu toho co stála má nová sestava bude trhákem oproti mé 5750 co mám v PC i když mám slabounkej AMD pHenom X2 3,11 Ghz core duo ?
no, určite mě bude rocesor pro takhle monstrozní grafickou kartu brzdit, ovšem uvažuju, a te´d uvažujte se mnou, muj finanční strop je 7k Mám tuto desku MA770T-UD3P takže žádnej přestup na core i5 se bohužel konat nemuže :-/. Avčak, mé testy na Crysis 1280 x 1024 na plné detaily 4 x vyhlazování zjistilo že hra se dá hrát na 45 fps což je na takovej dvoujádráček za 2200 Kč slušná proporce. Nuže,. jsou 2 možnosti , Bud koupím HD 5850 která me oproti 5750 přinese 256bit zbernici a fps nárust se konat bude, ne že né, A nebo ( do tohodle bych moc nerad šel ale do budoucna lepší) koupit desku se socketem 775 pro I5 (prominte jestli někde chybuji) a na desku osadit pěkné čtyřjádro od intelu které by tyhle grafické hody uvedlo do pohybu. Ano vím, grafika se neobejde bez CPU a CPU bež pořádného křídla ovšem.. jsou tu 2 vyrianty a myslím že jak grafika, tak deska + procesor mě přinesou za 7 k velkej nárust, a tím jsem si jist, sledoval jsem testy, recenze a když už Crysis jede na tomhle smešném dvoujádru, chci vidět co s tím bude dělat ta 5850 nebo pěkné čtyřjádro.
Bohužel nevím, zda li se do 7 k vlezu do pěkné desky 775 a kvalitním čtyřjádrem od intelu.
Budu rád za vaše komentáře protože potřebuji naléhavou pomoc
Pamětí mám Kinghstone 2 x 2 gb kit 1333 mhz